torstai 15. syyskuuta 2011

Uskon asia

Täytyy koittaa aina muistaa että ihmiselle on totta se, minkä hän uskoo olevan totta. Ei se mikä on todistetusti totta. Onhan meillä tästä hyvinä esimerkkeinä viralliset ravitsemus suositukset, d-vitamiini suositukset ja rasvakammo. Tällä hetkellä ne ovat kaikki uskon asioita ja totta niille jotka niihin uskovat, siitäkin huolimatta että tieteellisesti on todistettu että he ovat väärässä.

Onko siis ihme että Vaasan kaupungin terveydenedistämisen koordinaattori Tarja Paikkala on sitä mieltä ettei maidossa saa olla rasvaa. Jos Paikkala lopettaisi tyhmyyden maksimoimisen ja sokeasti virallisiin suosituksiin tuijottamisen, hän saattaisi huomata saman kuin lasten vanhemmat Vaasassa. Maidossakin pitää olla rasvaa. Hän uskoo rasvan olevan vaaraksi ja sen vuoksi höpisee puuta heinää. 

Tässäkin blogissa,  on osoitettu että maitorasvat eivät ole vaarallisia vaan itse asiassa sydäntäkin suojaavia rasvoja. Eipä tutkitut tiedot paljon paina kun Puskan jumalainen sana on 7 kilon hienosäätö lekalla lyöty alitajuntaan.

Tarja Paikkala on sitä mieltä että "diabetes kasvaa, ylipainoisuus nousee. Eivät nämä ole mitään hällä väliä -juttuja". Mutta hänkään ei ole vielä valmis uskomaan että se on se sokeri eli ne hiilihydraatit jotka sen diabeteksen aiheuttaa, ei ne rasvat. Diabetes ei ole rasvaongelma, se on SOKERI ongelma. Ja diabetes on vielä erityisesti insuliiniongelma. Mutta sekään ei ole rasvaongelma. 

Ainoa rasvaongelma meillä on enää tuo kuvitelma että rasva on paha. Transrasvojen lisäksi ainoa paha rasva on ne kasvirasvat jotka vääristävät meidän omega-6 saantimme huikean korkeaksi aiheuttaen erilaisia tulehduksia joista taas seuraa omat vaivansa. Tarja reppana on uusi nimi niiden julkisuuteen tulleiden joukossa jotka harhaisena kuvittelevat että meidän diabetes ja lihavuus ongelma katoaa rasvattomuudella.

Niin kauan kun suositukset, niitä laativat nuijat, niitä seuraavat lampaat ja varjelevat urpotohtorit eivät näitä faktoja hyväksy, meidän diabeetikoiden ja lihavien määrä lisääntyy. Aivan se ja sama onko maito rasvatonta vai onko siinä prosentti rasvaa. Onneksi ihmiset itse, juuri ne valveutuneimmat vanhemmat ovat päättäneet sanoa ei tuollaisille paskasuosituksille. Ehkä peli ei ole vielä menetetty meidän lasten osalta. 

Esimerkiksi Paikkala voisi ottaa lusikan kauniiseen käteen ja selvittää onko niissä suosituksissa joiden nimeen hän sokeasti vannoo, jotain perää... ai niin mutta eihän hänelle makseta lasten terveyden edistämisestä vaan virallisten suositusten noudattamisen valvomisesta. Nauti Tarja ihan niin rasvatonta kuin itse haluat. Meillä vanhemmilla on vielä toistaiseksi oikeus olla omalta sekä lastemme osalta seuraamatta suosituksia jos se on mielestämme terveellisempi vaihtoehto. Ne ovat kuitenkin vain suosituksia eivätkä mitään lakipykäliä. Onneksi.

Minun nuoruudessani äiti oli kova virkkaamaan pöytäliinoja. Virkatut pöytäliinat tärkättiin rasvattomalla maidolla. Siihen se taitaa sopia edelleenkin mutta ei sitä kyllä juotavaksi ole tarkoitettu. Terveiset Vaasalaislasten vanhemmille, vaatikaa vaan kunnon maitoa lapsille. Sen kurakurrin voi juoda suosittelijat ihan itse.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti