keskiviikko 8. helmikuuta 2012

Suopeus

Natsivainomainen vastustus on hiljentynyt. Tällä hetkellä voi karppailla ihan omassa rauhassaan, eikä joka tuutista työnnetä maailmanlopun ennustuksia toisensa jälkeen karppaajan niskaan. Kieltämättä se tuntuu ihan mukavalta vaikkei sitä vastustusta oltu ketään kohtaan henkilönä tarkoitettu. Eikä taida enää karppauksen vaarallisuus antaa mitään uutta uutisarvoakaan joten lehdet eivät juurikaan ole vanhoista uutisista kiinnostuneita.

Tv vähän yrittää, kun lauantaisin karpataan. Tosin meillä karpataan ihan jokapäivä eikä sellaista eines villitystä ole karppaamisen piirissä kuin tv antaa ymmärtäää. Kun sanotaan että "näin karppaat oikein", olisi kuitenkin ehkä kannattanut ottaa hivenen tiukempi linja todellisen karppaamisen suuntaan. Ja ainakin unohtaa ne öljyssä paistamiset ;) Kuitenkin olen ihan tyytyväinen siitä hengestä jossa ohjelma on karppaamisen tuonut esiin. Ehkei se niin monelle ole sitten enää jotain mystistä ja uskonnon omaista ja pelottavaa.

Menneellä viikolla sattui silmiini tutkimus jossa oli johtopäätöksenä se, että kaikilla dieteillä ja ruokavalioilla laihtuu ihan yhtä hyvin jos ne ovat kalorimäärältään samat. Eikä tätä lienee kukaan koskaan ole kiistänytkään. Minua jäi kyseisessä tutkimuksessa kiinnostamaan jälleen kerran se, mikä oli se syy niillä jotka jättäytyivä pois kesken leikin, sillä niitäkin oli jälleen kerran useita. Tai mikä on se syy yleensä kun dietti lopetetaan ennen tavoitteita.

Omalla kohdallani vuosien saatossa on kaksi tärkeää tekijää jotka dietin tappavat. Nälkä ja mieliteot. Vaatii mieletöntä tahdonvoimaa laihduttaa viikosta toiseen ja olla koko ajan nälkäisenä. Tai taistella jatkuvia mielitekoja vastaan. Siksi minä olen onnistunut kohtuullisen hyvin karppaamalla. Ei tarvitse olla nälässä ja mieliteot on helposti voitettavissa. Nälkä itsessäänkin on nykyään lähinnä syömisen tarpeesta satunnaisesti muistuttava tunne, eikä suinkaan "kaikki safkat mulle heti, tilanne päällä, kohta tulee turpaan" raivokohtaus.

Taitaa koko ihminen olla rakennettu niin, että on luonnollista etsiä ateriaa jos on nälkä. Jos näin ei olisi, ihminen olisi varmaan kuollut jo sukupuuttoon. Miksi sitä olisi ruokaa etsitty jos nälkä ei pistä liikkeelle. Ja on se sellainen voima ettei siitä valitettavasti jokainen selviä ja pidemmällä aikavälillä vielä harvempi. Tai voihan sitä aina koittaa puhaltaa vastatuuleen ja uskoa että maapallo lakkaa pyörimästä kun tarpeeksi kovaa puhaltaa.

Ihan mukava kuitenkin että saan karpata ilman että sen tuhovoimasta koko ajan koitetaan muistuttaa. Suon saman tuomitsematta muille. Syökää sitä millä pysytte terveenä välittämättä siitä, onko se jonkun muun juttu vai ei.

ps. terveiset ja onnittelut Suville ja Jonille tyttövauvasta. En olisi uskonut että nelikymppisenä pääsen vaarien joukkoon ;)

7 kommenttia :

 1. Vastustus on hiljentynyt, samaten sun blogin päivitystahti. Aika selkee yhteys. Mutta kumpi johtuu kummasta?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan muista kiireistä johtuen on kirjoitustahti hidastunut, pyrin jälleen parantamaan tapani :) Aiheistakin on välillä oikein pulaa kun ei media suolla sitä itseään joka käänteessä.

   Poista
 2. Onnittelut vaarille ja kiitos mielipiteistä :)

  VastaaPoista
 3. Blogiasi alusta asti seuranneena halusin vain sanoa, etta olet mielestani onnistunut karppauksessa erittain paljon paremmin kuin vain "kohtuullisen hyvin"!

  Karppauksen aloittaessani olin itse vain muutama kiloa ylipainoinen ja perusterve, silti vointini ja oloni on parantunut huomattavasti karpatessa. En voi edes kuvitella mika ero sinulla on entiseen pudotettuasi runsaasti painoa ja parantuneesi monista vaivoista :)

  VastaaPoista
 4. TV5 karppaus on todellakin yhtä tyhjän kanssa...

  VastaaPoista
 5. Onhan noita lisäaineita alettu kaupitella Suomen mediassa ja taisipa olla ihan professorivoimin! Karppaaja kun yrittää käyttää mahdollisimman puhtaita ja käsittelemättömiä ruoka-aineita. Aromeilla ja arominvahventeilla hämätään kuluttajaa luulemaan, että kunnon raaka-ainetta on enemmänkin tuotteessa. Ruotsissa on kevyttuotteiden myynti romahtanut. Voipi olla ihan tavallisia kansalaisiakin täysrasvaisten tuotteiden kuluttajissa. Mitenkä lienee ruokateollisuuden visiot täällä? Kun täytyy oikein lehdessä kehua lisäaineiden puhtautta!

  VastaaPoista
 6. En ollut enää edes muistanut tuota nälkäkiukkua joka tuli korkeilla hiilareilla. Törmäsin nimittäin pitkästä aikaa tähän "kaikki safkat mulle heti, tilanne päällä, kohta tulee turpaan" -olotilaan, kun olin viikon verran syönyt suht reiluja määriä kuivattuja hedelmiä. Hiilarit oli korkealla, ja niin oli muuten kiukkukin. En edes muista koska olisin ollut noin pyhää vihaa täynnä! Hiilarit lähti tippumaan siitä hetkestä lähtien, ei tuollainen ole kovin terveellistä itseni tai ympäristöni kannalta.

  VastaaPoista