maanantai 5. syyskuuta 2011

Terveysruokaa

Meitä kuluttajia houkutellaan nykyään kaikenlaisilla terveys ja hyväksi sydämelle mainoslauseilla. En oikein ymmärrä miksi pitäisi tuhlata pennosensa "terveysruokaan". Minusta se lähellä tuotettu ja käsittelemätön ruoka on ihan parasta sekä terveydelle että sydämelle. Ei siihen tarvita mitään poppajuttuja ja ihmeellisyyksiä. Lähi sikalan possupihvi ja siitä samoilta kulmilta kotimaiset hyvät vihannekset niin ei kummempia terveys lisukkeita tarvita. Monesti tuntuvat olevan lähinnä sanahelinää. Korvataan hyvät rasvat hiilareilla ja lyödään "terveys" leima päälle.

Terveysruokien lisäksi meille tuputetaan rasvatonta ja vähärasvaista makkaraa. Huonosti ovat "muoti" villityksiä yritykset seuranneet. Esim. Kotivara kampanjoi "vältärasvaa" nimikkeellä erityisen vähärasvaista metwurstia. Kunnon proteiinipaukkua kun ei siinä ole hiilareita eikä enää rasvaakaan. Kyllä minusta metukkaan kuuluu rasvaa. Tuommonen leikkimetukka saa mun puolesta homehtua kauppaan.

Nyt kun syksy uhkaavasti lähenee on aika niille viimeisille grillipippaloille. Ei siksi etteikö myöhemminkin syksyllä tai vaikka talvella voi ihan hyvin grillata vaan siksi että viime talvena jo huomasin miten vähiin menee grillituotteet kaupoista talven ajaksi. Välillä tuntuu että eikö kukaan muu nauti talvella nuotiosta ja grillaamisesta. Täytynee varata talveksi grillattavaa pakkaseen. Haluan kyllä jatkaa grillikautta niin pitkälle talveen kuin se vaan on mahdollista. Pala lihaa ja aimo annos kasviksia - siitä ei sapuskat parane.

Terveysruuista tuli mieleen sekin että viime viikonloppuna sitten viimein testattiin tuo lasagne jossa makaronilevyt korvattiin kesäkurpitsalla. Osasin odottaa että se olisi hyvää, onhan sitä niin moni kehunut mutta kaikesta huolimatta se yllätti positiivisesti. Ei se maussa hävennyt yhtään perinteiselle makaronilevyistä tehdylle. Ilmeisesti oli muidenkin mielestä namia. Tarkkana sai olla ettei itse jäänyt ilman kun muksut hyökkäsivät osingoille. Vähähiilarista terveysruokaa parhaimmillaan:)

Tulipa tuossa viikko sitten oltua vihkiäisissä ja oli karppaajan unelma pippalot. Kakkukin oli karppia.. ruokatarjoilut lihaa ja kasviksia eikä mitään teollisesti käsiteltyjä eineksiä tai valmismoskaa muovipaketista. Hyvin tuntui karppiruoka maistuvan kaikille. Minulle se oli suoranainen hurmos päästä tuollaisen juhlapöydän ääreen. Sellanen jos mikä on sitä oikeaa terveysruokaa. Sitä josta ei tule sairaaksi syötyään toisin kuin monet "kevyt" tuotteet jotka ovat varmasti rasvattomia mutta rasittavat verensokeria siihen malliin että kevyttä niissä on vain lupaukset.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti