lauantai 25. tammikuuta 2014

Case Marcus

Monesti olen maininnut, että jos blogistani on apua edes yhdelle, on sen ylläpitäminen ollut kannattavaa. Tietämäni mukaan on ollut apua useammallekkin, mutta ettei jäisi käsitystä, että tämä on auttanut vain minua, esittelen toisen karppaajan joka on saanut apua aivan toisenlaisiin vaivoihin kuin bloggaaja itse.

Kenestä on siis kyse ?
Marcus 28 v Lapualta Etelä-Pohjanmaalta
(lähtökilot olivat 95 kg ja nykyinen elopaino 71 kiloa)
86 Kg -> 71 Kg
Miksi päätit kokeilla karppaamista ?
Yritettyäni monia erinlaisia laihdutuskeinoja, kitudiettejä, vähentämällä rasvankäyttöä, lisäämällä liikuntaa en kuitenkaan löytänyt koskaan ennen tapaa millä pystyisin tehokkaasti pudottamaan painoa, pitkällä aikavälillä ilman että siihen tulee totaalinen repsahdus.
Monissa ruokavalioissa oli myös ongelmansa, niillä ei vain yksinkertaisesti jaksanut tehdä fyysistä työtä. Koltta minulle sitten ohimennen asiasta puhui ja jotenkin se jäi takaraivoon. Luettuani sitten koltan sivustoja, päätin yrittää josko tämä olisi se minun juttu, ja tässä sitä nyt ollaan! 
Mitä odotit karppaamiselta etukäteen ?
Oikeastaan käsitykseni karppaamisesta olivat aivan vääränlaiset, minulla oli tosiaan kuva hyvin yksipuolisesta ruokavaliosta ja vähän turhasta "dietistä" eikä sitä edesauttanut kerran maistamani kaupan höhö höpö "karppileipä". Olin alussa hyvin skeptinen enkä tiennyt itsekkään mitä ajatella moisesta kunnes hyvin äkkiä alkoi tapahtumaan!
Mitä tuloksia olet saanut karppaamisella ?
Ensin alkoi tosiaan ylimääräneste poistumaan kropasta ja paino tippumaan. Koko karppauksen aikana, on painoa lähtenyt syyskuun alusta 2013 yhteensä 24 kiloa. Tämän ruokavalion johdosta myös ennen pahasti vaivanneet sappikohtaukset ja sen myötä ambulanssit ovat kuvioista poistuneet. Myös jatkuvalla reseptilääkityksellä ruokitut refluksioireet ovat loistaneet poissaolollaan enkä enää tarvitse lääkitystä lainkaan, ennen se oli jokapäiväistä eivätkä lääkkeetkään meinanneet enää tehota, minulla todettiin myös palleatyrä aikoinaan.
Vireystasoni on myös noussut, nyt jaksan ruokailun jälkeen aloittaa samantien työni, entisen hetken levon sijaan. Enää ei tarvitse myöskään päikkäreitä, jotka saattoivat venyä moniin tuntiin, olematta kuitenkaan riittävät lisänä yöunille. Nyt jaksan touhuta koko päivän ilman väsymyksen tunnetta. Unenlaadussa on myös tapahtunut muutos, vaikka virkeänä menen nukkumaan, saan nykyisin hyvin helposti unesta kiinni ja nukun heräämättä aina aamuun asti. 
Oliko aloittaminen vaikeaa ?
Minulle ei missään nimessä ollut vaikeaa. Ketoositilaan elimistön ajaminen tapahtui suhteellisen nopeasti ja alun vieroitusoireiden jälkeen tuleva hyvän olon tunne sai minut pääasiallisesti jatkamaan, tunsin itseni kerrankin terveeksi, vielä kun painokin rupesi kovalla vauhdilla tippumaan oli se vielä motivoivampaa kaikkien niiden sappi ja refluksioireiden jälkeen joita ennen kärsin.
Itse en ole ollut ikinä perso makean perään enkä leipääkään ole mussuttanut joten sikäli todella helppo aloitus, ja nykyisin ei edes tarvitse miettiä miksi en tällä ruokavaliolla elämääni jatkaisi. Onhan minun yleinen terveydentila huomattavasti parempi!
Karppausruokavalio on myös siitä hieno, että tietoa ja reseptejä löytyy vaikka kuinka paljon. Mistään ei tarvitse oikeastaan luopua, rakentaa vain ruuat huomattavasti terveemmistä ja puhtaammista raaka-aineista.
Entä karppaamisen jälkeen ?
Miksi enää lähtisin vanhaan... Karppia karpin perään, tietoa lisää ammentaen ja vielä terveellisemmin eläen pienillä hiomisilla, mutta täysin karpisti. Liikunta on myös tullut kuvioihin ja olen nyt tyytyväinen elämääni! Kerrankin ymmärrän, että luonnonrasva, puhdas rasva, ei ollutkaan se myrkky siellä ruuassa, vaikka näin minulle on koko elämä kerrottu. En ole enää rasvakammoinen, vaan kammo on siirtynyt turhiin höttöhiilareihin! 
 
Lämpimät kiitokset Marcukselle vastauksista ja kuvista.  
Marcuksen karppausta, ajatuksia ja kuvia voi seurata myös Facebookissa osoitteessa sKarpisti Karppi! 


Ei kommentteja :

Lähetä kommentti