perjantai 14. maaliskuuta 2014

Muutoksia

Asenteet, ajatukset ja käsitykset muuttuvat. Suomalaisten sokea usko viralliseen totuuteen on selkeästi ryhtynyt horjumaan. Ehkä ne vähätellyt omakohtaiset kokemukset eivät olekkaan niin vähäisiä kun niitä kuuluu satojen ja jopa tuhansien yksittäisten suusta. Esimerkillään moni on saanut lähipiirinsä tajuamaan ettei asiat ole läheskään aina niin kuin annetaan ymmärtää. 

Kun aloitin karppaamisen, olin itsekkin valtavan epäuskoinen ja asenne oli lähinnä se, että mitä menetettävää tässä enää on jos seuraava askel elämässä on katsella yksiötä lepposten leirintäalueelta. Kun ei ollut mitään menetettävää niin uskalsi kokeilla jotain joka tuntui aika epätoivoiselta.

Sittemmin olen sekä oman esimerkkini, että blogia varten tekemäni tutkimisen myötä vakuuttanut aika monta ihmistä siitä, ettei virallisterveellisellä ja terveellisellä ole juurikaan mitään tekemistä toistensa kanssa. Tottakai on helppo tutkia ja selvittää asioita jos on ensin itse vakuuttunut että on oikealla asialla. Kiinnostuksen ja onnistumisen myötä kasvaa myös halu ymmärtää miksi ja miten asiat toimivat. Pala kerrallaan ne sitten loksahtelevat kohdilleen.

Vielä vähintään joka toisessa uutisessa muistetaan varoitella kovista rasvoista ja siitä miten vaarallista on elää ilman hiilihydraatteja. Mutta hyvin paljon on asioita myös muuttunut. Mediassa esiintyvät asiantuntija ovat enenevässä määrin karppaukselle myötämielisiä, kunhan karppausta sanana ei mainita. Edistyneimmät ovat suorastaan positiivisia hiilihydraattien vähentämisen suuntaan. Suurin osa on jo ymmärtänyt senkin ettei karppaajakaan elä ilman hiilihydraatteja, tämä on enää käsittämättä parilta professorilta.

Uusimmat tutkimukset osoittavat jo mediassakin monet niistä argumenteistä joista karppaajat ovat puhuneet ja joutuneet liipasimelle. Viimeisimpänä tuo tieto, että hiilihydraatit kannattaa nauttia myöhemmin päivällä eikä aamusta. Tuo näkemys tukee täysin aiemmin kirjoittamaani siitä, että kannattaa aamuisin antaa sen yöllä alkaneen rasvanpolton jatkua pitkälle iltapäivään. Aivan sama asia, mutta eri näkökulmasta esitettynä. Eikä tuo mainittu esimerkki ole suinkaan ainoa laatuaan, näitä tuntuu tupsahtelevan nyt julki enenevässä määrin.

Turhimmat ravintojulkkikset koittavat edelleen vääntää karppauksen sijaan proteiinit parempana laihdutuskeinona, kuitenkaan tajuamatta itsekkään sitä että liika proteiini muuttuu sokeriksi ja vie siten pohjan pois koko ajatukselta. Onpa näiltä asiantuntijoilta tullut kommenttia, että on vaikea noudattaa omiakin ohjeita kun mieliteot haittaavat elämää, mutta senkin kestää mieluummin kuin muuttaisi näkemystään jonka on kerran päättänyt pitää.

Mielestäni surkein vaihtoehto kaikista on erilaiset kalliit kaupalliset valmisteet, joiden teho perustuu johonkin mystiseen voimaan joka estää lihomatta. Pahimmissa vielä mainitaan ettei elintapoja tarvitse muuttaa. Rahat menee mutta kilot säilyy. Näissä tapauksissa läskillä on vapaus ja suorastaan velvollisuus valita mihin kohtaan kroppaa ne majansa laittavat.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti