tiistai 25. lokakuuta 2011

Uskon asioita.

Voi Mooses ja pari muuta pyhää miestä. Iltapäivälehdet kuten iltalehti ja se karppivastainen ovat taas kunnostautuneet oikein urakalla. Pienen seesteisen tauon jälkeen pyritään taas mielikuvilla, uskomuksilla ja Itä-Suomen arpajaisyliopiston jutuilla neuvoa, uhkailla ja pelotella Suomen kansaa pysymään visusti sokeri(hiilihydraatti)pitoisen ruokavalion suurkuluttajina.

Se karppivastainen uutisoi oikein näyttävästi ja isoilla kuvilla, vähällä tekstillä ja olemattomilla asioilla miten karppaus on taas kerran vaarallista, nyt jo tappavaa ja Paskanpuhuja Uusituvan mukaan karppaajia alkaa muutaman vuoden kuluttua kuolemaan. Henkilökohtaisesti uskon että ne 15-20 vuotta jo karpanneet ovat siis ensimmäisenä liipaisimella. En tosin ymmärrä mihin he kuolevat kun lähestulkoon kaikilla on paino pudonnut, veriarvot parantuneet ja lääkitystä pystytty vähentämään ja jopa lopettamaan. Ilmeisesti tappavin tekijä karppaajille on taukoamaton paskapuheista johtuva aivohalvaus.

Yhä uudelleen ja uudelleen Uusitupa, Puska ja Fogelholm hokevat sitä että tutkimustulokset eivät ole yksiselitteisiä, ja me karppaajat luemme niitä itsellemme sopivin lasein sonnustautuneina. Samalla trio unohtaa kokonaan mm. Ruotsissa, Norjassa ja yhdysvalloissa tehdyt tutkimukset jotka osoittavat aukottomasti että JO sydänhalvauksen saaneet ovat nauttineet VÄHEMMÄN maitorasvaa kuin terveet verrokit. Kuka tässä oikein syyllistyy tulosten tulkitsemiseen omien tarkoitusperien pohjalta.

Uusitupakin väitti iltalehdessä komein sanoin että hiilihydraattia on PAKKO saada, että saadaan elimistön tarvitsemat vähintään 100g glukoosia. Samassa yhteydessä olisi toki voinut kansalle kertoa että 50g riittää hyvin jos loput tehdään proteiinista ja rasvasta jonka tekemisen elimistö hallitsee varsin hyvin. Mutta ei, yleisen ja virallisen linjan mukaan vaihtoehtoja ei ole ja niistä ei varsinkaan saa kertoa. On vain yksi oikea totuus kuten Hitlerin Saksassa aikoinaan. Tosin virallisilla suosituksilla ja näillä omiin hallusinaatioihinsa jumittuneilla tieteilijöillä on sama tulevaisuuskin edessä.

Entäs sitten tämä Itä-Suomen arpayliopisto. Taannoin kertoi miten ravintolisät ovat turhia. Samalla linjalla on THL jonka mukaan 10 mikroa D-vitamiinia on riittävä ja 50 ehdoton maksimi. Ovat melkeinpä tappavan vaarallisia nuo lisät. Hyvä amerikkalaistutkimus pohjana. Kuitenkin kuten Heikkiläkin niin osuvasti totesi, näitä lisiä käyttää pääsääntöisesti virallisia suosituksia noudattavat henkilöt joten onko se kuolleisuuden nousu niistä lisistä vai virallisista suosituksista johtuvaa... mietippä sitä.

Uusitupa väitti myös samaisessa lehdessä, että täysjyväviljan pois jättäminen altistaa diabetekselle. Niin totaalinen paskapuhe taas kuin olla ja voi. Jos siinä olisi mitään perää, olisi täysin käsittämätöntä että leivän ja viljan kokonaan pois jättäneet ovat suurin ryhmä jotka ovat päässeet kokonaan eroon diabeteslääkkeistä. Elävä elämä astelee tässä Matin varpaille isoilla turvakengillä mutta ei kai se varpaisiin satu kun pää on niin korkealla pilvissä ettei siinä välissä ole enää yhteyttä.

Kolmas ja vähintään yhtä koominen oli väittämä että karppaajat syövät ravinneköyhää ja yksipuolista ravintoa. Minä en ole eläissäni syönyt kasviksia missään muodossa yhtä paljon kuin nyt karpatessa. Lihaa menee saman verran kuin ennenkin, rasvaa enemmän kuin ennen karppausta. Ilmeisesti nuo hilseen, laktoosiongelmien ja maha vaivojen loppumiset, kaikki johtuvat ravinneköyhästä ruuasta.

Ei voi kun ihmetellä miten mikään media enää kehtaa tuollaista paskapuhetta julkaista "asiantuntija" kommentteina. Ilmeisesti mikään itseään arvossa pitävä media ei enää kehtaakaan.

4 kommenttia :

 1. Älä muuta sano! Eräs hyvä ystäväni on toimittaja ja hän kokee sellaista myötähäpeää ettei kehtaa edes asiasta hädin tuskin puhua... Hän on itse karpannut hyvän tovin ja painoa lähtenyt reilu 10kiloa - paluuta entiseen ei ole!

  VastaaPoista
 2. Jos viljan pois jättäminen altistaisi diabetekselle, niin keliaakikot olisivat melkoisen suuri ryhmä diabeetikkoja. Miksei näin siis ole? Toinen yhtä uskottava juttu on se, että viljan pois jättämällä altistaa itsensä paksusuolen syövälle. Pari pikku juttua; ensinnäkin niitä tutkimuksiahan ei pitänyt olla olemassakaan ja toisekseen, keliaakikot jälleen siis ryhmä joka sairastuu - miksei näin siis ole?

  "Ilmeisesti tappavin tekijä karppaajille on taukoamaton paskapuheista johtuva aivohalvaus."
  Kiitos tästä kommentista! Pelasti päiväni :)

  VastaaPoista
 3. ^ Karppaajat ei syö kuitua! Sellainen elämä loppuu kuulkaa äkkiä eikä taivaspaikasta ole toivoa.

  Oli kyllä eilen aivohalvaus tulla, kun Iltalehden FAKTARUUDUSSA sanottiin, notta "Tunnetuin karppausmenetelmä on Atkinsin dieetti. Ruokavalion kehittänyt yhdysvaltalainen lääketieteen tohtori Robert Atkins oli kuollessaan vuonna 2003 huomattavan ylipainoinen."

  Tänään näkyy olevan itkua Fogelholmin ja Uusituvan sähköpostien täyttymisestä "karppauksen puolestapuhujilta" tulleesta palautteesta. :)

  "Fogelholmin mukaan kiihkomieliset karppauksen kannattajat ovat taitavia löytämään tutkimuksia, jotka tukevat heidän mielipiteitään." Oho.

  VastaaPoista
 4. Entä se syyllistys äideille joiden lapset karppaa!? Kyllä otti pattiin lukea.
  Ja juuri tuo 100g aivoille. Koska hän vielä antaa ymmärtää, että se määrä on syötävä!??

  Minulle on tullut sukulaisilta sateen lailla sähköpostissa linkkejä näihin juttuihin.

  Mutta jos muulloin puhuisi Iltapäivälehdistä, niin nehän on humpuukia, eikä kukaan lue. Mutta just karppauksessa taitavat olla asiantuntijoita...

  VastaaPoista