torstai 8. syyskuuta 2011

Kääntyykö tankkeri


Sanotaan että isot laivat kääntyvät hitaasti. Huomasin kuitenkin että jonkinlainen, ehkä piirun murto-osan verran tapahtuva muutos oli havaittavissa diabetesliiton uutisessa 25.8. koskien maitotuotteita.  

Uutisessa melkein myönnyttiin siihen tosiasiaan että maitotuotteet eivät olekaan niin vaarallisia kuin meille on vuosikausia väitetty. Tosin samassa uutisessa edelleen annetaan ymmärtää että tyydyttyneet rasvat lisäävät sydäntautien riskiä, joka sekin on tosin moneen kertaan hölynpölyksi osoitettu. Käsittämätöntä miten sitkeässä on rasvakammo sellaisella taholla jonka pitäisi olla etunenässä selvittämässä mikä diabeetikolle on hyväksi ja mikä ei. Tutkimuslinkki kyselyyni on pienessä ajanjaksossa tullut yli 40 kansainvälistä tutkimuslinkkiä jotka osoittavat vhh:n (LCHF) ylivoimaisuuden metabolisen oireyhtymän ja kakkostyypin diabeteksen hoidossa. Eikö diabetesliitolla ole resursseja tällaisia tietoja saada käyttöönsä vai eikö, kuten vahvasti epäilen, ole mitään haluakaan ajaa diabeetikkojen etuja muuten kuin korulauseilla. Jos tällainen tavallinen sukankuluttaja saa mokoman tietomäärän käyttöönsä ihan maksutta, luulisi diabeetikkojen etuja ajavalla järjestöllä olevan haluja ja intressiä paljon kattavampaan tiedon käsittelyyn.

Uutisessa myös mainittiin kauniisti että "juustojen ja paljon kalsiumia ruoastaan saavien veressä oli myös vähemmän trioglyseridirasvoja, jotka altistavat mm. sydänsairauksille". Me karppaajat tosin tiedämme ihan KOKEMUKSESTA että hiilihydraatteja vähentämällä ja eläinrasvaa lisäämällä triglyserdiarvot paranevat. Mutta rasvaan ei uskallettu ottaa minkäänlaista kantaa. Rasva on sen verran pelottava asia että jos siitä ryhtyy myönnytyksiä antamaan totuuden nimissä, saattaa mennä karille hyvät suhteet THL:n kanssa. Ne suhteet on totta kai tärkeämmät kuin missio vähentää diabeetikkojen määrää suomessa. Sehän vähentäisi jäsenmaksun maksajienkin määrää. Kuulostaa siltä että liitosta on tullut samanlainen instanssi kuin isoista ammattiyhdistyksistä menneinä vuosina. Ei jäsenistön etua voi ajaa oman edun vastaisesti jos ne ovat vaakakupissa eri puolilla.

Minullahan ei ole mitään sitä vastaan jos joku yhdistys haluaa esiintyä edunvalvojana, tiedottajana ja totuuden torvena jossakin asiassa mutta se pistää vituttamaan ettei sitten toimita sillä tavalla kun annetaan korulauseissa ymmärtää. On vain sellainen "puhu sie, mie pien hevosta" meno päälle. Jostakin kumman syystä diabeetikko ei Suomessa saa tautiinsa purevaa hoitoa virallisia tahoja ja kansallista edunvalvontaa kuuntelemalla. Tarvitaan kapinahenkeä, uudisraivaajia ja Don Quijoteja taistelemaan tuulimyllyjä vastaan. Tiedonjanoisia yksilöitä jotka loppukädessä omalla esimerkillään osoittavat että vaihtoehtoinen malli käsitellä ongelmaa onkin parempi.

Olenko minäkin nyt kapinahenkinen uudisraivaaja kun en enää kiltisti liho ja vaikene ongelmista virallisten ohjeiden ikeessä vaan auon päätäni vittuuntuneena virallisten linjojen tehottomuuteen. Mielestäni olen oikeutetusti vittuuntunut, tottelinhan suosituksia vuosikausia. Suosituksia jotka vain pahensivat tilannetta. Vai olenko kuitenkin vain perkeleen äänekäs yksilö joka on huomannut että kaikki ei ole aina sitä miltä meidän annetaan ymmärtää. Niin tai näin, tankkeri kääntyy. Aikaa se vie mutta muutakaan mahdollisuutta sille ei jää jos ei halua upota.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti