tiistai 22. marraskuuta 2011

Valio

"Voi on loppumassa hyllyistä." 
"Karppaajien vuoksi jouluna ei ole voita."
"Voipula, karppaajien syytä."

Näin meitä kusetetaan. Todellisuudessa voita viedään venäjälle koska veli venäläinen maksaa voista 10€ kilolta. Valion mielestä tämä on parempi kuin suomessa 5€ kilolta. Tosin esim. Ingmanin voita myydään noin 7-8€ kilolta ja ainakin minulle se voi kelpaa. Eli Valion mielestä on parempi viedä voi naapuriin kuin nostaa sen hintaa ja myydä kotimaassa - kuljetus lienee ilmaista. No en ole vissi talousnero joten en osaa tuohon talous-ajatteluun ottaa kantaa. Eikö olisi vielä kannattavampaa siirtää koko valio venäjälle. Turhaa sitä on rekoilla kuskata valmista voita maasta toiseen. Valio voi tehdä voita venäjällä venäläisestä lehmästä lypsetystä maidosta niin kustannukset säästyy. Luulen että täältä löytyy kyllä Suomalaisia palveleva merijeri joka täyttää valiolta jäävän vajeen markkinoilla.

Mutta Valioon osaan ottaa kantaa ja mikäli muilta alan yhtiöiltä löytyy sopivat tuotteet tilalle, rupesi Valion tuotteet ostoskorissa vähenemään. Jotenkin on vielä viimeaikoihin saakka ollut sellainen käsitys että Valio on sentään imagoltaa "Suomalainen Suomalaisille", sellainen rehti firma. No saahan sitä luulla mitä haluaa eikä se ole kohteen vika jos tälläinen tyhmä kuluttaja on itseilluusiolla itseään kusettanut. Kun numerot jyllää, on pää sitä varten ettei selkäranka putoa housuihin. Harmi että sellaiset vanhan ajan suoraselkäiset toimijat alkavat olla menetetty luonnonvara.

Montaakin tuotetta olen akaisemmin kaupassa katsonut ja todennut että "ei, kyllä se valion pitää olla - suosittu suomalaista." No näin ne ajat muuttuu, valio suosii venäläistä joten miksi Suomalaisen pitäisi suosia Valiota... Uusi motto on sitten että "Vieköön valio venäjälle, on näitä muitakin." Valio kuitenkin toimii omistajiensa hyväksi ja bisnes on bisnestä. Mutta kenen hyväksi toimivat nämä lehdet jotka tästäkin asiasta revittelivät alussa mainittuja, isoja karppaus aiheisia otsikoita, jotka nyt sitten osoittautuivatkin pelkäksi kuplaksi.

Lehdistä tuli vielä mieleen tuo aikaisemmin kirjoittamani asiakaspalvelu kokemus Sanomien suunnalta. Ilmeisesti olen joutunut sanomisineni jollekkin paskalistalle koska kahden päivän aikana minulle on soitettu nyt 6 kertaa tarjoten mitä hienompia tarjous vaihtoehtoja juurikin kyseiseltä kustantajalta. Mutta kun ei käy kun ette kerran sitä Aku Ankkaa osanneet toimittaa oikeaan osoitteeseen ja laskuttaa sitä ajanjaksoa mikä piti. En maksa edes sitä euroa viikossa jota nyt on mainostettu - mistään lehdestä. En huoli vaikka maksaisitte tänne päin sen euron. Olen sen verran vittumainen ihminen että kun leikit on leikitty loppuun, uusia ei aloteta ihan vähällä. Mulle on ihan turha vittuilla.

Niin se on lehtien mielestä, että vaikka piru puun kaataa, sekin on karppaajien vika!

Kohta näitä asennevammaisia ja asiakaspalvelutaidottomia alkaa olla sen verran että on perustettava Koltan paskalista josta muutkin voivat käydä katsomassa mitä yrityksiä ja tuotteita kannattaa vältellä ja mistä syystä. Mutta ehkä sen aika ei ole ihan vielä, annetaan ensin ajatuksen kypsyä. Tuntuu välillä että sille listalle on joillakin oikein tavoite päästä.

10 kommenttia :

 1. Koltan paskalista pääsee ilman muuta suosikkisivujen kärkeen!

  VastaaPoista
 2. Hieman aihetta sivuten, ärsyttävää on myös se, että "karppaajat ajavat leipomot konkurssiin" tai "leivän myynti kärsii karppauksen takia". Jos ihan tarkkoja ollaan, leivän myynti on lähtenyt hienoiseen kasvuun sen jälkeen, kun sen myynti romahti reilun vuoden takaisen lakon takia. Eli leipomot saavat ihan itse ja henkilökuntansa kanssa katsoa sinne kultareunaiseen peiliin, jotta sen oikean syyllisen löytävät!
  Mikäli tämä Valion pelleily vielä kauan jatkuu, taitaa lopputulema olla samankaltainen;)

  Itse isossa marketissa työskentelevänä, ihmettelen suuresti myös tämänhetkistä kyseisen firman politiikkaa siitä, että jakelussa on muka "ruuhkaa", tuotteita ei "ehditä" keräilemään keskusvarastolla ja kun suurin sesonki on tulossa, yhtäkkiä kaikki ns. perustuotteet ovatkin myyntikatkolla! Turha sitten itkeä, kun suomalaiset kantavat rahansa muissa maissa valmistettujen tuotteiden maahantuojille/tekijöille!

  VastaaPoista
 3. Itse olen siirtynyt suosimaan Juustoporttia. Esim Apilavoi on laadukas voi ja todennäköisesti terveellisempi kuin perusvaliovoi. Tosin maksaa sen kympin kilo.

  http://www.juustoportti.fi/index.php?page=tuotteet&kategoria=Apilavoi

  VastaaPoista
 4. Valio kohtelee ylimielisesti sekä tuottajaa, että kuluttajaa.

  VastaaPoista
 5. 6% karppaa, he ovat syöneet kaiken voin?

  VastaaPoista
 6. Hei,
  Kaikki on nykyjään karppien vika...Itse olen karppaillut parisen vuotta ja olen parantunut mm. allergisesta nuhasta ja korkeasta verenpaineesta. Viljat +(mausteet, paprika, suippopaprika, maapähkinä) ovat minulle ehdoton ei...olen erehtynyt syömään niitä silloin tällöin näiden kahden vuoden aikana ja viimeistään seuraavana päivänä saan aivastella, niiskutella tai sitten minulle tulee kauhea närästys/vatsakipu tai iho-oireita. En tosin ole käynyt lääkärissä noitten vaivojen takia; koin sen turhaksi koska olen nelikymppinen sairaalloisen lihava nainen ja lekurithan käskee aina laihduttaamaan... Tavoitteena minulla olisi laihtua 40-50 kiloa, mutta olen toisaalta tyytyväinen jo nyt olotilaani,kun minulla ei ole enää nälkä ja olen parantunut kaikista ärsyttävistä pikkuvaivoista. Ainoa huono puoli karppauksessa on se etten pysty enää nukkamaan päivänokosia... ei väsytä, niin ei sitten väsytä...
  T. -neulova karppaaja-

  VastaaPoista
 7. Valion omistaa muuten osuuskunnat ja osuuskunnissa on ne tuottajat, joille maidosta maksetaan. Maito ja voi sais olla mun puolesta vielä kalliimpaakin, että näillä kustannustasoilla saataisiin tuottajat pysymään leivässä. Tiloilla harvemmin mässäillään millään EU-tuilla, mutta se nyt on taas toinen tarina.

  Se on vaan niin, että nyky kuluttaja ajaa tuottajat, meijerit yms. aika ahtaalle, kun kaiken pitää olla halpaa ja kuitenkin nämä duunarit haluavat nostaa jatkuvasti isompaa palkkaa niin, että kustannusten määrä nousee kohisten. Siinä sitten pyörässä pyöritään.

  Voin loppumisesta kuulin kyllä semmoistakin tarinaa, että rasvattoman maidon myynti on romahtanut, eli ei ole enää tarpeeksi maitoa josta kuoria se rasva voihin. Kaikki haluaa nykyään "rasvasta" maitoo, tuskin on pelkästään karppaajien villitystä.

  VastaaPoista
 8. Valitettavasti et nyt ymmärrä tätä Valio-asiaa ollenkaan. Hyvähän se on sanoa että "Valion mielestä on parempi viedä voi naapuriin kuin nostaa sen hintaa ja myydä kotimaassa - kuljetus lienee ilmaista.". Vaan mitä muita mahdollisuuksia Valiolla on? Myydäkkö tuotteensa sinne missä siitä maksetaan eniten (varsinkin kun Valiokin kärsii talousvaikeuksista Danoneiden sun muiden eurooppalaisten halpojen "laatutuotteiden" (jotka tosiasiassa ovat laaduttomia ja maidon huono laatu/maku saadaan riittävällä sokeri/makeutusainemäärällä peitettyä)vallatessa markkinat idioottien kuluttajien vuoksi) vai antaa puoli-ilmaiseksi, hyväntekeväisyysmielessä suomalaisille kaupoille, jotka nimenomaan ovat yrittäneet määritellä itse juuri esimerkiksi voin ostohinnan, painostamalla meijereitä aina alempiin ja alempiin hintoihin. Kuluttajahinnoissa tällainen meijerin kusettaminen ja hintojen alaspäin ostamatta jättämisellä kiristäminen ei tietenkään näy. Että otappa Koltta seuraavan kerran asioista selvää ennen kun rupeat niin sanotusti "päätä aukomaan" ja suomalaista rehellistä yritystä pilkkaamaan.

  VastaaPoista
 9. Jos kaupoista on toistuvasti vain Valion voi loppu, mutta muiden valmistajien kaalliimpaa voita on tarjolla, tuskin vika on kaupan määrittämän ostohinnan. Mistä asti kauppa on määrännyt voille ostohinnan vain Valion osalta? Ainakin tuntemieni kauppiaiden mukaan Valio määrää ihan itse hinnan. Voihan toki olla että tästäkin on poikkeuksia.

  "Suomalaista rehellistä yritystä" joka vie voita rekkakuormittain venäjälle mutta Suomessa hyllyssä lukee ettei toimittaja pysty toimittamaan. Samaan aikaan valitetaan ettei voita pystytä tuottamaan tarpeeksi eli ylituotannostakaan ei ole kyse. Päinvastoin, nimenomaan VALIO itse ilmoitti jo kesällä ettei aio vastata kasvaneeseen kysyntään. Sekin lienee muiden vika. Ei siis liene kysymys siitä mitä vaihtoehtoja Valiolla on. Kysymys on siitä mitä vaihtoehtoja Valio haluaa käyttää.

  ps. Minä muuten auon päätäni ihan kenestä henkilöstä tai mistä yrityksestä haluan olen ihan sitä mieltä mitä olen, riippumatta mikä on sinun mielipiteesi tai näkemyksesi asiasta.

  VastaaPoista
 10. Kannattaa äänestää jaloillaan tässäkin asiassa. Jättää vaan kauppaan kaikki kamat, missä lukee Valio, niin kattoo mitä käy. Kuluttajalle tuo tulee ainakin vähän halvemmaksi, kun mm. Ingmann painaa samaa tavaraa halvemmalla kauppoihin. Sitten jos saa karppauksella tämän ns. "laktoosi-intoleranssin" katoamaan, kuten minä sain, niin voi myös jättää ne kaikki kalliimmat vähälaktoosiset ja laktoosittomat kamatkin kauppaan. Paikallinen S-market oli hankkinut voita Virosta ja osteltiin sitten sitä viimeeks kun muutakaan ei ollut. Venäjästä puheenollen, mm. Viipurissa näkyy kaupoissa Valion voita hintaan vähän alle 10e/kilo ja Valio roudaa sinne myös näitä "terveellisiä" rasvattomia tuotteitaan. Mahtaa se olla hyvä bisnes kuitenkin - ei ne sitä muuten tekis. En tiedä mikä siinä on, että samoista kaupoista saa venäläistä maitoa, mitä ei ole homogenoitu eikä pastöroitu ja rasvakin on jätetty paikalleen pitoisuuden seilatessa välillä 3-4.5% ja hinta on lähes ilmainen siihen verrattuna mitä täällä saa pulittaa vastaavasta maidosta jos sattuu löytämään. Ja halpaa se on myös verrattuna täkäläisiin kevymaitoihin yms. turhakkeisiin. Ja se maito ON hyvää.

  VastaaPoista