perjantai 25. marraskuuta 2011

Lihavuus

THL:n pääjohtaja Pekka Puska pitää onneksi huolta meistä Suomalaisista. Vai onko se nyt ihan niinkään. Eiköhän Pekan vintiö pidä lähinnä huolta siitä että THL:llä riittää apurahoja ja tutkimuseuroja tutkiakseen mm. lainvastaisten huumeiden kotikasvatusta tms. todella kansanterveydelle tärkeitä asioita. Ravitsemus suositukset perustuvat tarkkoihin tutkimuksiin ja ennenkaikkea "valikoituun" tietoon. Tuo valikoitu on varmasti täyttä totta. Hyvin on valikoitu se tieto joka Pekan teorioita tukee ja kaikki muu tieto on ohitettu olan kohautuksella. Pekka pysyy laihana, niin paljon hän joutuu olkapäitään kohauttelemaan.

No mitä me Pekkaa mollaamme kun meidän oman Sydänliiton johtajakin on sitä mieltä ettei karppausta kannata tutkia vaan tässä maassa on tärkeämpääkin tutkittavaa. Olisin kyllä kovasti kiinnostunut tietämään mikä on niin paljon tärkeämpää kuin tutkia onko nykyiset ruokavaliosuositukset sittenkin jopa vaarallisempia sydänpotilaille kuin vaihtoehtoiset ruokavaliot. On tavattoman vaikea käsittää kenen etuja sydänliitto tällä ajaa. Luulisi että sillä jos kellä on suuri intressi saada varmuus siitä onko jokin toinen vaihtoehto terveellisempi ja turvallisempi. Mutta ei, Uusituvan karppausvastaisuus on samaa luokkaa kuin Puskan rasvakammo, absoluuttista.

Tosiasiassa THL:n suositukset ovat suoria kännöksiä yhdysvaltojen suosituksista, eikä missään vaiheessa ole kyseeenalaistettu sitä, onko suositusten takana oikeita tutkimuksia vai jenkkityyliin elinkeinoelämän kovalla rahalla suorittamaa lobbausta. Jenkkilän tapoihin kuuluu, että se asia menee läpi jota on suurimmalla rahalla ajettu. Jenkkilässä pizzakin on nykyään vihannes. Onko siis odotettavissa että THL:n suosituksiin on piakkoin tulossa ravintokuvan(ympyrä tai pyramidi) vihannesosaan jako kahtia, vihreät toisella puolella ja pizza siinä toisella puolella. Saadaan kaikki lapset syömään paljon vihanneksia kun pizzakin on vihannes.

Otetaanpa parit faktatiedot Pekan ihannoimasta Yhdysvallasta. OECD-maiden väestöistä ainoastaan kreikassa on lihavammat lapset kuin yhdysvalloissa. itse asiassa pidin tätä Kreikan kohtaloa aika järkyttävänä yllätyksenä, en olisi ihan heti uskonut mutta ilmeisesti ne valtiolta huijatut rahat on menneet lasten hemmotteluun mäkkärissä tms. terveysruokalassa... Mitä erilaisiin dokumenttiohjelmiin on uskomista, jenkkien sijoitus selittynee hyvin pitkälti jenkkilän koulu- ja opiskeluruokailusta joka on luvalla sanoen surkeassa jamassa. Pizzaa, hampurilaisia ja ranskalaisia. Hyvä eväät tulevalle aikuiselle. Pekan ihannoimassa jenkkilässä on maailman lihavimmat aikuiset, noin joka kolmannen aikuisen ollessa liikalihava.

Jos lopputulos noilla tarkkaan tutkituilla tuloksilla aikaansaaduilla suosituksilla on tuota luokkaa, olisiko pikkuhiljaa aika ryhtyä miettimään muitakin vaihtoehtoja kuin jenkkilän apinoimista.

Tuoreen terveysraportin (Ilta-sanomat 24.11) mukaan OECD-maiden väestöstä noin puolet on jo ylipainoisia. Köyhimmät kärsivät siitä eniten. Köyhällä on vara ostaa vain halpoja hiilihydraatteja. Mitä se persaukinen sitten syö. Makarooni ja leipä on halpaa, samoin puuro. Miksi köyhät jotka syövät eniten "hyviä" hiilihydraatteja, sairastavat myös eniten... Eikös heidän pitäisi olla erityisen terveitä kun ne hiilarit on niin ihannoituja ja hyviä. Onneksi diabeteslääkkeet saa likipitäen ilmaiseksi.

2 kommenttia :

 1. Minä kävin hakemassa työttömien perheille jaettua Eu ruokaa. Kassi tolkulla makaronia ja kauraryyniä.
  Syö köyhä puuroo ja keitä pastaa on minusta viesti.

  Laatikainen puuttui näköjään taas lastenkin karppaukseen. Meillä lapset syö kouluruuan, mutta kotona se on juuri hänen paheksuma; kasvista ja proteiinia.
  Antoi ymmärtää, että karppien lapset ei herkuttele!!!???
  Minua ärsyttää tuo kommentti suunnattomasti! Siis mitä on herkuttelu? Senkö pitää olla jotain sokerista, että se on herkuttelua.

  VastaaPoista
 2. Kyllä, ilmeisesti herkun PITÄÄ EHDOTTOMASTI olla jotain yltiösokerista että kyseisestä herkusta voi nauttia.
  Eli esimerkiksi vaikkapa Lindahlsin tai Eridanouksen maustamattomat jogurtit eivät käy herkuksi marjojen kanssa. Oi voi :(

  VastaaPoista