tiistai 23. elokuuta 2011

20 päivää takana

Huomasin ihan puoli vahingossa että tuon verran on blogia nyt pidetty pystyssä. Kolmas päivä alotettiin ja muutama pikku juttu on sen jälkeen tullut naputeltua ihan ajan kuluksi. Liekö liikaa vapaa aikaa kun ei tarvitse enää nukkua niin paljon. Tai sitten aihe ja siihen liittyvät ilmiöt ja materiaali nyt vaan sattuu kiinnostamaan.

Ja yli 16 tuhannesta kävijästä päättelen että taitaa ne jutut kiinnostaa jotakuta muutakin. Paskasen naurun olisin päästänyt jos joku olis tommosia määriä ennustanut alussa. Olisin heti kehottanut ennustajaa vähentämään liiman haistelua. Kaikkee tekin käytte lukemassa :)

Jo muutamassa palautteessa on sanottu että jutut muistuttaa erehdyttävästi Juha Vuorisen kirjotustapaa. No se nyt ei ole mikään ihme, onhan Juha melkein yhtä kova jätkä kuin Kolttakin. Sillä on vaan jännemmät jutut. Melkein kaikki Juhan kirjat olen lukenut ja luen aina kun uutta löydän. Ihan paras lause Juhan kirjoista on "mulle ei vittuilla".

Lauantaina Koltta on sitten livenä Helsingissä kun on tämän Uuden diabetesyhdistyksen perustava kokous. Oon vähän meinannut että siinä hommassa on syytä olla mukana. Saatais ehkä lopultakin yks yhdistys tähän maahan joka uskaltaa olla eri mieltä ihan kokemusten perusteella eikä tee suosituksiaan minkään helvetin epämääräisen mielisairaala tutkimuksen tai THL:n rasvakammoisen johdon mielipiteiden pohjalta.

Huimaa on alku ollut. Siksi aihe 20 päivää takana. yhtä hyvin se olis voinut olla vaikka 20 vuotta edessä. Ihan varmuuden vuoksi en kuitenkaan laittanut. Kohtalo olis kumminkin jo heti huomenissa tiputtanut lentokoneen suoraan niskanikamaan ja voi olla että siitä ei olis selvinny. Siihen voi kuolla ja halvaantua yhtäaikaa.

Mutta tässä välissä pyydetään jälleen kerran että palautetta matkaan. Ja ehdotuksia mistä pitäis kaivella tai ketä pitäis haukkua lyttyyn. Haastatteluja en ryhdy tekemään, toimittajat on ihan oma rotunsa ja siihen en sekoa. Mutta luen, tutkin ja tongin mielelläni. Varsinkin karppaamisesta on aina kiva kirjotella. Karppaaminenhan on vähän niinkun seksi. Jos se menee hyvin niin hyvin menee. Ja jos se menee huonosti niin on se silti ihan ok.

7 kommenttia :

 1. Jatka vaan samaan malliin,kun on "kynä" hallussa niin anna sen viuhua.Voisit vaikka murtaa myyttejä mitä karppamiseen tulee,siis niitä valheita mitä mediassa velloo.Hyvää työtä olet tehnyt sen suhteen tähänkin asti.Luulot pois!!!!

  VastaaPoista
 2. Mua kiinnostaisi tietää, miten diabeetikkoja ennen hoidettiin. Ja toisaalta hoitamisen muutoshistoriakin, koska oletan että ennen ei suositeltu kahdeksaa leipäpalaa päivässä.

  VastaaPoista
 3. Lukemani perusteella diabeetikkoja hoidettiin jo 1700-luvulla vähähiilihydraattisella ruokavaliolla,joskus 1920-luvulla "keksittiin" insuliini ja siitä lähtien on hiilihydraatti suositukset ovat nousseet.Muistan joskus 80-luvulla kun naapurin I-tyypin diabeetikko kaverini punnitsi AINA leivät hyvin tarkaan ennen syömistä.Ajat muuttuu,valitettavasti joskus huonompaan suuntaan.

  VastaaPoista
 4. Tarkempaa tietoa löytyy netistä,sellainen kirja löytyy kuin "diabetic cookery" vuodelta 1917.Kirjan voi ladata ilmaiseksi.

  VastaaPoista
 5. Onko sulla lapsia ja sitä kautta kiinnostusta päiväkoti- ja kouluruokailun tonkimiseen.

  Ite oon siitä huolissani, lähinnä tietysti oman silmäterän takia. Yhen blogitekstin keväällä kirjotin päiväkodin sokerivälipaloista, joita siellä on JOKA PÄIVÄ. Aivan käsittämätöntä. Sit ihmetellään ylipainoa ja ylivilkkautta. Enkä tarkoita, että tarjotaan joka välipalla leipää (jota tarjotaankin), vaan sokerisia kiisseleitä, rahkoja, leivonnaisia ja jäätelöitä. Ei oikeastaan lainkaan hedelmiä, marjoja ja vihanneksia.

  Mun mielestä tuo kaipais enemmän selvitystä. Vois itekin yrittää kaivella. Tulipa pitkä vuodatus, mutta aihe on lähellä sydäntä :)

  VastaaPoista
 6. No jos haluat joskus henkilöreferaatteja raapustella niin tässä yksi ehdokas: http://en.wikipedia.org/wiki/Richard_K._Bernstein. Heppu on 1-tyypin diabeetikko, ikää 70 risat. Taitaa olla sun hengenheimolaisia :D

  Tri Bernstein on mm. kehittänyt diabeetikkojen henkilökohtaisen verensokerinseurannan omien kokemustensa pohjalta.

  Tohtoreihin Eades elikkäs Protein Power pariskuntaan kannattaa myös tutustua jos et ole vielä ehtinyt. Samalla törmännet tapaukseen nimeltä Anthony Colpo, jonka kirjoituksiin verrattuna sun tekstit on lempeää lepertelyä. Älä ihmeessä ota mallia. Sillä jannulla on täysjyvävehnäjauhot pussissa, ei pekonia.

  VastaaPoista
 7. Onko Kurt Harris jo tuttu? Saattaa olla, laitanpa kuitenkin,

  "Kurt Harris MD

  An Archevore is someone who eats based on essential principles, and also someone who hungers for essential principles. Take your pick.

  Exploring these principles is one of my interests, but not the only one.

  So you may find commentary here about other issues in medicine, health, other sciences, or just about anything."

  http://www.archevore.com/

  VastaaPoista