tiistai 5. marraskuuta 2013

TH-Miliisi

THL:n sana on Jumalasta seuraava.
Kun THL on suosituksillaan aikaan saanut diabetes ja lihavuus epidemian, joka on maailmanlaajuisestikkin vertaansa vailla, on kansa noussut kapinaan. Suositusten vastainen hoito ja ruokavalio on osoittautunut selkeästi oikeaksi ja terveelliseksi vaihtoehdoksi niille, jotka haluavat voida paremmin, terveemmin ja hoitaa ongelmat vähemmällä lääkityksellä. Tyypillistä tälle rasvakammon aikakirjalle oli se, että kaikki oli kovasti tutkittua ja siitä oli vahvaa näyttöä ja se oli oikein koska se oli maailmalla vallitseva käytäntö. Uudet tuulet puhaltavat.

THL on ryhtynyt ajamaan samaa politiikkaa erilaisten rokotusten muodossa. Ikäväksi asian tekee se, että saattaa olla mukana myös hyviä ja tarpeellisia rokotteita, jotka joutuvat huonoon valoon vain sen vuoksi, että THL:llä on vaikeuksia pelata avoimin kortein ja vastaanottaa kritiikkiä missään muodossa. Kaikkea kritiikkiä kohtaan löytyy ainakin yksi THL:n asiantuntija ja Kuopion yliopiston tutkija jotka tyrmäävät kritiikin totaalisesta samoin perustein kuin aikaisemminkin. Siitä on vahva näyttö ja se on maailmalla käytäntö. Olankohautus ja PISTE.

THL:n tehtävä on laatia ohjeita ja suosituksia, mutta THL on ottanut itselleen roolin myös toimia pillupoliisina ja rakkikoirana vahtimassa että jokainen varmasti noudattaa suosituksia ja ohjeita. Rakkikoira ärähtää välittömnästi jos joku haluaa näistä ohjeista poiketa. Edelleenkään mitään muuta kuin rasvatonta ei saa koululaisille tarjota. Lasten pitäisi saada itse päättää kyseenalaisten rokotusten ottamisesta. Tottakai, onhan lapsia helpompi manipuloida kuin vanhempia.

Muutamissa kouluissa on vanhempien vaatimuksesta tarjottu kevytmaitoa ja oivariinia rasvattoman litkun ja saranarasvan RINNALLA. Niitä ei ole korvattu vaan on annettu VAIHTOEHTO. THL:n ja paikkallisen terveyskeskuslääkärin mukaan tällainen kovan rasvan esiin tuominen on paha asia. Se on paha asia nimenomaan siksi, ettei ihmisille saa antaa valtaa itse päättää asiasta. Ei vanhemmille eikä lapsille. Vanhemmat tietävät jo, että laiha ruoka lihottaa lapsia mutta THL:n mielestä se on vain laiskuus joka lihottaa.

THL:n mielestä 12 vuotias on jo riittävän kypsä päättämään haluaako hän rokotteen jonka on tuottanut yritys, jonka aikaisempi tuotos osoittautui ala-arvoiseksi. 12 vuotiaan pitäisi olla kypsä päättämään, voiko hän luottaa lääkeyritykseen joka on tuomittu korruptiosta. 12 vuotiaan pitäisi voida itse päättää onko moraalisesti oikein luottaa yhtiöön, joka on patentoinut edellisen rokotteensa ennen ensimmäisenään viruksen löytymistä ja jonka rokote aiheutti pahemmat seuraukset kuin vaiva johon rokote oli keksitty. THL:n mielestä 12 vuotias on kypsä käsittelemään tämän kokonaisuuden. Mutta 12 vuotias ei ole riittävän kypsä päättämään laittaako leivälleen voita vai kasvipaskaa. Vähän on oudot jutut miliisillä mielessä...

Onko siis moraalisesti väärin että kunnat suojaavat omaa selustaansa ja kysyvät tyttöjen vanhemmilta, saako heidän lapselleen antaa tämän kyseenalaistetun rokotteen. THL:n mielestä tällainen kysyminen on niin väärin eikä sellaista saisi vanhemmilta edes kysyä. Terveyden ja hyvinvoinnin miliisillä on mennyt pahasti puurot ja vellit sekaisin. Mielestäni siltä taholta pitääkin kysyä, joka seurausten kanssa elää jos kaikki menee päin persettä - eli vanhempien. Ja niin kauan kuin THL vain välttelee vastuun kantamista joka asiassa joka kosahtaa kintuille, olisi ehkä parempi että ne asiantuntijatkin pitäisivät leipäläpensä kiinni.

Lakiin on saatava muutos. Suosituksia laativa taho on oltava vastuussa jos suositukset johtavat ongelmiin. Tässä on valitettavasti eturistiriita. Vastuussa oleva taho olisikin itse valtio joka on THL:n tehtävään asettanut ilman mitään vastuuta tekemisistään, eikä valtio tieten tahtoen aseta itseään vastuuseen. Vai onko vika ministerissä joka laitoksen toimintaa valvoo. Liian sinisilmäisesti uskotaan kaikki mitä sanotaan, mitään ei saa kyseenalaistaa, onhan kyseessa suomen terveysmiliisin laatima ohje ja suositus.

THL pitää palauttaa takaisin tehtävään joka sille kuuluu. Ohjeiden ja suositusten laadinta. Ja siinäkin asiassa joku valvova elin tarvitaan huolehtimaan siitä, että ne ohjeet ja suositukset perustuvat puhtaasti puolueettomiin tutkimustuloksiin (Kuopio valitettavasti ei puolueellisena ja rasvakammoisena tähän sovi) eikä maailmalla vallitsevaan käytäntöön. Kaikenmoinen mäkätysoikeus niitä kohtaan jotka eivät halua näitä suosituksia noudattaa, on otettava välittömästi THL:ltä pois. Sen tehtävä ei ole räksyttää niille jotka ovat valinneet toisin.

THL on ehkä jossakin vaiheessa unohtanut pari tärkeää tosiasiaa.

- Meillä Suomessa jokaisella yksilöllä on oikeus omiin valintoihin.
- Vanhemmat ovat vastuussa lapsistaan, joten heille kuuluu myös päätösvalta lapsia koskeviin asioihin. HE, eikä kukaan muu, kantavat seuraukset näistä päätöksistä. 
- En ole kuullut että THL olisi korvannut lanttiakaan suosittelemansa... korjaan, VAATIMANSA rokotteen aiheuttamista ongelmista aikaisemminkaan. Eikä niitä korvauksia tunnu heruvan näille ihmisille siltäkään taholta jonka niitä kuuluisi maksaa. Pääsääntöisesti haetaan vain porsaanreikiä ja sopivia pykäliä, että voitaisiin jättää kaikki maksamatta.

Pidän juridisesti ja moraalisesti vääränä sitä, että possunuha rokotteen kehittäneeltä yhtiöltä ostettiin uusia rokotteita, laittamatta mitään merkitystä yhtiön aikaisemmille toilailuille ja moraalisesti arveluttavalle lahjontapolitiikalle. Vai onko THL:n kanta se, että tarkoitus pyhittää keinot.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti