tiistai 29. marraskuuta 2011

Tosi kuin vesi

18.5.2011 Sisä savo
Sekin on tutkimuksin osoitettu jo vuosia sitten, että ravinnon kova, tyydyttynyt rasvaa nostaa veren LDL-kolesteroliarvoa, Uusitupa tähdensi.
- Tämä -50 luvun tutkimus on jo aikaa sitten kumottu jopa tutkijan itsensä toimesta. Uutta, päinvastaista näyttöä on tullut parin viimevuoden aikana valtavat määrät. Enää ei voida jättää huomioimatta ihmisten itse tekemiään havaintoja omista arvoistaan kovan rasvan vaikutuksesta LDL kolesteroliin.

23.10.2011 Turunsanomat
Eurooppalaisella elintarviketeollisuudella on sormensa pelissä siinä, että viime aikoina on esiintynyt kehotuksia syödä enemmän kovaa rasvaa. Näin sanoo ravitsemusgenomiikan ja -genetiikan professori Matti Uusitupa Itä-Suomen yliopistosta. Aikuistyypin diabetes sekä sydän- ja verisuonitaudit lisääntyvät räjähdysmäisesti sitä mukaa kun länsimainen ruokavalio leviää.
- Nyt Matti puhui asiaa ja ajattelemattaan itseään vastaan. Länsimaiseen elämäntapaan kuuluvat margariinit ja hiilihydraatit. Luonnollinen ruoka korvataan prosessoidulla ja luonnollinen voi biojätteellä muovirasiassa.

24.10.2011 Savon Sanomat
Suomalaiset tulevat pian järkiinsä ja luopuvat karppaamisesta, uskoo Sydänliiton puheenjohtaja, professori Matti Uusitupa. Häntä haastatteli Savon Sanomat.
- Jos Suomalaiset tulevat järkiinsä, he luopuvat tolkuttomista hiilihydraatti määristä ja teollisista margariinivalmisteista. Aivan erityisesti luovutaan rasvattomasta maidosta.

25.10.2011 Radiorock
"Pitkällä aikavälillä siitä voi olla haittaa, sillä tiettyjen syöpien riski voi lisääntyä", totesi professori Matti Uusitupa karppauksesta. Hän totesi myös, etteivät maksumiehet vaikuta tutkimustuloksiin. Tietenkään.
- Yllättävän  usein karppaamista arvostelevien lauseissa esiintyy tuo "voi olla". Kun jotakin pitää sanoa aatteen/maksajan puolesta, muttei ole mitään näyttöä niin ainahan "voi olla".

25.10.2011 Iltalehti
"Vaikka moni karppaaja onnistuu pudottamaan painoaan tilapäisesti, pitkäaikaistulokset eivät juuri eroa muista dieeteistä. Tämä kävi ilmi, kun Uusitupa ja terveystieteiden kandidaatti Emmikaisa Raussi kävivät läpi laajan kansainvälisen tutkimusaineiston."
- ööö siis minkä helvetin tutkimusaineiston? Eikös se Puska ole muistanut Matille kertoa, että sitä tutkittua tietoa ei ole, jos sitä julkisuudessa kysytään. Koittakaa nyt saatana päättää kumpi teistä on se valehtelija ja kumpi vie valssia. Ehkei se karppaaminen diettinä ole kummoinen vaihtoehto mutta elämäntapana se on varmasti virallista ravitsemus suositusta parempi.

27.10.2011 Yle
Sydänliiton puheenjohtaja Matti Uusitupa lyttää karppauksen humpuukiksi. Ravitsemusgenomiikan ja -genetiikan professori Matti Uusituvan mielestä karppaamista ei ole tutkittu tarpeeksi ja ihmiset poimivat tiedoista vain sen, mikä tukee heidän omia näkemyksiään.
- Karppaamista ei ole tutkittu tarpeeksi.. palaa takaisin kohtaan "25.10.2011 Iltalehti", kulkematta lähtöruudun kautta. Mene sen jälkeen suoraan Turun torille jossa julkisesti-toistuvasti valehtelevia ihmisiä kivitetään kuoliaaksi keskiviikko iltaisin. Eloonjääneet kivitetään uudelleen.

26.11.2011 Talouselämä
Matti Uusituvan mielestä Suomessa on unohdettu, että karppaajankin on kiinnitettävä huomiota ruokavalionsa rasvan laatuun, eli vältettävä liiallista kovien rasvojen käyttöä.
- Matti ei vieläkään ole ymmärtänyt että nimenomaan niitä kovia rasvoja tulee käyttää. Sydänliiton edustajana hänen tietysti pitää tuota rasvakammoa edelleen toitottaa, vaikka sen todenperäisyydestä on vähemmän ja vanhempaa näyttöä kuin nykyaikaisemmat, täysin päinvastaista osoittavat tutkimukset.

26.11.2011 Ilkka
Matti Uusituvan mielestä Suomessa on unohdettu, että karppaajankin on kiinnitettävä huomiota ruokavalionsa rasvan laatuun, eli vältettävä liiallista kovien rasvojen käyttöä.
- Kovat rasvat ovat tärkeitä ihmiselle. Niiden yhdistäminen sairauksiin on mielipuolista eikä siitä ole näyttöä, Antti Heikkilä sanoo samaisessa artikkelissa. Eipä tuohon ole mitään lisättävää.

26.11.2011 mtv3
Itä-Suomen yliopiston kansanterveystieteen ja kliinisen ravitsemustieteen yksikön professori Matti Uusitupa suosittelee vähähiilihydraattista ruokavaliota vain laihduttajalle.
- Juuri pääsitte sanomasta että se on täyttä humpuukkia ja nyt sitä voi suositella vain laihduttajille. Eli onko minun ymmärrettävä että lihaville ja laihduttajille Uusituvan mielestä sopii täysi humpuukki. Seuratkaa sydänliiton ohjeita niin sydänliitolla riittää jäseniä nyt ja tulevaisuudessa.

Minä en edelleenkään hyväksy uhkailuviestejä enkä suoria vihanprukauksia toisia ihmisiä kohtaan edes silloin kun on kyse henkilöstä jonka vaikutusvaltaan kuuluu suuri määrä ihmisiä, ja joka näiden ihmisten etujen vastaisesti puhuu täyttä paskaa niin että nugetit hampaiden välistä roiskuu. Mutta ymmärrän turhautuneita ja suuttuneita ihmisiä hyvin.

Sydänliiton ja diabetesliiton luulisi olevan etunenässä ottamassa selvää siitä, miten esimerkiksi juuri karppaaminen vaikuttaa sokeri- sekä muihin veriarvoihin. Kuitenkin molemmat näistä vaikutusvaltaisista tahoista ovat keskittyneet keskiaikaisen tiedon tuputtamiseen ja sen sijaan että ihmiset voisivat elää täysipainoisesti ja luonnollisesti, heidän intressissään on nykysuositusten mukainen ja lääkkeillä oireita hoitava vaihtoehto. Näin kova on siis lääketehtaan tuen tarve jäsenistön terveyden kustannuksella. En tule koskaan olemaan jäsenenä kummassakaan edellämainituista yhdistyksistä. Voin harkita kantaani sitten kun edes toinen näistä yhdityksistä loikkaa synkältä keskiajalta nykyaikaan muutenkin kuin vain laskutuksen osalta.

Mösjöö Uusitupa, sydänliiton puheenjohtaja ja Danisco yhtymän (yksi maailman suurimpia sokeritehtaita) renki. Tästä yhtälöstä on aika helppo vetää johtopäätökset tuon rasvavastaisuuden syistä.

Onneksi mies ei ole pinoccio. Ei pysyisi enää kääntymään sisätiloissa jos olisi.

8 kommenttia :

 1. hahahah :DDD Sulla on mahtava ote kirjoittamiseen! :D

  VastaaPoista
 2. Että oikein terveystieteiden kandidaatti on ollut äänessä! Että ihan 2 vuotta on asiaa opiskellut, huh huh... Kuunnelkaa näitä viisauden sanoja. Itse en ainakaan myös kandidaattina koulutustasoltani menisi kovin tutkimustiedolla rehentelemään, tuolla todituksella kun on suunnilleen sama arvo kuin penkkipunnerrustuloksella eli ei kiinnosta ketään :D

  VastaaPoista
 3. Taisi uusitupa A-talkissa vai mikäs se ylen ohjelma nyt ollakkaan, niin oikein painottaa tuota tutkimustulosten puuttumista, mutta on kuitenkin käynyt läpi laajan kansainvälisen tutkimuksen :D

  VastaaPoista
 4. Olen kuvitellut, että erilaiset liitot ajavat jäsenistönsä etua, kuten sydäntauti- ja diabetes-. Itse en ole kumpaankaan liittynyt, kun olen vielä sen verran hyvässä kunnossa, että jaksan ruualla tehdä tuota hyvää vointia itselleni ja ajatella ite. Liitot näyttävät olevan lääketehtaiden ja elintarviketeollisuuden foorumeita, eikä niihin ajattelevan ihmisen tulisi kuulua. Erotkaa pois!

  VastaaPoista
 5. Oliko mediassa viimein pientä taipumisen merkkiä, kun Iltalehti lasten karppaamisosiossa myönsi, että äärimuodot eivät niin karppauksessa kuin hiilareissakaan ole lapselle hyväksi. Muuten juttu oli melko potaskaa, mutta yksi järjen lause oli sinnekin pilkahtanut. Ehkä meitä karppeja ei tullakaan hiilihankojen ja soihtujen kanssa roviolle hakemaan :D

  VastaaPoista
 6. Äijä Uusituvalla on jo aivot vissiin niin kuihtuneet rasvan puutteesta, ettei tiedä mitä puhuu. Välillä on tutkimuksia ja välillä ei. Jäis jo eläkkeelle.

  VastaaPoista
 7. Muusiturpahan on stereotyyppimalli termille NARSISTI.

  VastaaPoista
 8. Uusitupahan on synonyymi termille pastanjauhaja.

  VastaaPoista