tiistai 26. huhtikuuta 2016

Uutta suoneen

Vuodenvaihteessa jo päätin että jotain tälle totaaliselle lipsumiselle on tehtävä ja niinpä päätin kunnon ryhtiliikkeestä jolla laitetaan pullukkaa taas piukempiin vaatteisiin. Ajatuksena hieno, kokemusta on ja tietotaitoakin pitäisi olla ihan riittävästi. Mutta ketoosista huolimatta tuli matkaan pieni mutta. Verensokerit ne vain ei suostuneet laskemaan vaikka miten pienillä hiilareilla koitettiin mennä. Mystistä sinänsä että ketoosiin kyllä pääsi. Muuta vaikutusta ei sitten huomannut. 

Parin kuukauden sitkeän yrittämisen jälkeen oli pakko siirtyä lääketieteen puolelle, koska osoittautui täysin turhaksi kaikki panostus kun paino ei vain pudonnut ja verensokeri huiteli aivan muualla kuin tavoitteissa. Ja muutaman mutkan ja labran kautta sitten aloitimme uuden lääkityksen. Koska jo aiemmin on havaittu että minun tapauksessani isnuliinin lisääminen ei tuo muuta tulosta kuin painon nousemisen, järkevissä määrin käytettynä, toisenlaiset ratkaisut on löydyttävä. Ja löytyi.


Victoza, paljon kehuttu ja paljon parjattu mutta ainakin toistaiseksi on osoittautunut erittäin tehokkaaksi. Aloituksen jälkeen sokeriarvot ovat pysyneet koko ajan alle 10, suurimman osan ajasta alle 8. Ja 3 viikon käytön jälkeen nestettä ja hieman läskiäkin on kadonnnut noin 10kg verran. Sen verran muutosta että muutkin ovat sen huomanneet, jopa valokuvista.

Sen lisäksi, että tuo lääke laskee verensokeria, se saa käyttäjänsä tuntemaan herkemmin itsensä kylläiseksi - ja sen huomasin kyllä parissa päivässä. Ei jaksa sellaista määrää kuin aikaisemmin eikä tee edes mieli. 


Mutta kuten jo aikaisemmasta olen oppinut, kaikkein suurin muutos on omassa mielessä. Halu liikkua, ilo tehdä jotakin. Ja terveellinen unirytmi palautuivat kuin itsestään. Kuukauden aikana on askelmittariin 65 tuhatta askelta eli gps:n kertoman mukaan olen kävellyt 58 kilometriä. Sellaista reipasta lenkkiä. Sekin varmasti vaikuttaa osaltaan kaikkeen mutta ensin piti saada ne sokkeriarvot kuriin, siitä se lähti.

Mystiseksi jäi, johtuiko tasaisen korkea verensokeri liiasta proteiinista tai muusta syömisestä, vaikka tuntui kyllä siltä että vaikka sitä ateriaa korjattiin suuntaan mihin tahansa, se ei vaikuttanut sokeriin juurikaan. Aivan kuin olisi mitattu jonkun toisen arvoja mitä tuli suhteessa syömisiin. Vai kuvitteliko pullukan keho että tämä on se normaali ja siitä pidetään kiinni. Tuskin sitä saamme koskaan tietää. Pääasia että se saatiin korjattua.

Eiköhän tuo halu kirjoittaa blogiinkin taas parane merkittävästi, on sitä jo kovimmat fanit vähän kyselleet että kuolikos se... no luoja ei huoli ja piru ei pidä kiirettä kun tietää saavansa aikanaan joten täällä vielä naputellaan.

6 kommenttia :

 1. Tuo samainen lääke on USA:n potilasjärjestöjen hampaissa, aiheuttaa epätavallisen paljon esim. haimasyöpää! Götzshe kirjoittaa tuosta myrkystä kirjassaan "tappavat lääkkeet". Harkintaa peliin ja ehkä uutta ratkaisua harkintaan.
  Ja muuten, tervetuloa takaisin!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Keinot verensokerin tiputtamiseen ovat valitettavan rajalliset silloin kun insuliini ei tehoa. Riskiin nähden kuitenkin uskon että hyöty on riskin arvoinen. Pysyvä korkea verensokeri aiheuttaa varmasti vahinkoa. Toivon kuitenkin ettei tämänkän lääkkeen käyttö ole pysyvää vaan siitäkin pääsisin nopeasti eroon kun terveydentila tasaantuu ja paino putoaa.

   Poista
 2. Hei, Kannattaa tutustua Jasong Fungin sivuihin: https://intensivedietarymanagement.com/blog/
  Hänellä on paljon tietoa ja juttua diabeteksen hoidosta.
  T. Jyrki R

  VastaaPoista
 3. Mikä tilanne on tänä päivänä? :)

  VastaaPoista
 4. No jätkä kirjotappas jo lisää! ❤️ Hyvää matskua.

  VastaaPoista
 5. hmmm, mites menee? näistä pidempiaikaisista projekteista olisi kiva kuulla!

  VastaaPoista