torstai 8. joulukuuta 2011

Myllytys

Ennen kuin aloitin oman karppaamiseni, en juurikaan kiinnittänyt huomiota aiheen uutisointiin tai siitä käytävään kinasteluun, sen enempää mediassa kuin yksittäisissä keskusteluissa. Ja miksi olisinkaan, eihän koko aihe tuntunut minua koskevan millään tavalla. Sittemmin aihe on sattuneesta syystä kiinnostanut senkin edestä, eikä vähiten siksi etten edelleenkään voi olla ihmettelemättä sitä kielteisyyttä joka välittyy karppausta tuomitsevien ja jyrkästi vastustavien professorien, tohtorien ja viimeisimpänä dosenttien julkisuudessa esittämistä kommenteista. Seuraavana ilmeisesti myös parketti kosmetologit valjastetaan tähän manaustyöhön kun aiemmat tittelit eivät enää tunnu riittävän. En tiedä tehoaako tuo kasvava tittelien joukko peräkammarin poikiin mutta allekirjoittaneeseen nuo eivät tee minkäänlaista vaikutusta. Pikemminkin ne osoittavat vain sen ettei se kirjanoppinut ole sen viisaampi tai järkevämpi kuin tavallinen rahvas.

Alusta asti oma toiveeni on ollut että valintaani kunnioitetaan, eikä vähiten siksi että itse minä sen seurauksetkin kannan. Siinäkin tapauksessa jos olisi käynyt niin että terveyteni olisi vielä entisestään huonontunut. Näinhän ei TODISTETUSTI käynyt joten joudun itse ottamaan vastuun ja kunnian terveyteni merkittävästä parantumisesta tällä turmiollisella ja hengenvaarallisella menetelmällä. En ole vaatinut ketään luopumaan omista näkemyksistään enkä ole vaatinut edes paskan laitosruuan korvaamista kouluissa ynm. paikoissa, itse itselleni ja lapsilleni paremmiksi toteamillani vaihtoehdoilla. Olen ainoastaan toivonut että olisi näitä vaihtoehtoja niille jotka ovat päätyneet kanssani samaan ratkaisuun.

Jostakin käsittämättömästä syystä karppauksesta tai mistään muustakaan vaihtoehdosta ei saisi edes ääneen puhua. Viralliseen linjaan tyytyväisillä on pakonomainen tarve mollata, mustamaalata ja vääristellä ylipäätään kaikki mikä karppaukseen liittyy. Karppaus on hengenvaarallista, siitä ei ole tutkittua tietoa, se ei ole tehokas perustuen kattavaan tutkimusaineistoon, se sopii vain hölmöille ja lihaville laihduttajille, karppaavat lapset ovat vaarassa, karppaavat aikuiset ovat hulluja ja he kaikki tulevat saamaan vakavia terveyshaittoja 3-5 vuoden kuluttua.

Jos karppaaminen olisi niin huono ja epäterveellinen kuin yritetään apinan raivolla väittää, ei tällaista mustamaalauskampanjaa edes tarvittaisi. Riittäisi kun nyt jo yli kymmenen vuotta karpanneet astuisivat esiin kertomaan miten heidän terveytensä on romahtanut kaiken tämän karppaamisen seurauksena. Paskanjauhajien harmiksi näin ei ole tapahtunut. Yli 10 vuotta karpanneetkin ovat toki antaneet palautetta, mutta se ei ole kaikkien yllätykseksi osoittanutkaan mitään merkkejä siitä että karppaus olisi huonontanut terveyttä. Tietooni tulleissa tapauksissa aivan poikkeuksetta on ollut terveyttä edistäviä kokemuksia, vaikkei jokainen olekaan laihtunut karppaamisen myötä. Kaikki karppaajat kun eivät karppaa laihtuakseen vaan on niitäkin huomattava määrä jotka haluavat vain voida paremmin ja pysyä terveenä.

Karppaaminen pelottaa niitä jotka eivät sitä tunne. Pelätään että käytännöksi muodostunut vähärasvainen valtakunnan laajuinen suositus ei olekaan se terveellisempi vaihtoehto. Pelätään että ihmiset laajemminkin lakkaavat noudattamasta näitä suosituksia sitäkään vähää minkä ovat tähän asti noudattaneet. Pelätään että oma uskottavuus tuon vähärasvaisen mätön puolestapuhujana pettää. Pelko ajaa järkevänkin ihmisen käyttäytymään järjen vastaisesti. Hätävalheita putoaa kuin omenia puusta. En vain ymmärrä mistä hädästä tässä on kyse, eihän kukaan ole pakottanut vähärasvaisella ruokavaliolla terveenä pysynyttä henkilöä nyt vaihtamaan ruokavaliotaan vain sen vuoksi että se ei sovi kaikille.

Kenenkään ei ole pakko karpata. Mutta on ihan helvetin väärin että diabeetikolle ei edes kerrota, että hän voi hoitaa sairauttaan myös oikealla ruokavaliolla lääkkeiden sijaan tai rinnalla. Kun lääkkeet ovat kehittyneet, niitä tulisi käyttää riippumatta siitä onko se parempi vaihtoehto kyseisen sairauden hoidon kannalta. Sokeritautiselle sokeria, kunhan muistat lääkkeesi ottaa. Ja varo sitä kovaa rasvaa. kaiken huippu on että minullekin lääkäri suositteli herkutteluun makeisia rasvaa parempana vaihtoehtona. Aivan käsittämätön möläytys mutta ymmärrettävissä hyvin. Kai se tk-lääkäri itsekin uskoi että rasva vaikuttaa verensokeriin vielä sokeriakin enemmän. Voi itku ja hammasten kiristys kuinka monelle muulle diabeetikolle hän on tuon saman sanonut. Tai hänen ammattiveljensä. Ja heistä suurin osa todennäköisesti noudattaa sitä ohjetta vieläkin koska vaihtoehdoista ei saa puhua ääneen. VHH:ta saa suositella vain epävirallisesti tiskin alta.

Tässä paskanheitto kampanjoinnissa kyse on kuin suoraan Jumalan ja Saatanan välisestä raamatullisesta taistosta. Se on voittaja joka saa enemmän kannattajia. Tästä voitosta ja lopputuloksesta on tullut tärkeämpi kuin pelinappuloista eli siitä mitättömästä ihmisestä sen kaiken ryöpytyksen keskellä. Kuten sodassa yleensäkin, ei siellä todellista voittajaa ole mutta häviäjiä senkin edestä ja ne häviäjät ovat aina ne pelinappulat jotka kantavat kenraalien hölmöilyjen seuraukset.

Karppaajia arvostellaan koska he eivät suostu pitämään turpaansa kiinni. Olisi kaikille toki helpompaa jos virallinen linja saisi jatkua diktaattorimaisesti ilman arvostelua tai poikkiteloin asettuvia vastarannan kiiskiä. Valitettavasti tämä ei käy ainakaan minulle. Haluan edelleen että vhh tai karppaus, ihan miten sitä halutaan haukkua, on hyväksytty vaihtoehto siitä kiinnostuneille, ilman mitään aiheetonta paskanheittoa. Akateemikot pitävät ihmisiä niin tyhminä ettei heille voi antaa vaihtoehtoja, koska he voisivat valita väärin. Korkeasti koulutetut ovat usein historiassa syyllistyneet ylimielisyyteen, eivätkä he tunnu siitä vieläkään mitään oppineen. Siitäkin huolimatta että ihmiset saattavat akateemikon mielestä valita väärin, on heille suotava siihen oikeus. Ihmisellä on oltava oikeus itse päättää. Onneksi nykyaikana on mahdollisuus muillakin kuin professoreilla valistaa ja jakaa tietoa.

"Ajattelen, siis olen". Näin sanoi filosofi Descartes 1500-luvulla. "Karppaan, siis olen terveempi". Näin sanoi Koltta, turmiotieteiden professori joulukuussa 2011.

7 kommenttia :

 1. On hienoa, että kaltaisiasi "esitaistelijoita" on ja sanan säilällä pitävät puoliamme. Itse 67-v äijänä olen ikäluokkaa joka opetettiin katsomaan auktoriteetteja ylöspäin ja se on osittain selkärangassa. Niitä on helppo peloitella. Onneksi itse olen päässyt siitä ja pelkäämättä ketään uskallan hyväkarpata oman hyvinvoitini takia. Haukkuva koira harvemmin puree ja jos se sen tekee sitten pidän puoleni. Yleensä jätän nuo p..ska jutut lukematta mutta onhan siellä sellaistakin joka satuttaa kuten se yksi nutturapää joka "uhkaili" lasten huostaanotosta. Rankka ylilyönti...!

  VastaaPoista
 2. Tuli vaan mieleen, että kun karppaajia ja Antti Heikkilää varsinkin nyt lyödään joka suunnalta, esim.

  http://www.uusisuomi.fi/kotimaa/118294-karppaajien-%E2%80%9Dguru%E2%80%9D-raivostui-torkea-natsivertaus

  "Ilta-Sanomien haastattelema Ursula Schwab puolestaan toteaa, että Heikkilä, kirurgi ja traumatologian erikoislääkäri, on ravitsemuspuolella täysi maallikko. Myös Uusitupa toteaa, ettei Heikkilällä ole mitään tiedetaustaa.

  –Ei raukkaparka osaa tulkita tutkimustuloksia, sanoo Schwab."

  niin tuohan tarkoittaa sitä, että kukaan, jolla ei ole vähintään ravitsemustieteen dosentin koulutusta, ei ilmeisesti saisi antaa minkäänlaisia ravitsemukseen liittyviä ohjeita tai neuvoja? Tässähän hyökättiin nimenomaan Heikkilän koulutusta vastaan. Ei sitä vastaan mitä hän sanoo.

  Asioiden ollessa näin, tämä karsii ohjeiden antajien joukosta automaattisesti pois TK-lääkärit, työterveyslääkärit, sairaanhoitajat, neuvolat jne.

  Eli jos vaikka työterveyslääkäri yrittää taas kerran selventää jotain ruisleivästä ja sen sellaisista, niin sormet vaan korviin ja huutaa ulosmennessään "laalaalaa". Huikkaa vielä ovelta, että "En ota ravitsemusneuvoja vastaan maallikoilta. Kysy vaikka Ursulalta."

  VastaaPoista
 3. Olen kauhistunut, virallisen diabetesneuvonnan tyypit ne varmaankin ovat neuvoneet sitäkin n. kymmenvuotista poikaa perheineen, jonka näin eräillä syntymäpäiväjuhlilla. Häneltä mitattiin verensokeri, oli 14!? ja seuraavaksi käytiin täytekakun ym. ja äklön mehutetran kimppuun. MITEN SE ON MAHDOLLISTA? Kenen on vastuu? Tässä on kysymys lapsesta!

  VastaaPoista
 4. Hyvä kirjotus!

  On se hassua, miten joissain asioissa on vaan yksi totuus. Ymmärrän ne näkemykset fysiikassa, mutta en ruokavaliossa ja -keskustelussa.

  VastaaPoista
 5. Olen lähihoitaja, VHH:lla. Näin tässä muutama vuosi sitten tapauksen, jossa diabeetikko, en tiedä oliko 1 vai 2 tyypin, mutta kauhea määrä insuliinia, jolla jalka oli amputoitu ja halvaus läpikäyty. Nainen oli alle 60 vuotias. Muistan ikuisesti sen kun nainen sanoi, ettei voi syödä suolapähkinöitä, kun niissä on rasvaa! Ok, niissä on jotain teollista rasvapaskaa, mutta kuitenkin! Pullat yms naamariin eikä mitään ongelmaa.

  Tämä nainen kuoli. Kuolinsyystä ei ole tietoa, koska työpaikalleni ei sellaiset asiat kuulu, mutta on se kamalaa. Ensin hän oli aivan normaali, hyväntuulinen itsensä ja seuraavana päivänä kuollut.

  VastaaPoista
 6. Uskontoon ja käännytykseen kuuluvat yleensä pelottelu ja uhkailu. Kevytmargariiniuskovaiset ovat juuri samanlaisia typeryksiä. Halpamaista sakkia!

  VastaaPoista
 7. Hyvä Koltta, jatka samaan malliin. Itse olen vuosien mittaan pitänyt muutamien viikkojen "karppauskuureja", mutta aina palannut jostain syystä hiilarien pariin. Noin vuosi sitten päätin ottaa VHH:n pysyväksi elämäntavakseni, ja nyt on painoa n. 20kg vähemmän, mutta ennenkaikkea olo on kuin toiselta planeetalta. Verenpaine on normalisoitunut ja kaikki kivut hävinneet. Kummallinen esivaihe sille, että 3-5 vuoden päästä kuolen valtimotukokseen.

  VastaaPoista