sunnuntai 3. marraskuuta 2013

Maalaisjärki

Maalaisjärki, käytännöllisyys, äly tai miksi ihmeeksi sitä nyt kukakin haluaa kutsua. Se on kateissa. Ja koska virkamiehet ja viranomaistahot ovat tämän huomanneet, on löytynyt oiva tapa eri tahojen työllistää itseään. Siinä pysyy kiireisenä työpaikalla kun päätoimi on kehitellä mitä idioottimaisempia määräyksiä ja direktiivejä, jotta tyhmä rahvas osaisi elellä pehmeässä pyöreässä kolosessaan telomatta itseään.

En toki toivo että EU:ssa, eduskunnassa, Eviralla ja THL:llä pistettäisiin ihmisiä kilometritehtaalle, siitä huolehtivat pörssiyhtiöt aivan loistavasti ilman yhteiskunnan apua, mutta suotavaa olisi että keskityttäisiin todellisiin ongelmiin kukin tahollaan. Ja on sanomattakin selvää että ratkaistavia ongelmia varmasti on jos vain löytyy halu tarttua niihin. Vai pelottaako vastustus liikaa.

Moni varmaan miettii tässä kohtaa että mitähän helvettiä tuo taas tarkoitti joten annanpa pari hyvää esimerkkiä säännöistä ja direktiiveistä joiden ainoa todellinen hyvä vaikutus on ollut keksijänsä oma työllisyys, ja jotka olisi voinut jättää vaikka kokonaan sinne ajatus asteelle.

Evira esimerkiksi päätti kieltää pakasteluiden myynnin lemmikkieläimille irtotavarana. Tosin kennelien historiassa ei taida olla yhtään sairastunutta koiraa tai ihmistä joka olisi todistettavasti sairastunut sen vuoksi, että on myyty irtotavarana pakasteluita koiran pureskeltavaksi. Mutta oli hyvä että tällainen sääntö saatiin lopulta aikaiseksi. Tuleepahan luille paremmin hintaa kun se pakkopakataan muovikassiin.

Entäs samaisen tahon säännöt lemmikkien ruokien valmistuksesta. Ne pitää valmistaa samalla tavoi kuin ihmisten murkinat. No onhan se hyvä että ovat sitten ihmisillekkin varmasti syötäväksi kelpaavia. Sitä taas en ymmärrä, miksi kauppiasta rankaistiin kun hän teki koirille jauhelihaa samoilla laitteilla kuin ihmisille. Kuitenkin kaikki kauppaan tuleva raaka-aine on ihmisille tarkoitetty mutta kauppias päätti huonoimmat osat jauhaa koirien ruoaksi. Tästäkös häly syntyi, tietäisipä vain miksi. No puolustukseksi sanottakoon että oli siellä lehtitietojen perusteella ollut muutakin huomautettavaa mutta jostain syystä tuo jauhelihan jauhaminen koirille oli otettu ihan erikseen esiin. Se oli tuomittavaa vaikka se tehtiin ihmisille tilatusta materiaalista kun siihen käytettiin samoja laitteita kuin ihmisten syötäväksi tarkoitetun jauhelihan jauhamisessa.

Onhan se toisaalta hyvä että meillä ihmisillä on asiat niin hyvin että EU:ssa on aikaa miettiä mm. paljonko vettä saa vessanpöntöstä mennä yhdellä huuhtelulla. Toki ymmärrän että on maita joissa vesi on harvinaisempi yleellisyys kuin meillä kotimaassa mutta naurettavaksi asian tekee se, että kun siitä aikanaan tulee oikein direktiivi, meidän EU:ta ammatikseen nuoleskeleva pääministeri on etunenässä allekirjoittamassa joka hemmetin direktiivin joka siellä keksitään ajankuluksi laatia. Minkäänlaista analyyttistä tai tervettä järkeä ei siinä hommassa tunnu enää olevan. Jos se on EU:Ssa mietitty niin tottakai ja ilman muuta se pitää meillä olla ensimmäisten joukossa, olkoonkin miten tyhmä ajatus tahansa meidän oloja ja olosuhteita ajatellen.

Samaan todella tärkeiden direktiivien kastiin menee mm. direktiivi siitä miten käyrä kurkku saa olla. Tai mikä on oikeaa jäätelöä. Näitä esimerkkejä idioottimaisista säännöksistä riittää varmaan enemmän kuin niistä tärkeistä joilla oikeasti on merkitystä terveyden, turvallisuuden tai hyvinvoinnin kannalta.

Eikä näitä kaikkia idiotismin helmiä tarvitse rysselistä asti hakea. Ihan samanlaisia idiootti alotteita tekevät meidän omat kotoiset poliitikotkin. Ilmeisesti ei tärkeämpää tekemistä ole niin aika kuluu töissä paremmin kun uhraa aikansa johonkin täysin tyhjänpäiväisen asetuksen alulle saamiseen. Jos ei todellakaan mitään tärkeämpää tekemistä työpöydän äärestä löydy niin kannattaisiko käydä vaikka pienellä päiväkävelyllä pääkaupungin slummeissa tai lastensairaalan homeisilla käytävillä. Saattaisi löytyä ihan oikeita kohteita jotka sitä energiaa tarvitsevat. Tällainen "mielenkiintoinen" lakialoite on esimerkiksi tuo kristittyjen ministerin (huom. hän ei muiden asioita aja, vain kristittyjen) halu kieltää kaikki "ei virallinen" hoito lapsilta ja muutamiin eri sairauksiin diagnosoiduilta henkilöiltä. Eihän sellaista nyt saa esimerkiksi akupunktioon tai kupprille päästää jolla on mm. sokeritauti. Ministerin mielestä ihmiset ovat liian tyhmiä itse päättämään tästäkin asiasta. Tarvitaan kaikkitietävän ministerin apua, ettei rahvas käytä aikaansa mihinkään mikä ei ole virallista. 

Ja ihan lopuksi politiikasta kiinnostuneille, en ole euro enkä eu vastainen. Siitä on mielestäni paljon hyvääkin saatu ja saatavissa. Mutta lammaskoiramainen perseennuolenta poliittiselta johdolta osoittaa vain kyvyttömyyttä hoitaa niitä asioita joihin heidät on vaaleilla valittu. Ensisijaisesti kuuluu laittaa oman maan asiat kuntoon, siitä se palkka maksetaan eikä siitä kuka saa hummattua eniten rahaa jonkun kaukomaan auttamiseen itseaiheutetusta konkurssista. Niin se vain on. Sitten kun oma pesä on kunnossa, voidaan miettiä miten autellaan muita ja leikitään laupiasta samarialaista.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti