perjantai 21. maaliskuuta 2014

Pähkähullut

Viimeiset uutisoinnit diabeteksen saralta kertovat että jopa professoritason ihmiset ovat sitä mieltä, että kakkostyypin diabetes on pian normaali tila Suomalaisen ihmisen terveydessä. Tekisipä mieleni normaaliin tapaan kirota niin perkeleesti että oravat putoaa oksalta sitä kuunnellessa. Eihän tässä menossa ole enää hitusenkaan vertaa järkeä. Pitäisi ryhtyä hyväksymään normaaliksi olotilaksi sairaana oleminen. On päivänselvää, ettei tuon möläytyksen sanonut professori ole ainakaan itse diabeetikko. Tuskin on sellaista diabeetikkoa joka ei mieluummin olisi terve. Se että hyväksytään jokin sairaus normaaliksi olotilaksi vain siksi, ettei haluta uskoa vaihtoehtoisiin tapoihin hoitaa ongelmaa, on vailla järjen hiventä.

Onko tultu jo siihen pisteeseen, että diabeetikkojen valtava määrä riittää. Lääketehtaiden sijoittamat rahat tuottavat nykyisellään riittävästi eikä rasvan huonoudesta ja hiilihydraattien erinomaisuudesta tarvitse enää uutta propagandaa suoltaa. Vai olemmeko pisteessä, jossa tutkijat eivät uskalla enää maineensa menetyksen pelossa seistä vanhojen paskatutkimusten takana kun koko muun maailman johtavat yliopistot ovat tulleet erilaisiin tuloksiin kuin meidän kotoiset näpertelijät.Minun silmissä nuo näpertelijät ovat jo maineensa menettäneet. Aivan se ja sama vaikka nyt kääntäisivät kelkkansa kun korttitalo kaatuu käsiin. Niille, jotka uskalsivat kyseenalaistaa mielisairaala ja pohjoiskarjala tutkimukset silloin kun siitä joutui silmätikuksi, nostan hattua. Ne harvat ovat uskaltaneet asettaa oman ammattiylpeyden ja maineensa peliin seistäkseen sen takana mikä on oikein ja totta. Ne, jotka piileskelivät virallisten arvojen takana vain siksi, ettei kukaan katsoisi pahalla, haistatan paskat.

Rehellinen mielipiteeni on, että nämä ns. professorit on umpityhmää porukkaa. Ja kaikki tämä sirkus vain siksi, että Pekka saa pitää palkintorahansa tehtyään kansanterveylle paskamaisimman teon sitten itsenäisen SUomen historiassa kriminalisoimalla hyät ja luonnolliset rasvat. Sanoisin että lopunviimein halvalla meni kansanterveys. Pilkkahintaan suorastaan. 


Suomen rikoslaki, 34. Luku, 5§ Törkeä terveyden vaarantaminen. 


 Jos terveyden vaarantaminen tehdään aiheuttaen suurelle ihmismäärälle vakavaa hengen tai terveyden vaaraa ja rikos on myös kokonaisuutena arvostellen törkeä, rikoksentekijä on tuomittava törkeästä terveyden vaarantamisesta vankeuteen vähintään kahdeksi ja enintään kymmeneksi vuodeksi.

On tietysti makuasia, mutta THL:n rasvakammo propaganda jo nykyisellään täyttää nuo piirteet. Suuren ihmismäärän terveys on vaarannettu ja JO menetetty. Rikosta jatketaan edelleen vaikka on olemassa varsin kattavasti tutkittua tietoa, jonka perusteella moinen vääryys voitaisiin korjata per heti. Jo aihetetut sairaudet ovat elinikäisiä ja niihin liittyy valtava määrä oheisvaivoja  - joten tekoa voidaan siis pitää myös kokonaisuutena arvostellen törkeänä. 

Lakiteksti ei ota kantaa siihen oliko teko tarkoituksellinen vai vain rahanhimossa sattunut pikku vahinko, yhtä kaikki se on selvä että tuollaisesta teosta jossa satoja tuhanisa ihmisiä saatetaan sairaiksi, pitää ruveta päitä putoamaan. Tietysti jos tähän kohtaan sovellettaisiin rikoslain lukua 34a joka koskee terrorismia, saisimme myös terrorismin rahoittajat eli käytännössä ne tahot jotka lystin ovat maksaneet, vastuuseen teoistaan.


Tälläkin hetkellä lehdet suoltavat uutisointia "rasvasodasta" ja jokainen on tavalla tai toisella saanut lukea yllättävästä (monelle ainakin) käänteestä kovien rasvojen epäterveellisyydestä tai sen puutteesta. Suosituksiaan suoltava organisaatio vain kyräilee ja nauresekelee partaansa. Ihan sama mitä ihmiset tai lehdet asiasta ovat mieltä. Mutta se, että valtiovalta joka tuota huonovoinnin laitosta rahoittaa ja valvoo, ei tee asiassa paskan vertaa, on merkillistä. Luulisi tästä valvonnasta vastuussa olevien jo pikkuhiljaa huomaavan että kaikki ei ole nyt ihan kohdallaan.


Suosittelenkin, että THL:n uskottavuuden korjaamiseksi ei vaihdeta pelkästään rasvakammoa jatkavaa uutta johtajaa, vaan kaikki saman hiippakunnan vääräuskoiset samalla kertaa - johtajasta vahtimestariin saakka. Helppo kysely koko henkilökunnalle: totuus vai uskomukset. Totuuden kannattajat voivat jatkaa entisissä tehtävissään. Pienemmällä teolla nyt ei vain ole mahdollista saada uskottavuutta takaisn laitokselta joka on kussut omat muronsa niin ravitsemus suositusten kuin rokotus järjestelyjensä parissa. Liikaa kusta yhdellä lautasella. Pakko vaihtaa koko kattaus.


Mutta vielä diabeteksestä:


On käytännön tasolla jo todistettu, että paras keino hoitaa ja ENNEN KAIKKEA ehkäistä kakkostyypin diabetestä on rajoittaa sitä elimistön kuormittamista jatkuvalla hiilihydraatti pommituksella. Jos vuosia diabeteksen kanssa taistellut ihminen voi elää lääkkeittä vähähiilihydraattisesti, takuuvarmasti samaisella ruokavaliolla voi ehkäistä koko diagnoosin sytymistä.


Muta ei. Kun se lehmästä saatu voi ja ulkofile on niin perkeleen vaarallista joidenkin tanopäiden mielestä. Älkääkä vaan puhuko ainakaan karppaamisesta, herra varjele. Sehän nyt on ilmiselvä itsemurha jos ryhtyy karppaamaan. Yhtälö jota ei pysty edes tiede selittämään on tämä: Virkakoneiston mukaan karppaajat sairastuvat ja kuolevat sydäntauteihin. Karppaajat taas ovat terveempiä ja virkakoneistonkin mittareilla mitattauna keskivertoa parempikuntoisia. Mutta kiinnostaako tosiasiat esim. THL:ää? No ei sitten paskan vertaa. THL:ää kiinnostaa vain ne asiat jotka ovat linjassa sen johdon harjoittaman aivopesupolitiikan kanssa.


Diabeteksen oikea hoito on seuraava:


Vähähiilihydraattinen ruokavalio ja sopivasti liikuntaa. Mikäli edellämainituista huolimatta korkeaa verensokeria ilmenee, riittävä lääkitys pystyy pitämään tilanteen kurissa.


Diabeteksen virallinen hoito on seuraava:


Syö mitä haluat, liiku jos jaksat - tuskin jaksat. Kyllä täältä lääkkeitä riittää koska edellämainitulla yhtälöllä et saa verensokeria pysymään aisoissa ilman lääkkeitä.


Suomessa on oikeus valita kumpaa hoitotapaa haluaa noudattaa. Ensimmäiseksi mainitsemassa on se varjopuoli että sinua pelotellaan joka käänteessä, että kaiken tutkimustiedonkin vastaisesti kuolet sydäntauteihin. Jälkimmäisessä taas on se varjopuoli, että vaikkei sinua pelotellakkaan, kuolet ennenaikaisesti joko diabeteksen oheisvaivoihin tai kaiken sen lääkekoktailin vaikutuksesta jota joudut loppuelämäsi käyttämään.


  

12 kommenttia :

 1. Olen miettinyt tykönäni kuka kantaa vastuun kaikista kärsimyksistä ja kuolemantapauksista joita virallisterveellinen ruokavalio-ohjeistus on tuottanut ihmisille.

  Uusitupa pari vuotta sitten lupaili karppaajien kuolevan 3-5v kuluttua ruokavalion muuttamisesta, tämä uusi THLn pääheppu mainitsi vuoden 2020.....lisäaikaa hiukan siis. Jännityksellä odottelen näitä massakupsahduksia.

  Hyvä kirjoitus taas, kiitos

  VastaaPoista
 2. En tiiä ootko jo törmännyt tähän.http://www.hs.fi/terveys/Brittitutkijat+Pehme%C3%A4t+rasvat+eiv%C3%A4t+est%C3%A4+syd%C3%A4ntautia/a1395115080050. Voi vaan pähkähulluilta kysyä et mitä helvettiä? Niin paljoa tutkimuksia maailmassa ei tulla tekemään, että Ursulan ja kumppaneiden käsitys muuttuisi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Edellisessä kirjoituksessani oli tästä aiheesta juttua. "Totuus rasvasta"

   Poista
 3. Tervehdys
  Sokeriarvoni ovat nousseet huonolle tasolle ja jottain tarttis tehdä. Nuorempana en syönyt leipää juuri koskaan mutta aikuisiällä patonki on maistunut. Olen karsinut sokeria lujalla kädellä pois. Olen ollut täysi sokeeriaddikti. Treenaillut olen vuosia enemmän tai vielä enemmän. Kysymys kuuluu: jos minun on nyt pakko leipää mussuttaa joskus niin auttaako jos syön gluteiinitonta? siis noihin sokeriarvoihin.
  Kiitos hyvistä kirjoituksista ja kaikkea hyvää
  Martti Jestilä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Valitettavasti ei auta. Hiilihydraatit ovat itsessään siinä viljassa eikä gluteeni itsessään vaikuta asiaa. Glukoositonta leipää taas voi olla vaikeampi kaupasta löytää mutta esim. minun (karppisämpylät, mantelileipä) tai karppaus.infon resepteistä löydät varmasti ihan kokeilemalla sellaisen vaihtoehdon joka maistuu eikä valmistuskaan ole mitään rakettitiedettä.

   Poista
 4. Sairastuin diabetekseen ja alkuun yritin olla virallisterveellisellä ruokavaliolla. Helvetin nälkä, vitutus siitä, että ei tapahdu mitään ja totaalikyllästyminen. Palasin vanhaan tyyliin, mikä piti sisällään kaikkea hiilarisontaa, makeisia en hirveästi vetänyt kyllä, leipä maistui senkin edestä. Kaikki arvot nousi nousemistaan, sain rasvamaksan ja korkean verenpaineen vuoksi jouduin päivystykseenkin lähtemään. Lääkkeet lisääntyi, diforminia, januviaa, cardacea ja nyt viimeisimpänä insuliinia. Se katkaisi kamelin selän ja ajattelin, että helvetti, nyt loppuu! Olin karpannut ennenkin, vuosikymmen sitten, joten muuta ei tarvinnut kuin ryhtyä taas tuumasta toimeen. Olosta en sano kuin, että hyvin menee, kun ei turvota ja väsytä, mutta niitä labra-arvoja voisin tähän rykästä. Luvut on ennen karppausta ja sen jälkeen kun olin karpannut noin kuukauden:
  P-ASAT 189 -> 153
  P-ALAT 366 -> 327
  FP KOL 6.5 -> 5.2
  HDL 1.53 -> 1.71
  LDL 4.37 -> 3.15
  Trigly 1.55 -> 0.84
  P-AFOS 79 -> 66
  Maksa-arvot mitattiin kolmen viikon päästä tuosta viimeisimmästä ja tulokset hämmästytti lääkärinkin, ASAT 153 -> 88 ja ALAT 327 -> 180. Lääkäri kysyi osaanko selittää mistä tällainen johtuu. Sanoin, ettei muuta muutosta ole ollut kuin vähähiilarinen ruokavalio. Että jos blogin pitäjä näyttää persuuksensa virallisterveellisille, voin tulla viereen vilauttamaan omaani ja totta totisesti jatkan tällä polulla.

  VastaaPoista
 5. Millä h....tillä tätä sanomaa saisi päättäjien korviin, ja niin että he jopa mahdollisesti jotain ymmärtäisivätkin siitä. Luin juuri YLEltä tuon;
  http://yle.fi/uutiset/diabeteksen_lisaantyminen_on_varsinainen_pommi_suomessa/7168076 ,
  ja siinä kauhistellaan niitä kasvavia kuluja, tällä hetkellä jo 15 %:a koko sairaanhoidon menoista, ja kymmenen vuoden päästä sairaita jo miljoona. Sanallakaan ei mainita, että kierteestä voitaisiin ehkä päästä eroon...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nythän sie muistat väärin. Kyllä THL:n asiantuntija opasti, että pitää laihtua ja liikkua enemmän. Se auttaa varmasti kierteen katkaisemiseen. Etta tällä tasolla ne neuvot..

   Poista
  2. No niinhän ne asiantuntijat taisivatkin sanoa, tosin se laihtuminen on toteutettava oikein metodein. Niin ja se liikkuminen, se ei saa olla luonnollista, vaan ohjattua ja tuskaisaa. Omalla kohdallani molemmat tapahtuivat yhtä aikaa, tai ensi laihtuminen, ja sen jälkeen alkoi ilman mitään ihmeempiä "kommervenkkejä" liikkuminen tuntua jopa aivan luonnolliselta. En ole "kakkonen" mutta ilmeisesti hyvää vauhtia olin ehkä tulossa sellaiseksi, tai ainakin elopaino oli pitkälti kolminumeroinen.

   Poista
 6. on se mukavaa, että edelleen syypää on se pieni (lihava) ihminen tähän suureen kansan tautiin. Laihdutus ja liikunta on kuulemma ainoa keino vähentää tätä ongelmaa. Miten ihmeessä ne laihat diabeteksen hoitaa? Tunnen sellaisia potilaita myös. Jos thl kehtaisi, varmaan laittaisi syyn karppaukselle ja siinä tapauksessa voitais syyttää väärää ruokaa. Muuten syy ei voi tietenkään olla ohjeissa. Nehän tulevat, aaah niin mahtavasta ameriiiiiikasta

  VastaaPoista
 7. Poikkesin ihan tavalliseen terveystarkastukseen kun eläkeikä täyttyi niin päätin että olis hyvä noita veri ja sokeriarvoja tietää.Kuopiossa kun oltiin niin siellähän tämä rasvakammoisuus on isketty syvälle sairaalahenkilökunnan sismpään. Tuli keskustelua kyseisen hoitajan kanssa myös diabeteksesta ja hän kun oli kolmekymmentä vuotta hoitanut ja opastanut diabeetikkoja niin hänen mukaansa diabetes oli rasvaaineenvaihdunnan sairaus. En paljon siitä sairaudesta tiedä mutt sen verran kuitenkin että ei tietääkseni rasvalla ole kyseisen sairauden kanssa mitään tekemistä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ei ole todellakaan mitään tekemistä rasvan kanssa, vaikka lääkäreitä myöten niin uskottelevat ihmisille. En tiedä mikä kohta sanassa "sokeritauti" ei ole heille avautunut.

   Poista