sunnuntai 2. lokakuuta 2011

Asiantuntijalaitosko?

HS. 30.9.2011 Diabeteksen ylipappi, hiilihydraattien markkinamies ja suositusten laadinnan terävin kärki kuulutti miten THL on asiantuntijalaitos joka toistaa kovia faktoja jotka heillä ovat käytössä. Minua henkilökohtaisesti hämmästyttää tuollainen lausahdus, eihän THL tai pääjohtaja ole eri tahojen useista  pyynnöistä huolimatta pystynyt tai halunnut osoittaa yhtään kovaa faktaa joka osoittaisi kasvirasvojen paremmuuden eläinrasvoihin nähden. Ne on varmaan niin suuria salaisuuksia ettei niitä kannata lääkärien, tutkijoiden ja varsinkaan kansalaisten tietoon saattaa.

Puskan mukaan kansalaiset ovat vain hämmentyneitä kun on julkistettu uusia tutkimustuloksia. Puskan mukaan niitä ei ole tullut. Siitäkin huolimatta että 2010-2011 on tehty ja julkaistu valtava määrä uusia tutkimustuloksia, Puskan mukaan niitä ei ole tullut. Eikös NARSISMIN yksi pääpiirre ole luontevasti ohittaa kaikki sellainen fakta, joka ei sovi omaan pilvilinnaan. Minusta on suorastaan pöyristyttävää että THL:n pääjohtaja osoittaa julkisesti olevansa noin pätemätön toimimaan tehtävissään. Hän ei ole edes tietoinen uusimmista tutkimustuloksista 2000 luvulta. "NIitä ei ole" - YOU WISH!.

Minun kannaltani katsottuna THL on hoitanut tehtävänsä surkeasti. Minun mielestäni Puska on täysin kykenemätön hoitamaan tehtäviään. THL:n kannalta tilanne on toisenlainen, koska se pitää omia suosituksiaankin kovina faktoina jotka vain toimivat faktoina samaisille suosituksille. THL:n sivuilla on kerrottu 15 faktaa/tutkimusta joihin suositukset pohjautuvat. Tosin nämä on tulkittu päin helvettiä tai niitä ei ole ymmärretty lainkaan kun suosituksia on laadittu.

Näiden 15 tutkimuksen sijaan aikaisemmin Puskan jengi toitotti tuhansien tutkimusten taustaa ja nyt Hesarissa pääjohtaja jo lasautti ilmoille lukemat kymmenistä tuhansista tutkimuksista. Ilmeisesti se tehoaa keskiverto ihmiseen kun nostaa lukemaa aina tasaisin väliajoin puheissaan. Mutta miten ne tuhannet tutkimukset nousivat kymmeniin tuhansiin kun Puska juuri aikaisemmin ilmoitti että uusia tutkimuksia EI OLE. Puhua mies osaa mutta matematiikka mättää.

Kyllä näillä kavereilla on pokkaa, se on pakko myöntää. Pokkaa valehdella päin naamaa. Sitten kieltää valehtelevansa ja heti perään valehtelee vielä suoraan ristiriidassa sen ensimmäisen valheen kanssa, joten jommankumman oli pakko olla valhe vaikka toinen olisikin ollut totta. Mihin tässä enää voi uskoa kun valehtelijakin valehtelee itsensä pussiin ihan ilman että toimittaja edes johdattelee.

Karppaajat, poikkivirallisesti elävät, vähähiilihydraattista ruokavaliota noudattavat ja muutoinkin asiasta kiinnostuneet löytävät koko ajan uusia tutkimuksia ja tuloksia jotka osoittavat täysin päinvastaista THL:n suosituksiin nähden. Näitä tuloksia on tosin vasta kymmeniä mutta ne on jokaisen itse nähtävissä ja niihin voi tutustua ihan itse tarvitsematta uskoa jonkin asiantuntijalaitoksen yhteenvetoja.

Voihan olla että THL:n kannalta katsottuna uusia tutkimuksia ei ole. He ovat huomanneet ja tarkoitushakuisesti siis ohittaneet nämä tutkimukset jotka osoittavat että suosituksen ovat virutallaan. Siis uusia tutkimuksia ei ole mutta vanhojakaan ei noteerata jos ne eivät rasvakammoa ja kolesteroliteoriaa tue kiistattomasti. THL on siis tietoinen tutkimuksista eikä ne ole sille uusia, mutta suuressa kusetusvimmassaan se on päättänyt vaieta niistä täysin joten kansalaiset löytävät ne itse uusina tuloksina. Ja uusiahan ne on kun niistä ei ole aikaisemmin mitään puhuttu.

Minusta on erittäin ylimielistä suhtautumista tuommoinen faktoihin vetoaminen, ilman että niitä oikeita faktoja sitten pyynnöistä huolimatta esitetään. Koitetaan verhoutua sen asiantuntija-statuksen taakse olettaen ettei asiantuntijalaitoksen tarvitse perustella mitään.

Olen toki tästä THL:n ja Puskan ylimielisestä suhtautumisesta kirjoittanut ennenkin. Valitettavasti se ajatus vain väkisin putkahtaa esiin aina kun Puska mediassaon suunsa aukaisuut. Mitään ei tarvitse perustella kunhan heittää hienoja korulauseita ilmaan. Asiantuntijoiden sanaan pitää luottaa mukisematta.

Se luottaa joka haluaa. Minä en luota enää mihinkään mitä THL suustaan päästää. Liian moni asia on mennyt sen laitoksen toimesta päin vittua ja tulee menemään vielä vuosia. Diabetes, Sikaflunssa rokotteet, D- vitamiini suositukset... vain muutamia mainitakseni. Suosituksia on laadittu, ne vain eivät ole edistäneet terveyttä ja hyuvinvointia vaan sairastumisia ja lääkkeiden kulutusta.

En tiedä mitä mömmöjä pääjohtaja on käyttänyt kun kuvittelee että sydänkuolleisuudet ovat laskeneet sen tekemien idioottimaisten suositusten pohjalta. Eiköhän sen kuolleisuuden laskun takana ole lääketieteen kehittyminen. Tulokset olisivat vielä parempia jos THL olisi suosituksissaan ajanut terveyden asiaa.

Kolesteroliteorian sokea seuraaminen ja kolesterolitasojen pakonomainen laskeminen sairaalloisen alas on yksi esimerkki siitä miten pyritään vain lisäämään sydänkuolleisuutta. D-vitamiinisuositusten jatkuva ronklaaminen alaspäin on oiva osoitus miten THL johdonmukaisesti lisää ykköstyypin diabeetikkojen määrää. Ravintosuositukset ja sairaalloinen hiilihydraattien liikakäyttösuositus lisäävät kakksotyypin diabeetikkojen määrää koko ajan ja räjähdysmäisesti.

Meidän terveydenhuolto menot ovat kohta niin poskettoman suuret että Suomi on aika pian noiden eteläeuroopan kerjäläisvaltioiden joukossa kitisemässä kalliita lainoja. Meillä syypää ei ole sosiaalitukia huijaavat kansalaiset, lahjotut ja ostetut päättäjät eikä hulvaton valtiontalouden hoito. Meidän turmioksi koituu THL ja aivan päin vittua olevat suositukset siitä miten pitäisi elää ja mitä pitäisi syödä.

Peräänkuulutan edelleen ihmisiltä omatoimisuutta, skeptisyyttä ja tiedonjanoa. Oma kiinnostuminen siitä miten asiat makaavat, on paras teko oman terveyden ja hyvinvoinnin kannalta.

ps. Yhden Pekan lauseen minäkin allekirjoitan. "Jos on kymmenen tuhatta tutkimusta, aina voi ottaa mieleisiään näkökohtia esille". Ja nimenomaan näinhän koko THL tuntuu tällä hetkellä tekevän. Tarkoitushakuisuus on päivän sana.

3 kommenttia :

  1. Asian sivusta mutta kuitenkin: Mutsille lyötiin käteen statiinit korkean kolesterolin vuosi pari vuotta sitten (muuten kunto hyvä ja paino ok) onneksi älysi lopettaa ne sitten kun ei meinannut enää päästä hakemaan postia parin sadan metrin päästä. Toipui ennalleen mutta nyt on taas aloitettu joku kolesterolia laskeva lääkitys joka alkoi saman tien nostaa painoa. No, lääkäri tähän tiesi konstit: "Syö vähemmän!"

    VastaaPoista
  2. Asiaa jälleen - ohessa linkki kolumniin, jossa kommentoidaan asiantuntijuutta... http://www.hs.fi/ulkomaat/Samu+Sirkka+helvetist%C3%A4/a1305546374128

    VastaaPoista
  3. Aivan kuin omasta suustani tämä teksti ! THL on iso huijaus ja taustalla häärii lääkefirmat "tutkimusten" rahoittajina. Kas kummaa rokoteosaston johtaja Terhi Kilpi saa miljoonia tutkimuksiinsa samalta firmalta , jolta Suomi (hänen ja THLn suosituksesta) osti pikkuvikaiset sikainfluenssarokotteet. En usko enää mihinkään mitä THLn taholta kuulutetaan, Puska joutaa puskaan.

    VastaaPoista