torstai 3. marraskuuta 2011

Marraskuun juttuja

Miksi joka toinen artikkeli jossa haastatellaan "laillistettuja ravitsemusteraupeutteja", sisältää poskettoman väärää tietoa karppaamisesta. Eikö tuo laillistettu tarkoita sitä että on tutkinnolla tms. tavalla osoittanut hallitsevansa asiat joista päätään aukoo. No eipä tietenkään. Se osoittaa että on omaksunut kunnolla Puskan opit - ei muuta. Valitettavan usein se osoittaa myös sen että asioista ei tarvitse ottaa selvää, niille ei tarvitse olla kriittinen vaan riittää kun on kovasti uskollinen virallisille suosituksille ja kovan rasvan olemattomille terveyshaitoille. Muuta se ei tunnu osoittavan.

Edellämainitusta on hyvänä esimerkkinä Uuden Suomen artikkeli 2.11 jossa Tuula Heikkilä kertoo mistä karppaajien ongelmat alkaa. "Tästä alkaa ongelmat" sinänsä enemmän oikeassa kuin toimittaja tai Heikkilä arvaavatkaan. Ne ongelmat nimittäin alkavat juuri siitä tietämättömyydestä. Ettei jää epäselväksi, otan esimerkin hänen sanomisistaan. "Ihminen laihtuu karppaamalla sitä tehokkaammin, mitä vähemmän hiilihydraatteja ruoassa on". Näin minäkin luulin ensialkuun. Kokemus ja vertailu muiden karppaajien kokemuksiin on kuitenkin osoittanut että liian vähiin laskettu hiilihydraattien määrä ei sekään enää edesauta laihtumista vaan päinvastoin monesti jumittaa painon pudotuksen. KOKEMUS siis osoitti sen.

Suomen Kuvalehti julkaisis samaisena päivänä 2.11 artikkelin karppaukseen liittyen. Harvinaisen laaja kirjoitus käsitteli monelta kantilta asioita karppaukseen ja siihen liittyvään uutisointiin lähiaikoina. Toimittaja Hanna Leivonniemi oli mielestäni upeasti ottanut useamman näkökulman asioihin eikä vain perinteistä joko puolesta tai vastaan asetelmaa. Sanansa sai julki niin karppaaja itse kuin vastustuksen etulinja. Toimittaja Leivonniemi on kerännyt aika hienon materiaalin joka selvittää myös sitä miksi nykyisiin rasvahypoteesin pauloihin on edes jouduttu.

Yksi kohta artikkelissa pistää AIVAN erityisesti minun silmääni. Se on siinä kohdassa jossa Pekka Puska laskee pöydälle parinkymmenen sentin korkuisen A4 nivaskan. Ne YHDYSVALLOISSA vastikään julkaistut uudet kansalliset ravitsemus suositukset. Voi vittu että se mies on tyhmä kun vasemman jalan saapas. No sitä ikäluokkaa kun on että ameriikka sitä ja ameriikka tätä niin perässä on ihan pakko hyppiä. Pekkareppana ei ilmeisesti tiedä että siellä Yhdysvalloissa RAHA ratkaisee. Sen lauluja laulat, joka on paras lobbaaja - valitettavasti. Lienee siis selvä että on odotettavissa suora käännös yhdysvaltojen suosituksista meidän uusiksi suosituksiksi.

Mikäli PEKAN laitos ei ryhdy pikkuhiljaa itse tutkimaan asioita ja ottamaan niistä selvää, on syytä lopettaa tämmöisen laitoksen toiminta kokonaan. Tuon käännöksen (englanti-suomi) tekee pikkurahalla joku yksittäinen käännöstoimista, siihen ei miljoona budjetilla ja lääkefirmojan tukirahoilla pyöritettävää laitosta tarvita.

Tiesittekö muuten että THL:n yksi keskeinen tehtävä on tehdä tiivistä yhteistyötä kuntien ja sosiaali- ja terveyspalvelujärjestelmän kanssa. Tämä yhteistyö on käytännössä ilmeisesti sitä että THL kertoo miten kuntien tulee laitos- ja kouluruokailut järjestää. Suosituksillaan tottakai, eihän siitä nyt sentään mitään lakia ole kirjoitettu. Tosin jos joku kunta tai yksittäinen laitos ei näitä suosituksia noudata, joku ravitsemuspersenautti älähtää välittömästi iltapäivälehdessä naama punaisena miten laittomasta siinäkin paikassa kansaa ruokitaan.

Tiesittekö muuten miten törkeästi LEIPÄTIEDOTUS edelleen harhaanjohtaa ihmisiä. Leipä pähkinänuoressa - otsikon alla heidän sivuillaan on kohdassa 10 seuraava väittämä: Diabeetikolle on tärkeämpää välttää rasvaa kuin sokeria. Menin ensin aivan sanattomaksi. Sitten oli hetken aikaa sellanen olo kuin olisi maansa myynyt ja rahansa ryypännyt. Ja lopuksi alkoi suututtamaan oikein urakalla. Vaikka miten epäkarppaajamaisesti koetan tuota väittämää ajatella, en keksi mikä viisaus siitä irtoaa miltään suunnalta tarkasteltuna. Sokeri nostaa veren sokeria kun taas rasva ei sitä nosta.

En edes ymmärrä miten rasvakammo-harhaopin levittäminen on sekin ajautunut leipätiedotuksenkin tehtäväksi. Oletin aina että leipätiedotuksen tehtävä on jatkaa leivän tarpeellisuus myytin levittämistä ja pitää yllä sitä uskoa että ihminen ei pärjää ilman leipää. Mutta se ei vielä riitä että siitä asiasta valehdellaan vaan lisäksi he ovat ottaneet tehtäväkseen ohjeistaa että teollisesti kasvista valmistettu rasva on terveellisempi vaihtoehto kuin luonnollinen voi. On kyllä uskomatonta miten iso määrä paskapuhetta mahtuu yhden selainsivun sisältöön vaikkei näyttöni ole mitenkään erityisen suuri.

Tämänkertaisen juttuni lopuksi esitän syvimmät osanottoni kaikille 30.000 diagnosoidusti Keliakiaa sairastaville sekä heidän lähiomaisilleen. Viimeaikaisten viestien, uutisten ja asiantuntija lausuntojen valossa on odotettavissa että te kuolette sukupuuttoon hyvin nopeasti. Niillä keliakiapotilailla, jotka eivät olleet noudattaneet gluteiinitonta ruokavaliota on kuulemma normaaliin verrattuna kaksinkertainen kuolleisuus. Jos taas noudatatte hoitoa ja jätätte nuo viljat pois, kuolleisuus nousee silloinkin koska ihminen ei kuulemma pärjää ilman viljaa.

En tiedä paljonko on normaaliin verrattu kaksinkertainen kuolleisuus. Ihmisen kuolleisuus on nyt 100% ja oletan sen olevan se normaali sillä perusteella etten tiedä yhtään elossa olevaa yli 200 vuotiasta joka ei olisi joutunut tuon 100% piiriin. Tarkoittaako tämä nyt sitten sitä että Keliakiapotilas sekä karppaaja kuolee kahdesti. ;)

4 kommenttia :

 1. Aivan mainio kirjoitus! :)
  t. Henna

  VastaaPoista
 2. Ihmissukuhan olisi kuollut jo aikoja sitten sukupuuttoon, jos se ei pärjäisi ilman viljaa :D
  t. Helinä

  VastaaPoista
 3. Hehee..loistavaa,että on tällaisia sanaseppoja! Täyttä asiaa huumorilla höystettynä,siinä on oiva menú ;D

  VastaaPoista
 4. Osuva kirjoitus. Olenkin monesti miettinyt tätä kuolleisuus asiaa. Kun kaikenkarvaisia tutkimuksia julkaistaan niin kerrotaan, että kuolleisuus laski toiseen ryhmään verrattuna vaikkapa 40%. Mitenköhän se on mitattu, odotettu 100 vuotta vai ja katsottu kuka jäi eloon??? Kuolleisuus pysyy taatusti 100%:ssa elää miten lystää.

  VastaaPoista