keskiviikko 5. helmikuuta 2014

Sokeri ja syöpä


WHO on tuoreen raportin mukaan erityisen huolissaan syöpätapausten lisääntymisestä. Ennuste on, että uudet tapaukset tulevat kaksinkertaistumaan jo seuraavan 20 vuoden aikana. Tällä hetkellä diagnosoidaan 14 miljoonaa uutta tapausta vuosittain. Tutkijat ovat huolissaan varsinkin siitä, miten vähän ihmiset uskovat ja ymmärtävät ruokavalion merkityksen ennalta ehkäisemisessä. Jopa maailman terveysjärjestö harkitsee rajoituksia sokerin käytölle.

Huoli on ymmärrettävä ja siitä on ihmiset samaa mieltä kautta linjan. Miksi sitten mitään ei tapahdu, jos kerran on tiedossa sokerin vaikutus ja sokerittomuuden tuomat hyödyt syövän ehkäisemisessä ja hoidossa. Siksi, ettei ongelma ole vain sokeri. Syöpäsolut eivät käytä ravinnokseen SOKERIA vaan glukoosia. Ja arvatkaapa mitä; syöty hiilihydraatti muuttuu elimistössä glukoosiksi.

Syöpäpotilaille sekä ennaltaehkäisyyn tarjotaan terveellistä ruokavaliota. Ongelma on se, että tämä terveellinen suositus tarkoittaa mm. hedelmiä ja viljaa jotka molemmat ovat suurelta osin... hiilihydraatteja ja muuttuvat glukoosiksi. Syöpäsolu kiittää ja kumartaa.

"WHO suosittaa syövän ehkäisemiseksi terveellistä ruokavaliota, jossa pääpaino on kasviksissa, hedelmissä ja täysjyvätuotteissa. Alkoholin ja punaisen lihan käyttö tulisi minimoida, ja prosessoidun lihan saisi jättää kokonaan pois."
Prosessoidun lihan pois jättämisestä olen WHO:n kanssa samaa mieltä mutta punaisen lihan osalta en usko ollenkaan tuohon teoriaan. Punainen liha on saanut paskan maineen vain ja ainoastaan siksi, että ameriikassa, tuolla THL:n korkeimman terveystiedon syntysijoilla, sen ympärillä on aina se tahnapulla. Hampurilaisten luvatussa maassa on sanomattakin selvää että syyliseksi voidaan leimata mikä tahansa ainesosa mikä siitä pullasta löytyy, (kunhan vilja jätetään rauhaan) joten punainen liha on nyt syyllinen... tällä kertaa. Aasiassa ja Euroopassa tehdyt vertailut eniten ja vähiten punaista lihaa käyttävien ihmisten välillä eivät miltään osin tue punaiseen lihaan liittyviä pelotteita.

Syöpä on selvästi maailmanlaajuinen "epidemia", siitä ei liene kovin suurta erimielisyyttä. Nykyaikana syöpähoito keskittyy kemoterapiaan ja lääkkeisiin. Kuitenkin sekä ennalta ehkäisyn, että jo diagnosoidun syövän hoidon kannalta olisi erityisen tärkeä kiinnittää huomio ruokavalioon. Hiilihydraatteja roimasti rajoittamalla voidaan estää syöpäsolujen uusiutumista ja leviämistä. Ilman ravintoa syöpäsolut ovat kuin mitkä tahansa solut. Kusessa. VHH ruokavaliolla kemoterapiasta ja lääkehoidosta saisi irti huomattavasti enemmän kuin huomioimatta sokerien vaikutukset.

Ongelma on siinä, että karppaus, VHH ynm. vaihtoehdot ovat kirottuja. Niistä ei haluta puhua muutoin kuin moittia mediassa. Kuitenkin sokerit ja hiilihydraatit ovat kaikkialla. Ovista ja ikkunoista pukkaa nannaa syöpäsoluille. Liian harvat ihmiset ovat nykyään huolissaan siitä, mistä kaikkialta sokereita löytyy muodossa tai toisessa.

 • Valmisvälipalat
 • Lihajalosteet
 • Leipä
 • Peruna
 • Hedelmät
 • Säilykkeet
 • Urheilujuomat
 • Patukat
 • Ravintolisät

Ihan vain muutamia mainitakseni. 

Virvoitusjuomista muistetaan mainita, että ovat lihottavia ja sokeroituja. Niissä kun on jopa yli 10% sokeria. Mutta kukaan ei tule kiljumaan silmille, että leivässä on sokeria muodossa tai toisessa 50-70%. Ja elimistön sekä syöpäsolujen kannalta on aivan samantekevää missä muodossa se sokeri on, se päätyy glukoosiksi elmistöön. Riippumatta siitä, kuinka jalosta ja terveellisestä lähteestä se on tullut, ne kaikki on aivan sitä samaa reittiä käsiteltävä ja kulutettava.

Puhtaita, jalostamattomia elintarvikkeita käyttäen ja vähähiilihydraattista ruokavaliota noudattaen on syöpään liittyvässä ruletissa paremmat mahdollisuudet voittaa. Muista sairauksista puhumattakaan.

9 kommenttia :

 1. Tuohon haluan kommentoida, että harvat uskovat ruokavalion olevan syypäänä diabetekseen, syövän syntyyn tai johonkin muuhun sairauteen..
  Jokaisella on tuttavia, joilla on jo valmiiksi mukava lääkearsenaali varsinkin eläkeiässä olevilla ihmisillä. Eräskin tuttava pariskunnan miehellä on parkinsonin tauti. Olemme yrittäneet puhua viljattomasta hoidosta, niin rouva vastaa ja puolustellen, kun minun mies niin tykkää leivästä. No mitä siihen pitäisi sanoa?
  Myöntävät kylläkin, että me näytämme terveiltä, mutta?

  VastaaPoista
 2. Jahhas. Vai että solujen käyttämä glukoosi on paha. Tuota... mitä niiden pitäisi sitten energiakseen käyttää?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kun puhutaan syöpäsoluista niin kuolkoon nälkään.

   Poista
  2. Kuolee sitten kaikki muutkin. Eikä sitä glukoosia edes voi välttää, kun ne kaikki muutetaan glukoosiksi - ihan sama miten ja mitä syö. Eli pieleen meni koltan teoriat niin että kolahti.

   Poista
  3. Teorioista en tiedä mutta se ei miksikään muutu että nykymallin syöpähoito on perseestä' eikä se, että rajoittamalla syöpäsolujen ylenpalttista ruokkimista saadaan paljon nykyistä parempia tuloksia kuin keskittymällä hoitamaan tautia pelkästään solumyrkyllä ja kemoterapialla.

   Poista
 3. mitähän kaikkea kolestelori lääke saa aikaan???+

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lihassärky, -arkuus, -heikkous ja -krampit. Nämä haittavaikutukset saattavat joissakin harvoissa tapauksissa olla vakavia, jolloin niihin liittyy lihaskudoksen tuhoutumista ja sen seurauksena munuaisvaurioita. Hyvin harvoin oireet ovat myös johtaneet potilaan kuolemaan. Yliherkkyys, eli allergiset reaktiot, kuten kasvojen, kielen ja nielun turvotus, joka voi aiheuttaa hengitysvaikeuksia. Kova lihaskipu, jota useimmiten ilmenee hartioissa ja lonkissa. Ihottuma, johon liittyy heikkoutta raajojen ja niskan lihaksissa. Nivelsärky tai -tulehdus (polymyalgia rheumatica). Verisuonitulehdus (vaskuliitti). Epätavalliset mustelmat, ihottuma ja turvotus (dermatomyosiitti), nokkosihottuma, ihon valoyliherkkyys, kuume, punoitus. Hengenahdistus (dyspnea) ja sairauden tunne. Lupustyyppiset oireet (mukaan lukien ihottuma, niveloireet ja veriarvomuutokset). Maksatulehdus, johon liittyy seuraavia oireita: ihon ja silmien keltaisuutta, kutinaa, virtsan tummumista tai ulosteiden vaalenemista, väsymyksen tai heikkouden tunnetta, ruokahaluttomuutta; maksan vajaatoiminta (hyvin harvoin). Haimatulehdus, johon usein liittyy kovaa vatsakipua. Alhainen veren punasolujen määrä (anemia). Käsien ja jalkojen tunnottomuus tai heikkous. Päänsärky, huimaus, pistelyn tunne. Ruoansulatuskanavan oireet (vatsakipu, ummetus, ilmavaivat, ruoansulatushäiriöt, ripuli, pahoinvointi, oksentelu). Ihottuma, kutina ja hiustenlähtö. Heikkous. Unettomuus (hyvin harvoin). Muistin heikkeneminen (hyvin harvoin), muistinmenetys, sekavuus. Erektiohäiriö. Masennus. Tulehdus keuhkoissa, joka aiheuttaa hengitysvaikeuksia mukaan lukien itsepintainen yskä ja/tai hengenahdistus tai kuume. Jänteiden ongelmat, johon liittyy joskus myös jänteen repeämä. Unihäiriöt, mukaan lukien painajaiset. Seksuaaliset toimintahäiriöt. Diabetes. Esiintyminen on todennäköisempää, jos sinulla on kohonnut verensokeritaso ja rasva-arvot, olet ylipainoinen ja sinulla on korkea verenpaine. Lääkäri seuraa tilannettasi tämän lääkkeen käytön aikana.

   Lähde: Orionin pakkausseloste simvastatiinia sisältävästä kolesterolilääkkeestä.

   Poista
 4. Sellainen pieni pointti tähän, että syöpäsolu ei käytä ravinnokseen pelkästään sokeria, vaan myös esim. rasvoja ja aminohappoja. Tämä on ihan yleinen oppi lääketieteessä. Olet tainnut lukea liikaa Heikkilää. Siitä olen kyllä samaa mieltä, että ruokavaliolla todellakin on merkitystä. En tässä yritä silti missään nimessä puolustella sokereja, sillä itse en keksi ainakaan lisätystä sokerista yhtäkään hyötyä.

  VastaaPoista
 5. Sellainen pieni pointti tähän, että syöpäsolu ei käytä ravinnokseen pelkästään sokeria, vaan myös esim. rasvoja ja aminohappoja. Tämä on ihan yleinen oppi lääketieteessä. Olet tainnut lukea liikaa Heikkilää. Siitä olen kyllä samaa mieltä, että ruokavaliolla todellakin on merkitystä. En tässä yritä silti missään nimessä puolustella sokereja, sillä itse en keksi ainakaan lisätystä sokerista yhtäkään hyötyä.

  VastaaPoista