maanantai 16. joulukuuta 2013

Synninpäästö


Kun nyt on niin, että karppaamista on verrattu uskontoon ja olen sen puolesta kovasti puhunut niin ilmeisesti olen jonkin sortin saarnamies ellen peräti arkkipiispa - vaikkei tämä uskonlahko ole siitä minulle virkasopimusta saati palkkaa tarjonnut. Ja tottakai karppaajilla kuten kaikilla muillakin uskovaisilla, pitää olla mahdollisuus saada syntinsä anteeksi jos ovat uskontoaan vasten rikkoneet.Niimpä olen nyt oikein julkisesti päättänyt antaa anteeksi kaikille karppaajille, jotka joulun aikaan lipsuvat uskonjulistuksemme kapoisilta raiteilta syntisen hiilaripirun matkaan. Siitä ei sinun tällä kertaa  tarvitse moraalista krapulaa itsellesi ottaa jos pipari tai torttu joulun aikaan maistuu. Jopa perunan ja leipäpalan suomme joulun kunniaksi niille joiden joulun perinteeseen se on aina kuulunut. 

Vaikka elämäntavat muuttuvat, ei ole pakko ihan kaikista juhlaperinteistä luopua - jos ei halua. Ei se karppaaminen siitä pilaannu jos kerran vuodessa maistuu suu makealle - etkä joudu välittömästi helvettiin. Jokainen viettäköön sellaisen joulun, kuin se itselle sopii ja joululta tuntuu. Eikä sitä kenenkään toisen pidä tuomitseman.

Mutta muista sinä syntinen kakara, tämä synninpäästö koskee vain joulua ja paria päivää sen molemmin puolin. Pyhien jälkeen pitää sinun jälleen ruotuun palaman ilman mutinoita ja hammasten kiristystä. 

  

3 kommenttia :

 1. Muistetaanpa nyt kuitenkin että karppaaja pilaa joulurauhan! ;)

  http://www.savonsanomat.fi/mielipide/artikkelit/jarki-kateen/1161700

  VastaaPoista
 2. Voihan hiivatti !! olen vuosikaudet käynyt paikanpäällä kuuntelemassa joulurauhan julistuksen.....mahtaako lukijalla mennä pasmat sekaisin jos tietää että paikalla on KARPPAAJA tai jopa kaksi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen ottanut näihin sen kannan, että se mitä et tiedä, ei vituta. Joten jos vastapuolta ei asia kiinnosta niin ei sen tarvitse sitä sitten edes tietää. Ja jos se taas itse sitä kysyy niin se on oma häpeänsä jos vastaus ei miellytä.

   Poista