maanantai 19. elokuuta 2013

Ihmettelen vain


Suomessa noudatetaan "tutkitusti" terveellistä ja taloudellista ruokavaliota. Se alkaa esikoulusta ja päätty vanhainkotiin. Siinä välissä sitä noudattavat niin koulu- kuin työpaikkaruokailukin. Elämme sees lähes koko elämämme nauttien virallisterveellistä ruokavaliota.. tai ainakin enemmistö.

Tästä huolimatta, meillä on jo yli puoli miljoonaa diabeetikkoa. Ne kaikki kuulemma syövät liikaa ja liikkuvat liian vähän. Toki heistä moni väittää liikkuvansa säännöllisesti ja syövänsä normien mukaan. No tottakai he KAIKKI valehtelevat ja koittavat vain selittää lihavuuttaan ja tautejaan koska ovat vain laiskoja ja saamattomia.

Ai miten oli ?

No niin se on jos näitä paskantärkeitä asiantuntijoita on uskominen. Heidän mukaansa meillä on yli puolimiljoonaa patalaiskaa pullan syöjää jotka vain makaavat kotona eivätkä viitsi laittaa rikkaa ristiin. Vielä muutama vuosi sitten minäkin olisin uskonut nuo väittämät mukisematta. En enää. Olen sen itse kokenut ja karvaasti niellyt sen kalkin mitä lääkäriltä saat kun väitä noudattaneesi ruokakolmioita ja suosituksia pilkuntarkasti ja silti painat liki 200 kiloa ja käytät ämpärillisen insuliinia päivittäin. Olet siis tahtomattasikin valehtelija joten miksi sinä laiska paska edes viitsit enää yrittää - tyydy kohtaloosi ja kuole nuorena.

Nyt me nelikymppiset jotka olemme lihavia saamme kuulla että lihavuutemme johtuu jo nuoruusvuosina syödyistä karkeista ja juoduista virvokkeista. Mutta mutta... ei meillä ollut lapsuudessani mitään virvokkeita läträtä asti. Kyllä se limpparipäivä oli tuiki harvinainen tapaus. Ei ollut mäkkäreitä eikä pitserioita joissa mällätä "roska"ruualla. Eikä persaukiset muutenkaan ravintelissa tai nakkarilla paljon notkuneet. Perunat, puurot ja limput syötiin kotona. Ja nuo kaikkihan piti olla kovasti terveellisiä... edelleenkin. Se lihominen tapahtui siis niillä terveellisillä aineksilla. Myönnän että -80 luvulta eteenpäin tuli burgeriketjut ja limpparitkin kuvioihin, eivätkä auttaneet asiaa, olihan niin mahtava pohjatyö tehty jo -70 luvulla.

-90 ja 2000 vuosikymmenet sitten taisteltiinkin jo pahaa lihavuutta ja sokeritautia vastaan. Koitettiin kovasti niiden ympyröiden ja kolmioiden... kohta varmaan viivojen... mukaan tanssia. Vähän sai syödä, usein pitää syödä... syö vaan hiilareita ja ota lääkettä mutta älä koske rasvaan. Pumppaa insuliinia niin voit hyvin. JA LIHOT EDELLEEN.

Väännellään "faktoja"

Nyt en enää kirjoittele -50 luvun tutkimuksista jotka kiistatta todistivat eläinrasvojen olevan ihmiselle turmiollisia muutama vuosituhannen käytön jälkeen. En myöskään kirjoita niistä -70 luvun tutkimuksista joilla osoitettiin -50 luvun tutkimuksten olevan ihan vähän tarkoitushakuisia ja kyseenalaisia. En myöskään kirjoita tuoreimmista tutkimuksista joiden mukaan maitorasvalla olisi suorastaan aivan päinvastainen vaikutus sydänvaivoihin kuin -50 luvulla osoitettiin. En kirjoita niistäkään lukemattomista tutkimuksista joissa vhh-ruokavalio on todistettu terveelliseksi vaihtoehdoksi. Kaikista näistä olen jo kirjoittanut. Niistä on moni muukin kirjoittanut ja jos se ei ole lukijalle mennyt jo perille, ei se tule menemäänkään vaikka kuinka otettaisiin ilmaisia uusintoja. Kirjoittelen tällä kertaa ihan maallikkona, erä jorma asenteella asiaa pohtien:

- Jos ne eläinrasvat olivat niin epäterveellisiä niin miksei ihminen kuollut sukupuuttoon jo tuhansia vuosia sitten. Ehkä ne ihmiset ei olleet niin laiskoja kuin nykyään. Voipi olla. Tai sitten ne eläinrasvat ei olleetkaan niin epäterveellisiä.

- Yksi P. Puupää sai oikein Puupää tahon palkinnon tekemästään työstä sydäntautien ehkäisemiseksi blokkaamalla eläinrasvojen käytön. Mittarina oli sydänkuolemien väheneminen ja elin iän piteneminen ihmisillä. Siinä ei sydänlääkkeiden ja pallolaajennusten keksimisellä ollut osaa eikä arpaa. Kiitti ihan vitusti Pekka. Kannatti vaihtaa muutama kymmenentuhatta sydänvaivaa puoleen miljoonaan diabeetikkoon oheisvaivoineen. Aika paskat kaupat teit minun mielestäni.

- Suositusten mukaan hiilihydraatteja pitäisi olla jopa yli 60% ravinnosta. Mutta kun minusta tuntuu ettei universumi toimi noin matemaattisesta. Universumissa on jonkinlainen tasapaino ihan jokaiseen asiaan. Arinko vetää planeettoja puoleensa mutta keskipakovoima tai mikä lienee pitää planeetat kuitenkin kiertoradalla ettei ne napsahtele sinne aurinkoon  kaikki tyynni. Atomeillakin on näitä samoja voimia.. ei elektronit vallan karkaile vaikka osa vähän vaihteleekin atomista toiseen mutta balanssi säilyy eikä maailmankaikkeus hajoa atomeiksi. Olisikohan tuossa ravitsemustieteessäkin balanssi se todellinen tavoite. 33% kaikkia kolmea ja se yli jäänyt % pelivaraa ;)

- Lypsetty, kirnuttu ja syöty luonnontuote eli voi on kamalan epäterveellistä. Luonnoton kasvirasva joka pitää monen moisilla myrkyillä ja kemian keinoilla käsitellä että sitä uskaltaa edes paljain käsin koskea, on terveytemme elinehto. Joo joo, aikuisten oikeesti nyt.

- Muutaman tunnin välein pitää vähän tankata että jaksaa. Ei se kyllä niin voi olla että koko ajan pitäisi olla jotain syömässä ja silti pitäisi syödä niin vähän ettei liho. Syödessä sitä ravintoa pitäisi kertyä elimistöön ja sitten käyttää sillä aikaa kun ei syödä. Mutta eihän sitä ehdi käyttää kun taas pitää jo olla syömässä. Nukkuessako sen pitäisi sitten koko päivän tankkauksen palaa pois... paskan vitut. Olen muuten todistanut omakohtaisesti että ihminen pärjää hyvin syömällä kerran tai kahdesti päivässä vaikka tekisi oikeasti raskaitakin töitä joka päivä, kuten nyt vaikka rakennus- ja kattohommia helteessä. Se on siitä kiinni mitä syöt. Virallisterveellisellä et siihen pysty, se on varma.

- Diabeetikon on parempi syödä hiilihydraatteja kuin rasvaa, ettei vaan tule sydän- ja kolesterolivaivoja. Niin ja alkoholistin on parempi ottaa ryyppy ettei tule krapulaa tai vierotusoireita.

Varsinaisesti mitään asiaa ei tällä kertaa ollut mielessä. Teki vain mieli kirjoittaa sekalaisia asioita päästä ulos.

1 kommentti :