Esittelyni

Ehkä on syytä esittäytyä.
Olen siis nelikymppinen, harrastelijapakinoitsija, moottoriturpa ja itsenimitetty Turmiotieteiden professori. Olen myös entinen 195 kiloinen kakkostyypin diabeteksestä ja kohonneest verenpaineesta kärsinyt Yrittäjä/Isä/Isoisä.

Diabetes todettiin noin 8 vuotta sitten. Omaa syytäni siihen jouduin, sokerilimut ja muut herkut olivat vastustamattomia. Diagnoosin myötä tuli lääkitys joka auttoi kaikkeen muuhun paitsi verensokerin vakauttamiseen. Arvot pomppivat siellä 10-20 välillä kun terveellinen alue olisi siellä 4-6 tienoilla.

Tarkasti koitettiin virallisilla ohjeilla ja suosituksilla mennä. Ostoskoriin valittiin ne KEVYT tuotteet. Ne joissa siis rasva on pääsääntöisesti korvattu hiilihydraateilla. Satunnaisesti hiilihydraateista riippuvaisena oli pakko vähän herkutella makeisilla...

Lopputulos oli siis 195kg elopaino (kuvassa 07/2010) ja insuliinilääkitys piikillä. Tässä vaiheessa ruokavalio oli jo oikein virallisterveellinen ja totaalisen rasvaton. Rasvakammoa oli istutettu vuodesta toiseen käytävillä läääkärintarkastuksilla. Hui kamala rasva, hiilareita pitää sinun syömän että pääset parempaan kuntoon.

Ikävä kyllä, kehoni (valtavan sellaisen) insuliiniresistenssi oli jo sitä luokkaa että eihän siinä ihan pienet insuliinimäärät riittäneet. 140 yksikköä vuorokaudessa... siis puolikas insuliinikynä päivässä (ne jotka käyttävät tietävät että se on ihan helvetillinen määrä). Valitettavasti tällä insuliinilla on sellainen pieni vaikutus että se kertoo keholle että energiaa on pantava rajusti talteen tulevan varalle. Ja tuolla määrällä insuliinia voitte kuvitella ettei mikään suositus pidä enää paikkaansa. Lisää kevyt tuotteita, lisää hiilihydraatteja, lisää insuliinia, lisää lihomista.

Kyllä minä kuulin kerran jos toisenkin että se on tahdosta kiinni ja pitää vaan ryhdistäytyä ja vähentää rasvaa. Eli olisi pitänyt paskantaa rasvaa että se olisi vielä vähemmäksi mennyt. Ja ihan turha väittää että se on laiskuutta ja saamattomuutta. Minä jos kuka osaan kertoa että kyllä siinä on kyse riippuvuudesta. Jos on vaikea vastustaa hiilareita kun niitä tekee mieli kuin narkkarilla piikkiä, koitappa tehdä se jatkuvasti nälkäisenä. Toivoton homma. Niin kuolemaan tuomittu ajatus kuin olla ja voi. Joka muuta väittää kusettaa vain itseään.

No sainhan minä painoa pudotettua ihan jättämällä sokerilimut kokonaan pois ja painamalla remonttia ja pihahommia kaiket illat reilun puolen vuoden ajan. Parikymmentä kiloa tällä sai putoamaan mutta sokeriarvot ne pomppi siellä kympin paremmalla puolella edelleen. Oli kaikenlaista oheisvaivaa aina esinahan hiivatulehduksista kantapäiden halkeiluun saakka.

Seuraava neuvo oli sitten se että leikkaukseen. TAYS:in lääkärin mielestä tässä ei paljon muita vaihtoehtoja ole. Ainoa ongelma että pitäisi kuulemma olla pari neljän viikon kuuria nutriletti dietillä ennenkuin huolitaan edes jonoon. Mitä vittua. Ehtona hoitoon pääsylle on kaupallisen tuotteen pakkokäyttöä. Näin se elintarvikeala työntyy pikkuhiljaa lääkefirmojen markkinoille lääkärien toimiessa mainosmiehinä. Voi vittu mitä kusetusta. Ravintoterapeutin puheissa jäi kuitenkin tuosta nutriletti dietistä sen verran mieleen että siinä käytetään hyväksi ketoosia.

No netti on ystävä ja eikun etsimään lisää tietoa ketoosista. Kymmeniä ja kymmeniä tunteja se kesti. Vetailua, väoittelyiden lukemista, arvostelua ja puolesta puhumista. Ihmisillä oli hyviä kokemuksia. Virallisen tahon edustajat pääsääntöisesti tyrmäsivät koko ajatuksen koska sitä ei ole tutkittu.

Mitä vittua, karppaajat syövät voita ja kermaa ja laihtuvat. Hyvä etten pyörtynyt kauhusta. Siitä piti ilman muuta ottaa lisää selvää, eihän tämä voinut olla totta. Kiitos Erikoislääkäri Antti Heikkilän ja Dr. Michael R. Eades:in kirjoitusten, selvisi sitten että koko helvetin puolen vuosisadan valhe olikin yhden jenkki mulkeron umpikieron tutkimuksen tulosta. Ja koko maailma, suomea myöten on niellyt koko paskan mukisematta kitusiinsa. Ihmettelen suuresti että noin epäpätevää tutkimusta on seurattu vuosikymmenet kyseenalaistamatta kertaakaan. No sittemmin asiasta on tehty niin monta tutkimusta että on sanomattakin selvää ettei eläinrasvat mitään sydän ja verisuonivaivoja aiheuta. Pelkkää paskapuhetta koko hoito.

Vaikkei meidän umpiluupäiset suositusten päättäjät ja virallisten suositusten laatija ota nykytutkimuksia rasvakammossaan kuuleviin korviinsa, ajattelin että mitä minulla on menetettävää. Ei kerrassaan yhtään mitään. Eli tuumasta toimeen ja karppaamaan. Taas piti alkuun lukea tunnista toiseen että mitä miten millä lailla miksi jne jne... Ja selvisihän se juttu pikkuhiljaa. Skeptinen olin kyllä alkuun. Kun ei mikään muukaan ole toiminut, miten helvetissä tämä toimisi... no ehkä siksi ettei sitä tarvitse tehdä nälkäisenä.

Tonnikalalla alotettiin. Ei hiilareita sitten lainkaan. Parissa päivässä huomasin että jotain muutosta tapahtuu. Puolen vuorokauden päänsärkyä, kusen hajun muuttuminen, suun maku muuttui... kai se sitten oli sitä ketoosia. Hienot taulukot tuli laadittua ja tutkittua mitä syödään ja mitä ei. Ensimmäisen viikon aikana lähti pelkkää nestettä elimistöstä liki 6kg. Hui helvetti miten olo muuttui. Nopean induktion jälkeen ruokavaliokin parani kummasti. Sallin itselleni sen 50g hiilihydraatteja vuorokaudessa. Ei enempää. Siihen mahtuu kuulkaas vaikka mitä tuotteita jos vain haluaa käyttää.

Neljäntenä karppauspäivänä tuli pieni yllätys. En ollut ajatellut ollenkaan että insuliinin tarve pienenee kun ei enää tule hiilareita kroppaan vanhaa tahtia. Pää meni sekavaksi, puhe oli vaikeaa. Kaikki näkyi kahtena ja kädet tärisivät. Onneksi työkaveri tajusi tilanteen. Verensokeri alle 3. Sokeria vähän suuhun ja 10 minuutin kuluttua olo oli jälleen normaali. No ajattelin että jätetäänpä insuliini pois ja aloitetaan alusta niillä ohjeilla jotka sain kun piikitys aloitettiin. Seurataan arvoja ja laitetaan insuliinimäärät sen mukaan. Mitattu on 3-4 kertaa päivässä arvojen ollessa 4-6 enkä ole kertaakaan joutunut insuliinia ottamaan sen koomin.

Reilut kolme kuukautta on nyt takana. Olen syönyt nannaa oikein urakalla. Lihaa,kalaa,kanaa, munia, voita, kermaa, vihanneksia, marjoja. Upeita reseptejä ja makuja löytyy netistä pilvin pimein. Kuvittelin että leivästä ja perunasta luopuminen olisi vaikeaa... ei ollutkaan. Makeanhimo on kadonnut, ei tee edes mieli. En minä väitä että tämä toimisi tai sopisi jokaiselle. Ja miksi pitäisi sellaiselle sopia joka pärjää nykyisellään. Jos se toimii, älä ronki sitä. Mutta jos kärsii samoista ongelmista kuin minä, kannattaa ehkä ainakin harkita vaihtoehtoja...

Koska negatiiviset kokemukset kiinnostavat niin kerron nekin, mutta Kerron ne hyvät kokemukset ensin:
- Paino on pudonnut ollen tätä kirjottaessa noin 146kg ja menee edelleen alaspäin.
- Pääsin eroon insuliinista, ennen meni 140 yksikköä päivässä. Verensokeri oli tuolla insuliini määrällä 7-10. Nyt 4-6.
- Pääsin eroon verenpainelääkkeistä.
- Pääsin eroon uniapneasta.
- Unen tarve on puolittunut.
- Vyötärö on kaventunut valtavasti, yli 25cm.
- Huono kolesteroli on laskenut.
- Hemoglobiini on noussut.
- Hammaskivi on kadonnut.
- Energisyys ja henkinen vireys on noussut huimasti. En tarvitse päikkäreitä työpäivän jälkeen.
- Vatsavaivat eli jatkuva ripuli ja jatkuva piereminen ovat loppuneet.
- Pystyn käyttämään maitotuotteita, aikaisemmin niistä seurasi tuskaa ja varpusparvia.
- Seksuaalinen aktiivisuus, laatu ja kyky on parantunut. Myös vaimon mielestä.
- Makeanhimo on kadonnut kokonaan, samoin halu napostella koko ajan jotakin pientä.
- Liikunta on alkanut kiinnostamaan entistä enemmän.
- Ihon kuivuminen ja halkeilu on loppunut.
- Hilse on kadonnut.
- Pitkäjänteisyyteni on parantunut.
- Saan vastakkaiselta sukupuolelta positiivisia kommentteja.
- Saan syödä vatsani täyteen maukasta kotiruokaa aikaisemman kevyt tuotteilla närppimisen sijaan.

Sitten ne huonot puolet.
- Joudun tekemään keittiössä itse enemmän kun aikaisemmin sai kaupasta valmiina.
- Muutamissa paikoissa joutuu vielä erikseen pyytämään kasvikset perunan tilalle jos syö ulkona.
- Suu maistuu usein happamalle.
- Uusiin, entistä pienempiin vaatteisiin kuluu julmasti rahaa.
- Joudun kuuntelemaan koko ajan miten tämä ruokavalio on vaarallinen, epäterveellinen ja aiheuttaa minulle hitaan harakirin - niiden suusta jotka eivät ole tätä koskaan kokeilleet.
- Kuulemani mukaan saatan kohta joutua tykö tuppaavia naisia hätistelemään pois... :smt044
- Joudun lähes päivittäin kuulemaan miten tämä elämäntapa on varaallinen ja VOI aiheuttaa sitä ja VOI aiheuttaa tätä ja sitten VOIN vielä vaikka kuolla. Mitään näyttöähän ei ole mutta kun jotakin negatiivista on pakko löytää. Voi olla että karppaaja saa punkeroa paremmin pesää, mene ja tiedä.

Johtopäätöksenä lienee vedettävä että koska noita elämäntapaani suorastaan hengenvaaralliseksi tuomitsevia on niin paljon, minun olisi pian palattava entiseen rasvattomaan ruokavalioon ja ryhdyttävä kuluttamaan valtavasti hiilihydraatteja erilaisten kevyt tuotteiden muodossa siitäkin faktasta huolimatta että valintani ansiosta yhteiskunta säästää pelkästään lääkekuiluissani nyt yli 6000 euroa vuodessa. Tämähän ei lääketehtaiden lobbaamille lääkäreille ja virallisten suositusten pönkittäjille käy laatuun. Voi voi voi.

Tilannepäivitys joulukuussa 2011

61 kommenttia :

 1. Ei muuta kommenttia noista negatiivisista asoioista mitä listasit, MUTTA mitäs vaimo sanoo, jos rupeet saamaan paremmin vierasta pesää???

  VastaaPoista
 2. Onneks se on epätodennäköinen hypoteesi. Todennäkösesti menettäisin lemmenvaltikkani ennenkuin kerkeisin kissa sanoa. On se sen verran tarkka talon tavarasta.

  VastaaPoista
 3. :D mahtava juttu tämä!
  Tuosta pesästä.
  -tuleviahan on helppo estellä, meneviä ei.
  Joten en usko senkään olevan ongelma :)

  VastaaPoista
 4. Hei, tosi hyvä juttu! Ymmärrän että ihmisiä pelottaa asiat joita eivät täysin ymmärrä. mutta kyllä ihminen itse tietää mikä sille sopia. onneksi olkoon ja tsemppiä tulevaan :)

  VastaaPoista
 5. jätkähän oli vetäny hyvän jutun..tykkäsin..ja asiaa kaikki:) ite karppamalla -25 kg

  VastaaPoista
 6. Hyvä kirjoitus. Itse diabeetikkona olen huomannut saman asian, meille puhutaan vaan ruokaympyröistä ja viljan syönnistä. Joo.. Tuetaan valtion hyväksymää politiikkaa.. Englannissa ja Ruotsissa on uudet ruokaympyrät joissa hiilihydraattien osuus on pieni.
  Puska on syöttänyt meille pas... vuosikymmenet.
  Kaikki diabeetikot, vaatikaa oikeaa hoitoa sillä sitä saa jos osaa pyytää!!

  VastaaPoista
 7. Hieno! :) Hyvä sinä!

  VastaaPoista
 8. Hei! Ei voi muuta sanoa kuin että mahtava kirjoitus, mahtava suoritus, onnittelut! Itselläni taas on ollut hormonaalisia häiriöitä, joita yritettiin hoitaa metforemilla, insuliini tuotanto kuulemma jotenkin sekaisin vaikka verensokeri on aina ollut hyvä.. vuoden söin lääkettä, painoa oli ehkä vähän helpompi tiputtaa, nyt kun lopetin lääkkeen ja olen yrittänyt karppaamista.. tulos on ollut vielä vähäisempi, tosin olo on paljon parempi! :) Ja ehkä taas tästä sinun kirjoituksestasi ja onnistumisestasi motivoituneena jaksan uskoa karppaamiseen ja yrittää panostaa siihen jälleen! :)

  VastaaPoista
 9. Hienoa! Hyvä kirjoitus ja sisältö täyttä asiaa!
  Itsekin olen laihtunut 18 kg ja elämäntapana hiilaritietoinen ruokavalio. Paino on ollut sopiva jo kolmisen vuotta. Juuri tänään puolison kanssa mietittiin, että ollaan viimeisten kolmen vuoden aikana syöty kasviksia enemmän kuin ikinä. :) Karppaamisesta on paljon väärääkin tietoa ollut esillä. Kannattaa tosiaan itse ottaa asioista selvää ja löytää oma juuri itselle sopiva tapa syödä. "Puskan opit" alkavat olla tiensä päässä! Onneksi. :)

  VastaaPoista
 10. Noista haittapuolista se suun maku: Muistatkos enää miltä se suu maistui sokeripitoisten jälkeen - tarpeeksi jälkeen, että se makean maku oli jo haihtunut? On muuten karmean paha maku.

  VastaaPoista
 11. Noihin haittapuoliin voisi lisätä yhden jutun vielä: Vanha pohjalainen sananlasku sanoo että kun on tarpeeksi iso emäntä niin ei tartte hevosta ostaa. Meillä on kohta hevosen osto edessä, kun mää olen laihtunu kohta 13 kiloa. Eikä semmosta kunnon sh-kantakirjatammaa halvalla saada. :D

  Terv. Napsus

  VastaaPoista
 12. Olipa hieno tarina,kiitos siittä,itse olen myös alkanut karpata ,on kanssa tuota 2 tyypin sokeria johon on lääkitys niin ja onhan myös toi kolesteroolikin johon myös lääkitys,,,jospa tällä konstilla pääsis molemmista lääkkeistä irti,ja noi liikakilot tippuisivat,

  VastaaPoista
 13. Kannataa lukea noi mun kirjotukset tosta kolesterolista ja tarkkaan miettiä kuuluuko oikeasti sellaiseen riskiryhmään että kolesterolilääkitys on tarpeen. Niitäkin on joille se on tarpeen mutta vain alle perosentti niistä jotka sitä nyt syö.

  VastaaPoista
 14. "Tarkasti koitettiin virallisilla ohjeilla ja suosituksilla mennä. Ostoskoriin valittiin ne KEVYT tuotteet. Ne joissa siis rasva on pääsääntöisesti korvattu hiilihydraateilla."

  Minkälaisissa kevyttuotteissa rasva on pääosin korvattu hiilihydraateilla? Olen tutkintut erittäin tarkkaan useimpien kevyttuotteiden (koska käytän niitä) ravintosisällöt enkä ole huoannut vastaavaa. Tässä muutamia esimerkkejä internetistä:

  Valio rasvaton jogurtti, maustamaton
  40 kcal/100g
  hiilareita 5,5 g/ 100g
  -joista sokereita 5,5 g
  rasvaa 0,1 g

  Valio normaalirasvainen jogurtti, maustamaton
  60 kcal/ 100g
  hiilareita 5 g/100g
  -joista sokereita 5 g
  rasvaa 2,5 g

  Valio ruokakerma 10 %
  110 kcal/100 g
  hiilareita 3,2 g
  -joista sokereita 2.4 g
  rasvaa 10 g

  Valio kuohukerma
  340 kcal/ 100g
  hiilareita 3 g/100g
  rasvaa 35 g

  Valio oltermanni
  360 kcal/100g
  hiilareita 0g
  rasvaa 29g /100g

  Valio oltermanni 9 %
  240 kcal/100g
  hiilareita 0 g
  rasvaa 9g/100g

  HK kotimainen meetvursti
  390 kcal/100 g
  hiilareita 0g
  rasvaa 35g/100g

  HK ultrakevyt meetvursti
  200 kcal/100g
  hiilareita 0g
  rasvaa 9g/100g

  VastaaPoista
 15. Kokeileppa muitakin kuin maitotuotteita ja makkaroita. En minä ainakaan kuvitellutkaan että kerma tai voi muutetaan kevyeksi lisäämällä sokeria mutta ilmeisesti se voi kaikessa tyhmyydessään noinkin ymmärtää. Pahoittelen etten tarkemmin selvittänyt asiaa.

  Niitä joita ennen karppaamista paljon käytettiin kuten vaikka salaattikastikkeet sun muut eineshömpät. Ja mars sinne kauppaan vertaamaan. Purkit käteen niin asia selviää.

  VastaaPoista
 16. Hei anonyymi 13.9
  Kiinostaisi tietää, että paljonko syöt rasvaa päivässä? Oletko laskenut saatko virallisten suositusten verran?

  VastaaPoista
 17. Loistava teksti!
  Itse kylläkin vielä terveenä (oli muuten tohtoreillakin ihmettely) ylipainoisena naisena aloitin karppaamisen joulukuussa 2009 ja lokakuussa 2010 olin 40kg kevyempi (en voinut laittaa hoikempikaan, haha).
  Tulin raskaaksi (suurin ihme) ja tein topakan pojan kesäkuussa. Kahden vuoden pieninä, vaatimattomina projekteina minulla on sitten ollutkin -40kg, vauva ja -raskauskilot (normiruoka rajoitettunakin niitä valitettavasti toi, karppaus ei onnistunut sen tuomien vaivojen takia) = jouluun mennessä bäk tuu to pisnes again eli vielä -15kg!

  Tsemppiä Koltta!

  VastaaPoista
 18. Ihan pakko kysästä, että mistä tuo Koltta tulee?

  VastaaPoista
 19. Nimimerkki sai alkunsa joskus -90 luvun alkupuolella pelatessani netissä sotapeliä johon piti saada sopiva nimi hahmolle. Otin alunperin nimeksi käyttöön Reino Lehväslaihon kirjasta nimen Kolttasissi, mutta eri yhteyksissä nimi osoittautui liian pitkäksi ja jätin -sissi osuuden pois.

  Tätä samaista Koltta nimimerkkiä / lempinimeä olen siitä lähtien netissä käyttänyt lähes kaikissa yhteyksissiä kun olen esiintynyt muulla kuin omalla nimelläni, mm irc:ssä, foorumeilla , yleisönosastoissa ja verkkosivuilla, ja tällä nimimerkillä minut tuntuu aika moni tuntevankin, onhan sitä tullut jo kohta parikymmentä vuotta käytettyä.

  Kuitenkaan en ole oikea "Koltta" jota sitäkin minulta on usein kysytty. Tiedän toki mitä sana tarkoittaa, on se tuotu julki sen verran useaan otteeseen :)

  VastaaPoista
 20. Hatun nosto ja tsemppiä jatkoon! Kyllä oma hyvä vointi kannustaa karppaamaan ja itse haluan uskoa siihen, että oma keho tietää mitä tarvitsee.

  VastaaPoista
 21. Tsemppiä "koltalle" ja kaikille muillekin jotka tähän karppaamiseen haksahtaa. Itsellä menossa 12. viikko. Ekat 4 viikkoa söin aivan yhtä paljon ja yhtä epäsäännöllisesti kuin aiemmin. Leivästä luovuin heti kokonaan mutta muuten katselin vain tuoteselosteista hiilarien määrää.. Pidin rajan siinä 5g/100g tai 100ml. Eli join edelleen hieman maitoa päivässä silloin tällöin pähkinöitä napostelin yms. Tulos oli -1kg per viikko. Ei paljolta ehkä tunnu mutta lähtötilanne oli 86kg 175cm varressa. Prosenteissa muutos oli hyvää luokkaa. Nyttemmin olen ollut tarkempi ja varsinkin "piilosokereita" vältellyt. Esim 1 litra meni aiemmin maitoa päivässä. Siinäpä se 60g sokereita tuleekin päivälle. Oli sitten laktoosin tai normi sokerin muodossa.. Nyt on paino 77-78kg luokkaa ja syödä saa AINA kun on nälkä. 10 viikon jälkeen paino on pudonnut enää 200-400g viikko mutta suunta säilyy!! Jouluksi "pitkän tähtäimen tavoite" 75kg siten että olisi muutama vimeinen kilo otettu liikunnallakin. HUOM! Ei tartte ruveta suurennuslasin kanssa kyttäämään kaikkea eikä ostaa osagrammavaakaa!! Sen kun oppii katsoon ettei syö tai juo "tietämättään" sokereita jotta pysyy laskuissa. Suositteln lämpimästi kaikille "ikuisten laihisten" harrastajille!! Ari, 43v.

  VastaaPoista
 22. Kiitos Ari.

  Samanlaisen neuvon voisi antaa täältäkin, ei niitä osagrammoja sun muita tarvitse ihmetellä sitten varsinkaan kun on oppinut uusille tavoille.

  Alussa laskin hyvinkin tarkasti mitä mikäkin ateria sisälsi, mutta sittemmin olen pikkuhiljaa lopettanut tarkan laskemisen ja ainoastaan kaupassa katson tuntemattomista tuotteista että mitä pitävät sisällään.

  Ainoa mitä enää seuraan on veren sokerit. Viimeisen viikon keskiarvo: Ennen ateriaa 4,9 ja kaksi tuntia aterian jälkeen 5,4.

  Uskomattomia lukuja ilman mitään diabeteslääkitystä kaverilta joka vielä puoli vuotta sitten pisti 140 yksikköä insuliinia päivässä nahkaansa ja söi aamuisin kourallisen muitakin lääkkeitä. Nyt se kaikki tuntuu niin turhalta.

  VastaaPoista
 23. Mahtava suoritus !!

  VastaaPoista
 24. Hieno homma! Itse laihdutin samalla menetelmällä joku vuosi sitten 80 kiloa 2 vuodessa ja samalla kaikki veriarvoni palautuivat hyviksi. Lääkäri totesi että tällaiseen kuntoutumiseen ei normi lääketieteen ja ravitnosuositusten avulla kykene.

  VastaaPoista
 25. Onnittelut upeasta suorituksesta ja tsemppiä myös jatkoon!

  Jos viitsit, niin laitatko esimerkkipäivän ruokailustasi. Olen yrittänyt taivuttaa diabetestä ja verenpainetautia sairastavaa äitiäni kokeilemaan jotain muuta, kuin mitä lääkärit määräävät, mutta hän on kovin skeptinen, ja vanhempana ihmisenä pitää lääkärin sanaa milteipä jumalan sanana.

  VastaaPoista
 26. Mahtavaa!! Onnittelut :)
  Tekisi monille muillekin potilaille pistää toisenlaiset hoidot kuin kynä insuliinia päivässä tai leipää äkkiä suuhun jos vs on alle 5. Hienoa, että joku uskaltaa ja motivoituu itsehoitoon!

  VastaaPoista
 27. Koltta, wau! Läheiselläni on samanlaisia ongelmia, lääkkeita kuluu ja insuliinia.Olemme yrittäneet kerran karppausta ja kas: sokerit aleni muutamassa päivässä 8 > 5,9. Jotenkin laiskuus iski, mutta tämän lukemisen jälkeen yritämme taas.Tsemppiä jatkoon sinulle ja Antti H:lle taisteluun "virallista" linjaa vastaan.

  VastaaPoista
 28. Näitä on kyl mukava lueskella :) Iteltäni loppui kans VHH:n aloituksen jälkeen verenpainelääkkeiden tarve, kolesterolit keikahti semmosiks ettei lekuri meinannu uskoa olevan mahdollista kun aiemmin se ehdotteli kolesterolilääkityksen aloittamista, mahaongelmat ja "laktoosi-intoleranssi" katosivat, ei enää pieretä kunnolla, koholla ollut paastoverensokeri normalisoitui ja kossuvissykännissäkin pystyy laittelee vaimoa ;) Erona tässä on se, etten ollu alkutilanteessakaan läski. Sitä vaan että laihempi voi olla yhtälailla sairas syötyään THL:n suosittelemaa ravintoa reilut 35v putkeen. Nyt on reilu vuosi "karppausta" takana ja hyvältä näyttää ja tuntuu edelleen. Tsemppiä Koltalle ja muillekin oman tien kulkijoille! Aivot vaan pois narikasta niin siitä se lähtee..

  VastaaPoista
 29. Vaikuttavia tuloksia. Herää kuitenkin kysymys, että miten tuo paino tuli alkuaan hankituksi. Varmaan ei ainakaan terveellisellä ruoalla ja hyvillä elintavoilla.Ongelmana on liiallinen ruoantarjonta ja mainonta,joka panee syömään liikaa ja vääriä ruoka-aineita. Oikeat ravintotottumukset avainasemassa. Itse olen pärjännyt oikeilla valinnoilla nykytietämyksen valossa ja liikunnalla. Ylipainoa ei ole kertynyt. Hiilareita ja sokeriakin voi syödä kohtuudella. Monipuolisuus on valttia ei jonkun ravinnon karttaminen ja toisen ylenmääräinen käyttö. Laihduttaa voi tuolla tavalla jonkun aikaa, mutta muuten en jaksaisi ihmedieettejä noudattaa. Jos karppaus on tarpeen laihduttamisen vuoksi voi kokeilla vaikka kasviskarppausta ja kasviöljyjä. Sekin voi olla pitemmän päälle aivoille ja sydämelle parempi kuin eläinrasvat ja valkuainen.

  VastaaPoista
 30. Olipa huikea juttu, luin innolla loppuun asti ja kaikki kommentit perään. Nostan sinulle hattua, huikea suoritus ja ennen kaikkea mahtavaa tuo lääkkeitä eroon pääseminen. Laihtuminenhan tulee siinä sivussa, kun motiivina on lääkkeettömyys, omasta terveydestä välittäminen.
  Itse olen aloittanut mieheni kanssa karppauksen hyväkarppauslinjalla ja paino on pudonnut 6 vk:ssa 6 kg ja olo on huikea.
  Makeanhimo on taakse jäänyttä elämää ja kylläisyyden tunne upea. Nälissään ei kukaan jaksa laihduttaa.

  VastaaPoista
 31. Oletko mitannut koskaan kehosi PH-tasoa? Esim. luontaistuote kaupoista saa näytekappaleen / voi ostaa parilla eurolla PH Balance tabletteja ... aamuvirtsasta voi mitata paperiliuskalla katsomalla väriä ph-asteikosta. Mulla karppaus on muuttanut elämää aika lailla parempaan suuntaan, mutta ongelmana oli tuo liikahappamuus (mm. liha, kananmuna, juustot lisäävät happamuutta). Ja happamuudesta voi aiheutua vaikka mitä sairauksia ja oireita.

  VastaaPoista
 32. :) Jesss, hienoa! Ja onnea! Ja kiitokset tästäkin viestiketjusta: nimittäin nyt vahvistui käsitykseni, miksei omatoiminen karppaamiseni ole ihan täysin toiminut.. On tullut joutua maitoa aika paljon. Vaikka luomumaitoa on ollutkin, niin liika antaa liikaa sokereita. Olen nyt saanut painoa pari kolme kiloa putoamaan ihan vaan vähentämällä maidon juontia pariin lasilliseen. Ja ihmetellyt että mitenkäs se paino nyt yllättäen on pudonnut. Kovin paljon ei ole liikakiloja ollutkaan mutta jonkin verran epämukavaksi oloksi asti. t. etelän emäntä

  VastaaPoista
 33. Hieno juttu! Itsekin karppailun edut on tultu kokeiltua ja nyt taas "sortumisen ja lisäkilojen & huonovointisuuden" jälkeen ollaan palailemassa ruotuun:). Paljon kuulee kaikkea hölynpölyä karppaamista vastaan - yleensä tyypeiltä, jotka ei oo viittiny tai yleensä kyenny ottaan näistä asioista selvää. Ed. kommenttiin liittyen kannattaisi vaikka selvitellä mitä valkuaisella yleensä tarkoitetaan ja sattuisiko semmottista "aminohappoketjumoskaa" löytyyn vaikkapa kasviksistakin ;=)

  VastaaPoista
 34. Kiva tulla sanomaan toisen blogiin, että väärin laihdutettu ja väärin olet parantanut itsesi. Hiilareita ja sokeria voi syödä kohtuudella. Mitä on kohtuus? Viralliset ravitsemussuositukset suosittaa max 10% energiasta saa syödä sokeria. Se on helkkaristi sokeria. Jos päivän kulutus on 2500 kcal niin se on max 250 kcal sokeria. Yli 50 g sokeria päivässä! Ei kaikkien kroppa sitä kestä. En itse sairasta diabetestä, mutta on ollut hauskaa ja innoittavaa lukea Koltan blogia, kiitos.

  VastaaPoista
 35. hieno juttu kun olet löytänyt vhh:n ja antti heikkilän ja saanut apua sairauteesi. olemme jo yli kolme vuotta olleet vhh ruualla ja sokerit ja verenpaineet on ok. onneksi olkoon ja jaksamista

  VastaaPoista
 36. Erinomainen asia. Tämäntyylinen ruokavalio on 1-tyypin diabeetikolle oikeastaan ainut oikea. Olen itse menettänyt haimani muuta vuosi sitten. Diabeetesliiton ruokaohjeiden mukaan syötynä tuskailin jojottavan sokerin kanssa. Kunnes kuulin amerikkalaisen R. Bernsteinin jirjoittamasta kirjasta: "DIABETES SOLUTION". Nyt kohta kahden vuoden jälkeen sokeriarvot ovat 4..7 välillä riippuen syönnin ja oiston tarkkuudesta. Hemoglobiinisokeri on 5...5,3 luokkaa. Muutenkin helpompi olla. Suosittelen kirjaa.

  VastaaPoista
 37. Ei ole minulla diabetesta eikä muitakaan vaivoja. Verenpaine on ollut koholla sen verran, että saan lääkkeet 70 %:n alennuksella eli ei kolmen kuukauden annos maksa juuri mitään. Nyt olen harjoittanut VHH:ta 12 kuukautta ja lopetin VP-lääkkeet ilman lääkärin "lupaa". Tämä TK lääkäri "määräsi" kolesterolilääkkeet 10 kk sitten ilmeisesti varmuuden vuoksi. En ole lunastanut enkä lunasta. En luota TK-systeemiin. Olen laihtunut 10 kiloa vuodessa. Tykkään punkusta. Jos olisin täysin raitis, olisin varmaankin päässyt yli kymmenestä kilosta. Nyt painoindeksi 25 ja olen siihen tyytyväinen. Olo on hyvä ja energinen. PÅystyn kävelemään, vaikka polvessa proteesi, kymmenen kilometriä tuosta vaan. Nämä Uusituvat ja muut "siantuntijat" saavat jäädä muhimaan omaan erinomaisuuteensa. Minua harmittaa, kun ympäristö huomauttelee " villityksestäni". Olen sanonut että on elämäntapa. Pahimmat uhkailevat, että kahden vuoden päästä päästään hautajaisiini, kun voi, se pahin kaikista, tukkii sydämeni. Siinäpä vaan saavat tulla, mutta niissä kuoppajaisissa en aio olla mukana. Luen Antti Heikkilää intensiivisesti ja kuulun mm Dojoon.

  Harmaaparta 67 v.

  VastaaPoista
 38. L.O.I.S.T.A.V.A.A.

  VastaaPoista
 39. Kiitos ja syvä kumarrus Koltalle...

  Varjo

  VastaaPoista
 40. mieletöntä. hienoa, että jaat tämän !

  VastaaPoista
 41. Mikä ihme siinä on, että melkein aina löytyy joku, joka vetoaa VHH:n vaarallisuuteen Atkinssin kuolemaan vedoten. Hän muka kuoli verisuonten tukkeutumiseen, koska eli niin kuin opetti. mm. Jaakko Kolmonen kailotti Ylen ravinto-illassa pari vuotta sitten, että Atkinss kuoli 20 kg ylipainoisena sepelvaltimotautiin tai sinne päin. Samoin Savon Sanomissa oli juttu, joka painotti samaa asiaa. Ja monessa muussa yhteydessä jaetaan samaa valhetta. Atkinss kuoli muistaakseni melko vanhana oireisiin jotka aiheutuivat hänen kaaduttuaan jäisellä kadulla. Joku voisi tarkentaa.
  Että sillee..

  Jallu

  VastaaPoista
 42. Tosi hienoa, että toimi sulla noin hyvin! :) Itse miehen kanssa myös karpattu. Itseltä lähti n.25kg ja mieheltä melkein 40kg. Miehelle oli tosi hyvä tapa laihduttaa, koska liikunta ei oikein tullut kysymykseen selkävaivojen takia. Ja kyllä lähti vauhdilla se paino, kun siihen ketoosiin pääsi :) Kauheesti tsemiä ja jatka samaan malliin<3

  VastaaPoista
 43. Hyvä Koltta!
  Mulla oli saman tyyppinen alku D2:n ja insuliinin kanssa. Kirjoitin eilen terveyskeskuskokemukseni ao. linkkiin. Tosin kirjoitustapasi on värikkäämpi, kuin minun :D
  Tsemppiä!
  http://portti.iltalehti.fi/keskustelu/showthread.php?t=634264

  VastaaPoista
 44. Koltta, upeaa!
  Minä en karppaa, mutta lopetin viljojen syömisen 8 kk sitten. Ensin kokeilin kaksi kuukautta katsottuani TV ohjelman, jossa Antti Heikkilä antoi kysyjille ohjeita.
  Jo kolmen viikon kuluttua kokeilun aloittamisesta olin toipunut uupumuksesta, sydämen rytmihäiriöt hävisivät, epämääräiset nivel- ja lihaskivut hävisivät ja lukuisia muitakin oireita katosi.
  Nyt syksyllä kävin verikokeissa ja kaikki arvot olivat huippuhyvät. Viljojen jättäminen aiheutti sen, että makeanhimo hävisi. Syön paljon marjoja ja kasviksia, erityisesti kaikki kaalit ovat mieluisia.
  Terveellistä jatkoa sinulle, Koltta.

  VastaaPoista
 45. Hyvä kirjoitus!
  Tällaisia tosimiesten juttuja lisää.
  Kyllä näitä missimittakertomuksia on tarpeeksi kun yritetään saada pari kolme kiloa pois.

  Olen itse ollut vähillä hiilihydraateilla kohta 5 vuotta. Perunat, riisit, makaroonit, hedelmät täysin pois, vähän leipää syön.
  Paino ei ole jostain syystä laskenut, ehkä syön liikaa juustoa.
  Olo on kuitenkin mahtava, kolesteroolit kohdillaan, rasva-arvo kohdillaan, veren sokeri 5-6, verenpaine 80/150 jne.
  Kaikkein parasta on kun ei tarvitse toimia biokaasulaitoksena.
  Maha on tosi rauhallinen.

  VastaaPoista
 46. Laittamattomasti sanottu!
  Olen noudattanut A Heikkilän oppeja jo n.8 vuotta. Virallisten odotusten ja suositusten vastaisesti olen yhä hengissä ;-)
  Yllämainitut positiiviset seikat käyneet toteen.
  Ketoosi tosin saattaa aiheuttaa pahanhajuista hengitystä, pieni hinta paremmasta olosta.

  Kolttasissien kaukopartioretki jatkukoon...

  VastaaPoista
 47. Hei Koltta!
  Kiva blogi sinulla! Ja niin aiheesta.

  Olisi mukava nähdä/kuulla omasta elämästäsi taas pieni pätkä: onko löytynyt uusia liikuntalajeja (ehditkö harrastaa ylipäätään?), mikä on tämänhetkinen paino, kuinka moni läheisistä ympärilläsi on alkanut karpata, kun huomannut ettet vielä ole kuollut siihe jne.


  Mukavaa joulunalusaikaa ja kivaa Joulua!
  Mitä teillä Jouluna syödään?

  -Suppa-

  VastaaPoista
 48. voi onkin voi herkkua ja nannaa(tykkään myös). mutta miksi sitä pitää kauhoa hullun lailla?? .. miksi kaikki vedetään äärimmäisyyksiin?. eipä vaikka vedettäs "kohtuus "diettiä?.. Semmosta missä syödään vähemmän mitä kulutetaan.. VOI ristus sentään

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En tiedä/tunne yhtään karppaajaa jotka kauhovat voita hullun lailla tai poskettomasti tai edes valtavia määriä. Sen sijaan tiedän useita jotka luulevat että se kuuluu karppaamiseen, kiitos iltapäivälehtien ja niihin sokeasti uskovien hölmöjen.

   Poista
 49. Hienoa :) Mutta sukulaisen sydärin jälkeen haluaisin vielä muistuttaa että kaiken varalta muistakaa karppaajat mittauttaa kolesteroli arvoja ettei pääse tulemaan yllätyksiä! :) Ei tämäkään karppauksesta saanut ihan hullunllailla sitä voita vetänyt mut liikaa kuitenkin.. :( Henkissä on nyt ja melko hyvissä voimissa.. mut ettei yllätyksiä tule niin se pieni näyte kannattaa ottaa :) Onnea uudelle elämälle! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näinkin, jos uskoo vallitsevaan kolesteroliteoriaan. Kehotan kuitenkin hoitamaan syitä eikä oireita kuten nykyään on tapana. Aiheesta olen kirjoittanut enemmänkin.

   Poista
 50. Kysymys: miten te karppaajat olette aina onnistuneet lihttomaan itsenne alunperinkään tuohon kuosiin? tuskin nyt ainakaan virallisia neuvoja noudattamalla?

  omasta mielestäni tuollanen on vähintäänkin melko karkeaa vastuunpakoilua väittää että ollaan aina syöty niin oikein, kun mahdollista mutta silti niitä kiloja vain "jostain" kertyi sinullekin melkein pari sataa kiloa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En kyllä muista väittäneeni aina syöneeni oikein tai syyttäneeni muita lihavuudestani joten provosointiyritys vastuun pakoilusta on turha.

   Lihava olen ollut niin pienestä asti kuin muistan. Olisiko syynä ollut synnynnäinen ahneus ;) vai tekikö äiti vain yksinkertaisesti liian hyvää ruokaa. Syy toki saattaa myös olla myös geneettinen, kylläisyyttä säätelevä geeni kun mättää neljänneksellä ihmisistä. Sitä en tiedä kuulunko tähän vähemmistöön.

   En ole myöskään tähän mennessä kuullut kenenkään karppaajan väittävän että lihavuus olisi seurausta jonkun toisen päätöksistä ja valinnoista.

   Ongelmat kärjistyivät itse asiassa ongelmaksi vasta sitten kun diabetes ja insuliiniresistenssi todettiin - ja näitä koitettiin hoitaa virallisilla ohjeilla ja suosituksilla. Siinä missä terveellä kaiketi paino olisi jo laskenut, minulla se vain jatkoi nousemista - kaikista laskelmista ja yrityksistä huolimatta. Insuliini vain pahensi asiaa entisestään.

   Ainoa vastuunpakoilija näissä asioissa on se virallinen taho joka tuputtaa normaalia hiilihydraattivoittoista ruokavaliota tyypin 2 diabeetikolle täysin turhalla insuliinihoidolla höystettynä kun insuliinitonkin hoito on olemassa.

   Poista
  2. "Diabetes todettiin noin 8 vuotta sitten. Omaa syytäni siihen jouduin, sokerilimut ja muut herkut olivat vastustamattomia."

   Lainasin tuossa omaa tkestiäni kun anonyymillä tuo luetun ymmärtäminen on neljävuotiaan tasolla. Suomeksi tuo edellä mainittu tarkoittaa että syytän lihavuudesta itseäni.

   Poista
 51. "Onko ylipaino oma moka", hyvä juttu tuolla Patrik Borgin = pöperöproffan sivuilla.

  "Koomisesti kuulee joskus kuinka joku sanoo, ettei ylipainoisella ole ollut tarpeeksi yritystä tai itsekuria. Hitto, tyypillinen ylipainoinen on elämänsä aikana laihduttanut kymmeniä tai satoja kiloja ja on jaksanut taistella syömistä vastaan vuosikausia - hänellä on todennäköisesti tsemppaamisen historia, jota ei voi edes tajuta kun ei/en ole sitä elänyt. Mutta kun keinot on mitä on, niin ei se tsemppi oikein auta." Mm.näin kirjoittaa pöperöproffa.

  VastaaPoista
 52. HYVÄ KOLTTA!
  Ihan mahtava juttu! ONNITTELUT sinulle!
  Itse aloitin karppaamisen TÄNÄÄN =D
  Ja tämä juttusi osui silmään.
  Itse olen vuosia jojoillut, mutta jospa nyt olisi sitten minullekin se oikea tapa laihtua löytynyt.
  Vähän skeptinen olen minäkin (tosin ei tämän sinun juttusi luettua enää oikein voi olla ;D), mutta tuntuu oudolta, että paino putoaa, kun syö juustoa, kermaa, makkaraa jne...
  Tietysti pitää syödä järkevästi, kasviksia...
  Nyt otan lisää selvää asioista!
  ISO KIITOS JUTUSTASI!

  VastaaPoista
 53. Mieletöntä kirjoittelua asioiden oikeilla nimillä ja suoralla puheella.
  Itse olen vasta 21-vuotias ja en ylipainoinen, vaan mitat ovat 173cm ja 69kg, mutta kärsin jatkuvista kivuista, vatsan sekavuudesta, päänsäryistä, pahoinvoinnista, kurapaskaa lentää harva se päivä ja muutenkin olo on todella saamaton. Tällaiset tekstit tuovat uskoa, josko minäkin löytäisin ruokavaliosta apua elämääni.

  VastaaPoista
 54. tsemppiä,kaveri hieno suoritus. itselläni samoin paino nousi 119kg ja pudotin sitä 28kg. en karpannut tai muutakaan. tämä oli insuliinin alkuvaihe. insuliiniä meni 5 diformia 50mg kynä ja januavits 1 päivässä nyt. 18mg kynä .diformia 2 ja januavits 1kpl.arvot ovat pysyneet pitkäveren sokeri 4.4. ja -6.0 välillä. 1200kaloria päivä on ollut 10v ajan välillä lipsuu. paskantaminen meilläkin on ollut ongelma tullee ei tule ja kun tulee niin tilille asti. taidanpa kokeilla. mutta funtsin... hyvää vointia!

  VastaaPoista
 55. Tää on ihan huippua. Hyvä Koltta! Luulen, että kriittiset äänet vähenee tässä vuosien mittaan, ensimmäiset auraajat saa kuulla vähän mitä sattuu. Muilla on sitten tie auki. Törmäsin tämmöiseeen kaveriin kuin Dr. Tom O'Bryan. Puhuu aivan täysjärkisesti siitä, miten gluteeni on liitetty autoimmuunisairauksiin ja hermostollisiin oireisiin. Karppaajat voivat hyvin siitä syystä että jättävät leivän pois. Moderni vehnä on 60-luvulta asti ollut jalostettuna sellaiseksi, että gluteeni on ihan hulvatonta.

  http://www.youtube.com/watch?v=DvK9KZy1xaw

  VastaaPoista
 56. Ei jestas nauroin! KIITOS huippublogi! Kaikkea hyvää :) itse en painoa pudottele, mutta olen aina puoltanut karppausta siitä lähtien kun se tuli pinnalle.. Hyvää joulukuuta ja rattoisaa painonhallintaa :D

  VastaaPoista