perjantai 20. joulukuuta 2013

Valepukki

Buumi on ohi, karppaus näyttää vähenevän. Pikkuhiljaa THL haastatttelu haastattelun jälkeen koettaa luoda mielikuvan, että ns. muoti-dietti on ollutta ja mennyttä. Tarkoitushan on aivan selvä, mitä useampi kuvittelee että kukaan ei enää karppaa, sitä useampi itsekkin lopettaisi karppaamisen. Paras valepukki saattaakin olla valepekka.

Näin ehkä olisikin, että karppaus vähenee ja suositusten noudattaminen lisääntyisi, jos karppaamisen lähtökohdat olisivat muoti ilmiö tai siihen on ryhdytty väärin perustein. Mutta ne jotka ovat ryhtyneet karppaamaan omasta tahdostaan ja vielä nähneet hyödyt, tuskin kääntävät kelkkaansa vain Puskan hallusinaatioiden mieliksi.


Mitäs meidän Pekka taas suustaan on sitten päästänyt kun Kolttaakin jaksaa vanhan selittäjän jutut taas kiinnostaa: ”Näyttää siltä, että ns. karppaamisen suosio on nyt hiipumassa. Ihmiset näyttävät tässä suhteessa palaavan enemmän suositusten mukaiseen ruokavalioon, josta kerrottiin viimeksi syksyllä pohjoismaisten ravitsemussuositusten julkaisun yhteydessä. Ravitsemussuositusten parempi noudattaminen tukee käsitystä, että väestön lihominen on pysähtynyt,” arvioi pääjohtaja Pekka Puska

Samaisen laitoksen toisessa raportissa näkyy selvästi, että ravitsemussuosituksia noudatetaan aikaisempaa heikommin ja koko asiaa mittaava indeksi on kääntynyt laskuun. Ketä siis Pekka kuvittelee tällä kertaa kusettavansa. Ei taida vanhuus tulla yksin kun oman laitoksen taulukoita ei enää osaa itsekkään lukea. Minusta tuo käyrän loppuosa osoittaa selvästi että jokaisessa luokassa niin miehillä kuin naisilla suosituksien noudattamista kuvaava indeksi on kääntynyt LASKUUN. Ehkä sitä on vaikea nähdä kunnolla jos silmä ei saa rasvaa.Lähde: http://www.julkari.fi/handle/10024/110841
Karppaamisen julki tulon myötä nimenomaan pääjohtaja Puska on ollut yksi äänekkäin vasta argumenttien laukoja, mutta aikaisemmin hän on käyttänyt lähinnä ylimalkaisia ilmauksia tuhansista tutkimuksista ja vahvasta näytöstä - kuitenkaan kykenemättä osoittamaan tutkimuksia tai näyttöä. Nyt, ensimmäistä kertaa yritetään suoraa lähestymistä jonka mukaan karppaaminen olisi hiipumassa ja rasvattomat arvot palaamassa suosioon.

Yritys on sinänsä ymmärrettävä, hetken rauhallisen hiljaiselon jälkeen on sopiva hetki iskeä. Ja turha löpinä tuhansista tutkimuksistakin on loppunut. Olisihan se aika noloa ryhtyä väittämään että kaikki julki tulleet tutkimukset ovat väärässä ja Pekka yksin oikeassa. Joutuisi siinä pohjoismainen yhteistyö kovin noloon tilanteeseen.


Kiitos sosiaalisen median ja blogien, kyseinenkin propagandayritys on joutunut julkiseen riepotteluun saman tien kun uutinen Pekan pölötyksistä pääsi julkisuuteen. Vaikkei se aina ole totta mitä some:ssa sanotaan, nykyään suoriin valheisiin sentään löytyy melko nopeasti oikaisu. Tällä kertaa laitoksen oma tutkimus osoittaa, ettei Pekan jutut perustu mihinkään muuhun kuin Pekan omaan ajatusmaailmaan. 

Eipä sitä tosin voi väheksyä, Pekan oma ajatusmaailma on saanut paljon vahinkoa aikaan. Rasvattomuus ja sen myötä lihominen ja diabeteksen räjähdysmäinen lisääntyminen voidaan pitkälti laskea Pekan "tervelliseten" suositusten ansioksi. Eikä parempaa ole luvassa jatkossakaan, hyväveli verkosto on jo pitänyt huolen siitä, että Pekan henki jatkaa THL:n johdossa ainakin seuraavat 7 kurjaa vuotta.

En enää aikoihin ole uskonut oikeastaan mitään mitä THL suolestaan päästää - sama siitä laitoksesta puhuuko siellä pää vai perse, mutta tämä yritys on suurinpiirtein säälittävä ja ala-arvoinen. Oman laitoksen graafit osoittavat että ukko puhuuu pelkkää paskaa. Selkeästi on nyt nähtävillä että edes pääjohtajan pää ei pelkällä hiilihydraatilla toimi. Osta VOITA hyvä mies ennenkuin ajatus alkaa pätkimään totaalisesti.


Ehdin jo hetken miettimään että mikä on eläkeelle lähtijän viimeinen teko. No olisihan se pitänyt arvata. Omakehu ja kunnian kerääminen asiasta johon ei ole vaikuttanut. Ravitsemus suosituksia noudatetaan koko ajan heikommin. Ja juuri sen vuoksi lihominen on pysähtynyt. Kunnia ja kiitos ei todellakaan kuulu THL:lle tai suosituksille vaan sille tosiasialle, että ihmiset ovat ryhtyneet itse ottamaan asioista selvää. On ryhdytty kantamaan vastuu omasta terveydestä. 

THL:n vuotuinen tutkimus on tosin oikeassa siltä osin, että voi-kasvirasva seosten käyttö on kääntynyt laskuun samalla kun lihominen on pysähtynyt. Syykin on selvä, ihmiset käyttävät taas voita ja ovat paremmin tietoisia rypsin ynm. ala-arvoisesta sopivuudesta ravinnoksi.

Hyvää ja rasvatonta joulua Pekalle. Pukki tuskin muistaa Pekkaa ja nenäkin kasvaisi pidemmäksi kuin pinocciolla jos olisi madollista. Mutta älä sure Pekka, eivät tekosi jää huomiotta. Tulemme muistamaan nimeltä pääjohtajan jonka suositukset saivat kansan sairaammaksi kuin koskaan. Muistamme pitkään.

  

2 kommenttia :

  1. Mitäpä tähän on enää lisättävää.

    VastaaPoista
  2. Hyvä kirjoitus! Pekkahan otti myös kunnian siitä, että hänen ansiostaan on säästetty n. 250 000 ihnishenkeä. Ilmeisesti Pohjois-Karjala-projektin ansiosta. Ei mikään vaatimaton mies.

    VastaaPoista