sunnuntai 15. joulukuuta 2013

Selkäranka


Selkäranka (lat. columna vertebralis, spina vertebralis) tukee vartaloa ja suojaa selkäydintä. Selkäranka koostuu nikamista. Ihmisellä on seitsemän kaulanikamaa (yksikössä vertebra cervicalis); 12 rintanikamaa (vertebra thoracica); viisi lannenikamaa (vertebra lumbalis); viisi ristinikamaa (vertebra sacralis), jotka ovat sulautuneet ristiluuksi (os sacrum); ja neljä (joskus kolme tai viisi) häntänikamaa (vertebra coccygea), jotka ovat yhdistyneet häntäluuksi (os coccygis).

Selkärankaa vaaditaan myös silloin kun täytyy vastata teoistaan tai myöntää olleensa väärässä. Tämä henkisen selkärangan puuttuminen kokonaan on melko yleistä ainakin virallisterveellisen ruokavalion ja diabeteksen käypähoidon kannattajien keskuudessa. Heillä pääkin on vain sitä varten ettei se veltto selkäranka putoa housuihin.


Eläinrasvat on diskriminalisoitu ja VHH on todettu moneen otteeseen nopeimmaksi ja terveellisimmäksi laihdutusmuodoksi eikä vähiten verensokeriin kohdistuvien positiivisten vaikutusten vuoksi. Vähärasvainen ruokavalio kun ei tutkitusti suojaa kakkostyypin diabetekseltä kuten VHH tekee. Karppaajia peloteltiin välillä ihan kyllästymiseen asti. Jos puheet olisivat olleet totta, tuskinpa tätäkään tekstiä kukaan olisi kirjoittamassa enää. Blogin ansiosta olen tutustunut aika suureen joukkoon karppaajia. En vielä ole kuullut kenenkään kuolleen tai vakavasti sairastuneen karppaamisen vuoksi.

Ennusteet rappiokuntoisista karppaajista joiden sydän pysähtyy olivat siis erittäin vahvasti liioiteltuja. En tosin ole kuullut että kenelläkään näistä tuomareista jotka tuomioita karppaajille langetti vasten parempaa tietoa tai osaamista, olisi niin paljon nyt selkärankaa että julkisesti myöntäisi olleensa ihan vitun väärässä. Parhaimmillaankin tehdään mitättömiä myönnytyksiä ettei se ehkä IHAN niin vaarallista olekkaan... kunhan muistaa vältellä kovaa rasvaa. Sitä eivät vieläkään unohda. Todennäköisesti paskon housuuni siinä vaiheessa kun julkisesti joku puskalainen siirtyy keskiajalta nykyaikaan.

Noitien kivittämisen aika on jo ohi. Tule pois keskiajalta.

Fyysinen selkäranka on helpompi hoitaa ja pitää kunnossa. Se vaatii sopivasti liikuntaa ja oikean ruokavalion. Riittävästi vitamiineja ja rasvaa, joka rasvaliukoista vitamiinia auttaa imeytymään. Hieman kalkkia ja muita ravinteita niin selkäranka voi hyvin.

Henkinen selkäranka on paljon hankalampi. Se vaatii rohkeutta ja rohkeuden puutteessa on helpompi nojata vanhoihin uskomuksiin ja kusettaa lähinnä itseään. Nyt on kuitenkin niin, että uskomusten ja vanhojen pelkojen taakse piiloutumiseen ei selkärankaa tarvita, eikä sitä sieltä löydy. Todennäköisesti moni uskomustensa kanssa elänyt tulee niiden kanssa myös heittämään veivinsä. On helpompaa eikä niin pelottavaa pitäytyä siinä minkä uskoo oikeaksi. Rohkeutta vaatii kyseenalaistaa kerran oppimansa. Todellista selkärankaa vaatii uuden tiedon hyväksyminen silloin kun se on täysin ristiriitaista aikaisemmin opitun kanssa.

Fakta on se, ettei karppaaminen itsessään ole se terveyden edistäjä. Terveyden edistäjä on se, että sokerian ja hiilihydraattien vaarat myönnetään ja otetaan huomioon. Tehköön sen sitten karppaamalla tai ihan millä tavalla kukakin tahtoo, ongelman ratkaisu on sokerit ja niiden haittavaikutusten minimointi. Banaanikärpäset ja muutamat muut hyönteiset elävät sokereilla. Ihminen ei ole hyönteinen, vaan nisäkäs ja vieläpä sekasyöjä ja tarvitsee monipuolista ravintoa. Siihen kuuluvat proteiinin lähteet, eläinperäiset rasvat ja toki hieman hiilihydraattejakin. Se mikä ihmisravinnoksi ei ole tarkoitettu on kaikenmoinen kemiallinen paska jota esim. margariinin nimellä myydään.

Eläinrasva ei lihota ihmistä, eikä kasvikset muuta nahkaa vihreäksi. Mutta sokeri muuttaa ihmisen makeammaksi. Blakki viihtyy paremmin hampaissa ja suuhun tarvitaan aina vain enemmän makeaa saman tyytyväiseksi tekevän makean maun saamiseksi.  Monet muutkin ongelmat kuin blakki hampaissa, tykkäävät kovasti sokerista. Hiivasieni ja syöpäsolut ovat siitä erityisen innoissaan, ne kun ovat sokeririippuvaisia.

  

1 kommentti :

  1. It has identical old} stuff like loads of machines to play on, several of} changes to earn free spins all through the day, and flashy graphics with big jackpots. This one also adds social casino occasions, a good friend system, and tournaments with a lot as} 32 complete gamers. Most of the one star ratings are from of us who just about never win, so it is attainable to play this sport and 1xbet not win.

    VastaaPoista