torstai 9. tammikuuta 2014

300K


Elokuussa 2011, kaksi ja puoli vuotta sitten kun aloitin blogin pitämisen, ajattelin että onhan tämä kiva harrastus oman karppaamisen tukemiseksi ja jos sitä muutamat kymmenet ihmiset jonkun kerran käy lukemassa ja siitä jotakin informaatiota tai motivaatiota itselleen saa, on blogin pitäminen kannattanut.

300 tuhatta kertaa on kirjoituksia luettu. Aika hurjalta tuntuu tuo määrä. Ja koska kyse on Googlen toimittamasta laskurista, jota ei blogin pitäjä itse voi manipuloida, uskoisin että nuo lukumäärät ovat jokseenkin todellisia. Tottakai aina on mukana muutamia kertoja kun samaa sivua ladataan uudelleen mutta yksittäistä numeroa tärkeämpänä pidän tuota suuruusluokkaa. Kymmenien tai satojen sijaan puhutaan siis kymmenistä ja sadoista tuhansista lukukerroista.

Paria kuukautta lukuunottamatta on blogi ollut avoinna koko karppaamiseni ajan. Asioita olen koettanut käsitellä objektiivisesti, avoimesti ja rehellisesti. Jos nyt johonkin kohtaan on lipsahtanut virheellinen tieto tai väärä johtopäätös, tuskin se kuitenkaan kokonaisuuteen merkittävästi vaikuttaa. Jonkin verran on kirjoituksia myös muista kuin karppaamista koskevista aiheista, eikä ainakaan palautteen perusteella ole ollut kielteistä tämäkään.

Blogin pitämisen aikana olen siis laihduttanut itse yli 60 kiloa. Vähän pääsi tulemaan välillä takaisin kun lipsahtelin hiilaripirun matkaan mutta kun verensokerit ryhtyivät nousemaan, ei ollut oikeastaan muuta vaihtoehtoa kuin ryhtiliike ja paluu terveellisempään menoon.

Lääkkeittä olen diabetestäni edelleen pystynyt hoitamaan. Paljon on asioita myös diabeetikon kannalta käsitelty, eikä ne pääsääntöisesti ole tervellekkään tyhjänpäiväisiä asioita ollut.

Kirjoitustiheys on ollut paljolti riippuvainen siitä, mitä maailmalla tapahtuu ja uutisoidaan. Kun perusteet, toiminta ja karppaamisen ajatus on kertaalleen läpi käyty, ei ole syytä samoista aiheista uusintoja kirjoitella, arkistosta on joka ainoa kirjoitus edelleen luettavissa. Mutta sopiva aihe kun mieleen juolahtaa tai uutisoinnin myötä ilmenee, koitan siihen edelleen oman näkemykseni ympäriltä kirjoituksen laatia.

Edelleenkin karppaamista pidetään diettinä ja varoitellaan että kun dietti loppuu, kilot palaavat takaisin. Yleensä unohdetaan mainita että ihan joka dietissä on tämä sama vika, kun dietti loppuu ja vanha arki palaa, palaavat kilotkin. Siksi olen yrittänyt aina muistuttaa että karppaaminen on muutos elämäntavoissa, ei pelkästään pieni painon pudotus. Ja kyseessä on mielellään pysyvä muutos. Silloin on tuloksetkin pysyviä.

Vuosi vaihtui ja saimme uuden pääjohtajan Puskan tilalle. Valitettavasti sillä tuskin tulee olemaan ainakaan lyhyellä tähtäimellä sen kummempaa myönteistä vaikutusta, suositukse on mitä on ja niitä koittavat kovasti tyrkyttää ja räksyttää perään jos ei suositukset kelpaa.

Pidemmällä aikavälillä voi jopa olla, että saamme kotimaisiakin tutkimustuloksia muustakin kuin voin pahuudesta ja kolesterolihölynpölystä. Ehkä joku tieteilijä lopun viimein uskaltautuu tutkimaan sellaisiakin asioita jotka eivät välttämättä tue suoraan rasvakammoisia ajatuksia. Aika näyttää muuttuuko mikään. SYdänliitto ja diabetesliitto kuitenkin vetävät edelleen vanhaa mantraa joten sillä saralla tulee potilaita riittämään jatkossakin.

Jos yhtään osaan ennustaa, tänäkin vuonna tullaan karppaamista puukottamaan ovista ja ikkunoista. Löytyy jos jonkinlaista asiantuntijaa joka on tutkinut kaikkea oravan pesintäpuuhista lepakon paskaan saakka ja on täten pätevöitynyt kertomaan kaiken karppauksen vaaroista. Tuttuun tapaan tulen näitä asiaa tuntemattomia lausuntoja kommentoimaan kärkevään tapaani. Pysykää kuulolla ;)

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti