sunnuntai 25. syyskuuta 2011

Junailua

Ei taaskaan karppiasiaa mutta kovasti tapetilla... ja uutisissa monta kertaa päivässä. Muistelin tuossa miten pikku poikana istuin isän kanssa junassa matkalla jostakin jonnekkin. Liput sai mukavalta konduktööriltä ja limpparin ravintolavaunusta. Koduktööri käveli ihmisten joukossa leppoisasti mukavia jutellen ja kenelläkään ei tuntunut olevan kiire minnekkään. Vähän samanlainen tunnelma kuin vanhassa suomi filmissä.

Tietysti aika kultaa muistot ja todellisuuskin on saattanut olla vähän toisenlainen kuin miten pikku poika asian näki ja muistaa. Ei se kuitenkaan ihan kauheaa voinut olla kun siitä on vieläkin romanttiset muistot mielessä kolmenkymmenen vuoden jälkeen.

IT "ammattilaisena" ihmetyttää ettei tänä päivänä tunnu projektit oikein onnistuvan sillä tavalla kuin niiden luulisi. Jumalaton lauma on konsultteja, laadun tarkkailijoita, testaajia ja suunnittelijoita. Siitä huolimatta koodari ei saa sitä sekametelisoppaa lopulta toimimaan oikein. Mitä isompi toteuttaja, sen todennäköisempää on epäonnistuminen. Ainakin siltä se näyttää kun näitä sivusta seuraa. Saattaa olla että me "old school" koodarit on kohta kultaakin kalliimpia vaikkei aina sitä ihan viimeistä hypeä tunnetakkaan.

Sitte kun jokin järjestelmä pettää, koko junaliikenne on yhtä helvettiä. Nyt lipunmyyjät joutuvat myymään lippuja kun automaatit ei toimi. Konduktööritkin joutuvat myymään lippuja kun automaatit ei toimi. Ja sitten siitä pitäisi vielä maksaa ylimääräistä kun joutuvat tekemään työnsä. Kuulostaa jo ihan kreikkalaiselta mallilta että lisää liksaa kun pitää työt tehdäkkin eikä vaan olla tekevinään.

Raiteita ja turvalaitteita rikkoutuu kun määrärahat pidetään niin minimissä ettei kalusto pysy kohta kasassa kuin jesarilla. Ilkivalta joidenkin vatipäiden osalta tuo vielä oman lisänsä päin persettä toimivaan systeemiin.

Sitten tavallisen työssäkävijän pitäisi jättää oma auto kotiin ja matkustaa töihin mukavasti junalla. Voi hevon helvetti ettei taas hienot illuusiot oikein kohtaa todellisuuden kanssa. Koitetaan vielä veroilla, tietulleilla ja pysäköintiä kallistamalla ohjata ihmiset junailemaan. Eli maksat lisää tai olet kusessa ja saat kohta lopputilin kun ei se "juna myöhästyi" loputtomiin kelpaa työnantajalle selitykseksi. Vittu se työnantajan päänsärky ole. Pitää lähteä aikaisemmalla junalla. Mutta miten aikaisella kun VR:n luotto on surkeampi kuin luottotiedottoman työttömän alkoholistin. Onnellinen saa välillä olla jos Juna on perillä samalla vuorokaudella.

Voimia ja jaksamista henkilökunnalle. Ei ole teidän vikanne että rahoitus on riittämätön ja suunnitelmat ja aikataulut epärealistisia.

Jos neljän hengen perheen pitäisi matkustaa lomalle etelästä pohjoiseen niin tulisi sille matkalle hintaa. On vielä toistaiseksi oma auto halvempi kuin juna. Valitettavasti. Autoja kyllä rangaistaan saastuttamisesta ja ruuhkista sun muista. Onhan auto verottajan lemmikki lypsylehmä. Koskahan sen piiska lisäksi ryhdytään tarjoamaan sitä porkkanaa... kuten oikeasti toimivia ja autoa edullisempia matkustusmuotoja.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti