torstai 4. elokuuta 2011

Profiloitu vastaan vänkääjä

Karppauksen vastustus tuntuu olevan lähes pakkomielteistä. Ei riitä että virallisen, poikkitieteellisen linjan edustajat narisevat pää punaisena siitä miten sitä ei ole tarpeeksi tutkittu. Tavallisen hiilarinpuputtajan on myös muistettava joka käänteessä karppaajalle mainita että olet tekemässä hidasta harakiriä.

Tyypillinen purnaaja taitaa olla 15-35 vuotias, hoikka, ehkä myös urheileva, läpipasko joka kuluttaa hyvin ja saa syödä kaiken mikä eteen kannetaan, ei jää vyötärölle. Hänellä pääsääntöisesti ei ole lihavuudesta mitään omaa kokemusta, eihän hänen sixpäkkinsä ole ikinä muistuttanut tynnyriä. Mutta kovasti on kaksinverroin painavammalle kertomassa miten pitää tehdä.

Minulla kun on tässä sellainen ajatus että jokainen saa tehdä omalle kropalleen niin kuin itse parhaaksi näkee. Jos pärjäilee nykyisellä ruokavaliollaan pysyen terveenä ja hyväkuntoisena, mikäs siinä. Turha se on ryhtyä sellaista ronklaamaan mikä toimii vain sen vuoksi että se ei jollakulla toisella toimi. Tai jos on virallisella hiilaridietillä saanut painon putoamaan ja voi hyvin, hieno homma, pointsit kotiin.

Olisiko vittu liikaa vaadittu että pitäisitte sitten päänne kiinni kun teillä homma toimii. Mulla se ei toiminut ja piti etsiä sellainen homma joka toimii. Mut ei saatana joka helvetin suvituulen nussima vinkuheinä ja pystyyn paskannettu lapamato on suu vaahdossa kertomassa miten mä nyt pilaan terveyteni ja maailma tuhoutuu kun en syö sitä leipää ja perunaa. Mä en oo ikinä tykänny perunasta. Leipä oli joskus suurta herkkua enkä mä sen makua väheksy vieläkään. Mutta ne väitetyt terveysedut on niin tuulesta temmattuja että oksat pois. Leipää pitää syödä että saa kuituja. Ja actimälliä ja aktiviaa pitää syödä kun turvottaa ja puristaa ja kiristää. Ja sitten vähän happosalpaajaa ja vatsan tyynnyttäjää. Kokeiles, päivä pari ilman leipää. Ei turvota, ei purista, ei oo suolet tulehtuneena. Ja ihan hyvin toimii perse niilläkin kuiduilla joita saa vihanneksista ja marjoista. Se leivän kuitu on vaan niin hienosti markkinamiesten yleisöön aivopesemä ettei paremmasta väliä.

Nythän on poijjaat ja tyttäret juttu niin että jos se karppaajien terveydestä on kiinni niin koko helvetin leipäteollisuus saa sitten mennä konkurssiin. Koulutetaan se väki sitten liha- ja vihannes puolelle. Niitä meillä kuluu. Jos meillä nyt suomessa on joitain kymmeniä tuhansia karppaajia tai vähähiilihydraattisen elämäntavan omaavia, jaettuna sinne koko pullateollisuuden asiakaskuntaan, ei taida yksikään leipomo vielä siitä nitkahtaa. Ja jos nitkahtaa niin sitten on syytä seurata kehitystä ja tehdä leipää ja sämpylää missä on se alle 10g hiilareita per sata grammaa leipää. Jos se onnistuu karppaajalta kotona niin luulis sen onnistuvan ammattilaisiltakin vielä  helpommin – jos on halua.

Kun mä olin tosi lihava niin olin laiska vetelys joka ei viitsinyt yhtään nähdä vaivaa hyvinvointinsa eteen. Nyt kun teen ja tulee puhe karppauksesta niin yleisimmät kommentit on "en mä viitsis" ja "en mä jaksais". No miten helvetissä tämmönen laiska vetelys sitten jaksaa jos ei tommonen tarmopesä viitsi ja jaksa. "Siit on niin paljo vaivaa". Tietäsitpä tahvo kuinka paljon vaivaa on kuunnella noita sun selityksiäs ja aivopestyjä olettamuksia joihin sä oikeasti itse uskot.

"Ne karppaajat syö vaan lihaa". Sillälailla, kun ei ole mitään tietoa asiasta niin heitellään pätemisen tarpeessa pelkkää paskapuhetta ettei kaveri sais tietää ettet tiedä. Ilmeisesti just tän lihansyönnin vuoksi yks lommoposkinen julkkisbloggaajakin päätti ottaa karppauksen irvailun oikein sydämen asiaks ja retostella matkustelemisillaan ympäri maailmaa herkutellen hiilarimätöllä. Saat masa mun puolesta vetää sitä hiilarimättöä kahden hengen edestä. Jätkä jolla akka päättää että saatko syödä lihaa, kannattas olla ihan hiljaa siellä tossun alla eikä leikkiä mitään machoo. Kyllä vituttaa että painoin sillon jarrua kun törttöilit sen fillaris kanssa Lauttasaaren sillalla suoraan auton eteen etkä purkkatukka edes huomannu että meinas sielu irtoo lihoista.

Kyllä me syödään paljon muutakin kuin lihaa. Minäkään en ole eläissäni syönyt niin paljon kasviksia ja marjoja kuin nyt karpatessa. Ennen mä ajattelin et mä en syö salaattia ja kani ei aja mun fillarilla. No fillarissa on nyt sellanen lukko että kani saa yrittää. Voissa paistettu rasvanen pihvi, kunnon vihersalaatti ja kermassa haudutetut wokki vihannekset. Nam nam. Nälkä lähtee ja pysyy ilman jatkuvia sokerivälipaloja pois koko päivän. Huvittaa katella kun hiilaririippuvaiset muutaman tunnin välein kiiruhtaa pullan ääreen että jaksaa kiukutella ja mäkättää karppaajille.

13 kommenttia :

 1. Koltta, oi Koltta lisää lisää :D

  VastaaPoista
 2. Mahtava blogi! Luin kaiken yhdeltä istumalta. Itse olen karppaillut enemmän ja vähemmän pari vuotta ja olo on mitä mainioin. Jatka mies vaan samaan malliin.

  Tämä on mitä parhain esittely karppauksesta.

  VastaaPoista
 3. Haha, asiaa ja vieläpä meikäläistä miellyttävään tyyliin! Iso kiitos siitä, toivottavasti tätä tulee lisää :)

  VastaaPoista
 4. Vedet silmissä täällä luen näitä juttuja :D

  VastaaPoista
 5. Sinulle jonka purnaus kommentin poistin, suksi vittuun jos ei aihe miellytä. Täällä ei ole pakko notkua. Ketään en ole pakottanut näitä lukemaan, ihan on vapaaehtoista toimintaa.

  VastaaPoista
 6. Hei,

  Kommenttini oli tarkoitettu yleisesti otettavaksi neuvoksi. Tarkoitus oli herättää ajatuksia, miksi osa ihmisistä kääntyy karppausta vastaan. Kun syyt ovat selvillä, niin silloin on halpompi myös löytää lääkekin.

  Minusta on helvetin hyvä, että asioista puhutaan ja niistä kirjoitetaan. Karppauksestakin.
  Minäkin luen näitä mielelläni, käytännön kokemuksia oikeasta elämästä.

  VastaaPoista
 7. Käsitin ehkä viestisi vähän väärin. Pahoittelen.

  Vaikka monesta asiasta kirjoittelen kärkkäästi ja koitan aina muistaa tuoda omakohtaista kokemusta mukaan, perimmäinen tarkoitukseni on antaa tietoa niille jotka ovat tästä kiinnostuneita. Kenellekkään en tätä tyrkytä enkä julista tätä ainoana oikeana vaihtoehtona. Mutta niille joilla on jo vaihtoehtoina leikkaus tms. niin suosittelen kokeilemaan tätäkin. Ei ainakaan pitäisi olla mitään hävittävää.

  VastaaPoista
 8. Rehellisesti sanottuna, minullakin on paha (ja joskus jopa hyvä) tapa kirjoitella melkoisen kärkevästi. Eli pahoiteluni myös omasta puolestani sekä tsemmppiä matkalle kohti uusia vaatteita.

  VastaaPoista
 9. Anita on Anitran tavoin valuttanut vettä silmäkulmistaan lukiessaan tätä. Vihdoinkin rehellistä kirjoitusta aiheesta.

  VastaaPoista
 10. Asiaa ja loistavasti kirjoitettu!

  VastaaPoista
 11. Todellakin Asiaa!!! Linkitin sivun myös karppi-foorumille faceen... sulla alkaa oleen kohta faneja :)
  Kiitos lisää tällaista tekstiä!! (itsellä nyt -11 kg ja olo mitä mainioin..)

  VastaaPoista
 12. Nyt vasta löysin sivustosi...miten olenkaan pärjännyt aikaisemmin...? ;D

  Linkitin seinälleni FB:hen, että muutkin saisivat lukea tätä mainioita asiaa. Sulla on oikea asenne. Kiitos!

  VastaaPoista
 13. Koltta on Mahtisonni!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  Aivan järjettömän hyvää ja hauskaa lukemista näillä sivuilla.
  Karppaus kunniaan!

  VastaaPoista