maanantai 30. syyskuuta 2013

Voi ongelma


Tunnustan, en enää ymmärrä mistä on kyse - tämä pakolla asian todistaminen alkaa tuntua pikkulapsen kiukuttelulta isompia voimia vastaan. Mun tekis jo mieli kirota niin perkeleesti että taivaspaikka on katkolla. Vois stn kele ttu vtti.

Itä-Suomen yliopiston, tuon korkeimman tiedonlähteen, viimeisen 16 vuotta kestäneen seurantatutkimuksen tulokset kuulemma osoittavat että suuria määriä voita syövillä on 65 prosenttia enemmän sydäninfarkteja kuin maltillisesti voita syövillä.

Tutkimus perustuu miesten 16 vuotta pitämiin ruokapäiväkirjoihin. Minkäänlaista satunnaisuutta ei ole tutkimuksessa mukana, jota pidetään tieteellisen tutkimuksen perustana. Lopputulokset oli vakioitu sopivilla laskutoimituksilla. Miksi seurantatutkimus, eikö tätä olisi voinut tutkia kliinisillä tutkimuksilla, mitä kertovat infarktin saaneiden miesten veriarvot.

Kuolivatko he muita nuorempina. Oliko vakioitiin tarvittavan laskukaavan kehittäminen tuloksia tukevaksi vaikeaa. Paljonko on suuria määriä voita. Mikä on maltillinen määrä.

Mitä tuloksia on saatu isossa maailmassa?

perjantai 27. syyskuuta 2013

Salaliittoteoria :)

Tappajainsuliini tekstistäni sain poikkeavan paljon palautetta. Ihmisille jäi mielikuva että insuliini olisi mielestäni huono ja käyttökelvoton lääke.

Ei se ole huono eikä varsinkaan käyttökelvoton lääke. Verrattuna tyypin 1 diabeetikkojen hoitoon tai hoitamatomuuteen ennen insuliinin keksimistä, se on pelastava lääke. Kymmeniä vuosia lisää elämää. Ei se ole välttämättä tyypin 2 diabeetikollekkaan huono lääke. Vika ei ole lääkkeessä itsessään ja moni tarvitsee sitä mahdollisista riskeistä huolimatta.

-70 luvulle asti diabeteksen hoito oli tarkkaa hommaa. Lääkäri määräsi insuliinimäärän ja siitä pidettiin kiinni. Kohonnut sokeri korjattiin pakkoliikunnalla. Matalaksi mennyt sokeri korjattiin syömällä. Hiilihydraatteja laskettiin ja punnittiin gramman tarkkuudella. Neulat olivat monelle kivuliaita ja iho kärsi sen mukaisesti.


Aamupalamyytti,


Siitä on väännetty peistä iät ja ajat. Toisten mielipide on että se on ihan pakko vetäistä tukeva aamiainen että jaksaa. Toiset taas eivät yksinkertaisesti pysty siihen, se ei tunnu hyvältä. Molemmat ovat osaltaan oikeassa mutta asialle on myös ihan järkevä selitys.

Kumotaan nyt myytti että tukeva aamiainen on pakollista ihan kaikille. Näin ei ole. Tukeva aamiainen on pakollista niille jotka toimivat hiilihydraateilla. Siinä se pähkinän kuoressa. Se ei ole pakollinen raskasta työtä tekeville eikä kovasti treenaaville. Se on valinta kysymys. Poltatko rasvaa vai poltatko hiilihydraatteja. Keho on koulutettavissa molempiin vaihtoehtoihin, mutta se ei toimi molemmilla yhtä aikaa. Hiilihydraatit ovat tässä mielessä keholle mieluisampia, ne ovat nopeampia ja helpompia.

Jos haluat laihtua ja polttaa rasvaa niin minäpä kerron vähän miten rasvanpoltto toimii suhteessa amiaiseen.


torstai 26. syyskuuta 2013

Uusi uho.

Olen lipsunut. Jossakin vaiheessa olen luiskahtanut pois ketoosista. Voi perse-erkki että sapettaa moinen löysäily. Sen huomaa siitä parhaiten että mieliteot ovat palanneet elämääni. Hyis saatana että vituttaa oikein raskaasti. Mutta eipä hätää....

On siis otettava itseään niskasta kiinni, riepoteltava hieman pitkin ovenkarmia ja sitten kysytään että mitäs ajattelit asialle tehdä.

Ryhdistäytyiminen !!

Koska paras keino estää asiasta lipsuminen on uhata julkisella nolaamisella, tehdään tästä uudesta ryhdistäytymisestä myös julkinen tapahtuma jota voi jokainen mielenkiinnolla tai kauhulla seurata lärvikirjassa.



perjantai 20. syyskuuta 2013

Tappajainsuliini ???


Sattui silmiini mielenkiintoinen tieto internetistä. Vuonna 2002 ykköstyypin diabeetikoiden kuoliniän mediaani oli 49 vuotta. Aika hurjaa. Yhteistä kaikille ykköstyypin diabeetikoille on insuliinin käyttö. Yleisimmät kuolinsyyt ykköstyypin diabeetikoille vuosina 1988–2002 olivat sydäninfarkti (35 %) ja iskeeminen sydänsairaus (22 %).

THL varoittelee kovasti kovan rasvan käytöstä, joka aiheuttaisi heidän uskomusten mukaan juuri näitä sairauksia mutta suosittelee diabeetikoille, hiilihydraattipitoista ruokavaliota ja verensokerin hoitamista insuliinilla.