keskiviikko 18. heinäkuuta 2012

Blogin tarkoitus

Erään anonyymin kommentoijan väärinkäsitysten johdosta lienee syytä kertoa blogin tarkoitus myös niille joille se ei ole ilmeistä.

Toisin kuin anonyymi oletti, ei tämän blogin tarkoitus ole jatkaa jo ennestään niin tuttua juupas eipäs väittelyä tai kiistelyä siitä onko -50 luvun tutkimukset rasvan haitoista painavampia kuin -00 luvun tutkimukset maito- ja eläinrasvojen terveellisyydestä. Myöskin käsitys siitä että kommentoidessa voi länkyttää mitä tahansa mieleen juolahtaa, oli väärä.

Blogini tarkoitus on antaa tietoa siitä miten yksi diabeetikko on päässyt eroon vaivoista ja lääkityksestä ja saanut aikaisempaa paremmat veriarvot karppaamalla. Tarkoitus on jakaa tietoa siitä miten voi onnistua jos ottaa asioista tarpeeksi selvää. Mutta vain niille jotka sitä haluavat lukea. Samalla olen kerännyt myös tietoa erilaisilla kyselyillä ja palautteilla siitä, miten samanlaisiin tuloksiin ovat muut päässeet samansuuntaisille teoilla. Eipä ole suurta eroa sillä, onko karpannut 2 vai 20 vuotta. Yksilöt jotka palautetta ovat tavalla tai toisella antaneet, ovat päätyneet kanssani samoihin tuloksiin. Siitäkin huolimatta ettei karppaamista ole tutkittu, eikä ole tietoa siitä kyllästyykö koko ihminen lopulta rasvalla jos karppaa liian kauan.

Toisin kuin anonyymi kuvitteli, tämä on täysin väärä foorumi jakaa vastakkaista "tietoa" ja käsityksiä. Niitä varten on ihan toiset kanavat. Tämän blogin kommenteissa ei käydä kiistelyä siitä onko kemiallisesti muunnetut kasvirasvat terveellisempiä kuin luonnolliset maito- ja eläinperäiset rasvat. Sitä keskustelua ei tässä blogissa käydä.

Koska nämä seikat eivät anonyymeille menneet perille, on anonyymien kommentointimahdollisuus toistaiseksi pois käytöstä.

Blogini lukeminen on vapaaehtoista, samoin se, haluaako saamiani kokemuksia itse kokeilla ja hyödyntää. En kokemuksiani kenellekkään tuputa, jokainen saa ihan itse ilman päsmäröintiä päättää, onko kirjoituksissani jotakin älyä vai onko ne silkkaa hupia. Minulle karppaaminen on ollut elämäni hienoin ja luultavasti myös tärkein päätös. Karppaaminen vapautti minut lääkityksistä ja antoi ihan uudenlaista energiaa ja puhtia elämään. Kaikenlisäksi ne kauheasti pelätyt veriarvotkin ovat vain edelleen parantuneet.

Viimeaikoina medisassa esitettyihin väittämiin en ole edes viitsinyt tarttua, mitään sellaista kun ei ole tullut esiin, mitä ei olisi jo vuoden aikana nähty. Karppaamista luullaan usein edelleen pelkillä rasvoilla läträämiseksi. Kuvitellaan että 50 vuotta vanha tutkimus on se ainoa oikea ja kaikki sen jälkeen tehdyt tutkimukset ovat väärässä. Uskoo ken haluaa.

1 kommentti :

  1. Sen korjauksen tekisin tuohon viimeiseen kappaleeseen, että valtamediassa karppaus käsitetään yleensä proteiinidieettinä, eikä rasvadieettinä. Ei muuta, jatkakaa =)

    VastaaPoista