perjantai 7. maaliskuuta 2014

Ajankohtaista

Suomen kuuluisin kyläkauppias, Tirehtööri Keskinen on laihduttanut huimasti ja kertomansa mukaan juuri vähähiilihydraattisella ruokavaliolla. Huom.. ei hiilihydraatittomalla. Ainoaksi negatiiviseksi oireeksi hän mainitsi kihlasormuksen toistuvan putoamisen ohenneesta sormestaan. TV:ssä mies näyttä selkeästi pirteämmältä ja terveemmältä kuin pitkään aikaa mediassa. Toki alkoholittomuudella on varmasti ollut osansa asiassa mutta ei ruokavaliotakaan voi jättää huomioimatta.

Valtamedioissa ei viimeaikoina enää ole kovin kiivasta ollut tuo karppaamisen turmioksi julistaminen, enemmänkin on keskitytty tuomitsemaan tai ainakin mustamaalaamaan joitakin yksittäisiä osa alueita tai ruoka aineita. Punainen liha nyt pääasiassa on ollut se pahuuden ruumiillistuma josta on äskettäin kovasti väännetty asiaa. Tosin sekin tuli julki, että kasvissyöjiin verrattuna ovat lihalla mässääjät terveempiä vaikkakin usein pulleampia. Kasvissyönnissä kun on se ihan sama juttu kuin karpatessa. Se toimii jos otat asioista tarpeeksi selvää etkä lähde soitellen sotaan.


Sokerillekkin on olemassa jonkinlaiset saantisuositukset. Vai koskiko tuo nyt vain erikseen lisättyä sokeria. Minusta aivan päätöntä suositella yhtään sokeria. Siitä riittäisi vain maininta, mahdollisimman vähän. Ääripäihin on siinkään turha mennä mutta tyhmää sille on asettaa jotakin suositeltavaa määrää paitsi nolla. Puhdasta energiaa, nopeaa sellaista ilman minkäänlaista varsinaista hyötyä. Ei ole hivenaineita tai vitamiineja. 

Huomasin jossakin lehtihaastattelussa myös positiivisia ajatuksia. Kuten ravintoneuvojan näkemys siitä, että tulisi suosia puhtaita ja luonnonmukaisia tuotteita teollisten ja käsiteltyjen sijaan. Vaikka monessa haastattelussa ja lehtijutussa on nykyään enemmän karppaajan mieltä lämmittäviä ajatuksia ja jopa julkaistuja tuloksia, aina siellä muistetaan ainakin rasvoista mainita. Uskomattoman tiukkaan on se kuvitelma ihmisten mieliin iskostunut. Ottaa sen korjaaminen ainakin sukupolven verran ellei toisenkin. Onhan sitä yli puoli vuosisataa istutettu.

Entäpä sitten meidän korkeimman virallisen tiedon haltija. Loisti taas kerran hämärällä pelillä kun avoimin kortein pelaaminen ei nyt vain sovi johdon politiikkaan koska se sotkisi ikävästi heidän uskonnon tärkeimpiä kiveen hakattuja arvoja vastaan. Veteraaniurheilijan blogista iltalehdessä voi jokainen itse tarkistaa, miten reilua on THL:n valikoiva tiedotus ja valistustyö. Tiedotetaan ja valistetaan mutta olennaista tietoa jätetään kertomatta kun se ei tue omaa todellisuutta. Onneksi tai valitettavasti tällainen tiedottaminen syö THL:n uskottavuutta jopa vannoutuneimpien kannattajien keskuudessa. Kohta on tyhmemmilläkin pakko silmät aueta näkemään minkälaista peliä ihmisten terveydellä pelataan jättämällä yksinkertaisesti asioita kertomatta. Tärkeitäkin asioita. 

Uutisoitiin menneellä viikolla myös uudesta jenkki tutkimuksesta, jonka mukaan proteiinipitoinen ruokavalio on suuri terveysriski, jopa tupakkaan verrattava. Kuulemma tutkijoiden mukaan tästä ei vielä voi mitään varsinaisia johtopäätöksiä tehdä mutta lehdet varmuuden vuoksi tekivät kuitenkin. Eli punainen liha aiheuttaa suuren riskin kuolla diabetekseen tai johonkin muuhun joka ei aiheudu rasvasta vaan sokerista. Ylimääräinen proteiini muuttuu herkästi sokeriksi elimistössä joten voi siinä varmaan niinkin käydä. Onneksi karppaajilla ruokavalio on rasvavoittoinen, eikä mikään proteiinidietti.

  

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti