keskiviikko 23. lokakuuta 2013

HPV-rokote


Mikä on HPV-rokote

HPV-rokote on tarkoitettu papilloomaviruksen eri muotoja ja niiden aiheuttamia haittoja vastaan. Papilloomavirusinfektio voi kehittyä joissakin tapauksissa kohdunkaulansyöväksi. Rokote sisältää alumiinia!

Rokote suojaa valmisteyhteenvedon mukaan HPV-tyyppien 6, 11, 16 ja 18 aiheuttamia sairauksia vastaan. Virustyypit 6 ja 11 ovat yhteydessä kondyloomaan ja 16 ja 18 kohdunkaulansyöpään. Virustyyppejä tunnetaan tällä hetkellä noin 100.

Nämä neljä virustyyppiä eivät vastaa kuitenkaan kaikista tavattavista kondylooma- ja kohdunkaulan syöpätapauksista. On totta, että rokote tehoaa siis 4:ään eri virukseen, joilla on yhteyttä kohdunkaulan syöpään, mutta siitä, että se suoranaisesti estäisi syöpää, ei ole näyttöä. Tämän on myös todennut tohtori Diane Harper, joka on ollut kehittämässä rokotetta.

Papylloomavirus

Se ei putoa taivaasta. HPV infektion riski on suurin seksuaalisesti aktiivisimmilla ja rokotteen tuoma hyöty on maksimissaan 10-15 vuotta. Miksi siis ollaan rokottamassa 6-8 luokkalaisia tyttöjä? Ovatko suurin riskiryhmä siis ensikertalaiset teinit, hekö ovat oikeasti seksuaalisesti se aktiivinen ryhmä jolla on paljon seksiä ja useita vaihtuvia partnereita. Luulin riskiryhmän olevan noin +20 vuotiaita eli siinä iässä nyt rokotettavat eivät saa enää rokotteestaan mitään hyötyä !! Miksi heidät on siis valittu kohderyhmäksi. Vähiten vastustusta, helppo kohde rahastaa rokotteella ?

THL:n kanta:


"HPV-rokotusten turvallisuudesta on kiistaton näyttö

Kuulostiko tutulta ;) sama laulu soi edellisen rokotteen jakelun aikoihin ja kuinkas kävikään, turha sitten itkeä kun paska on housussa. Ne korvaukset ja tuki joita saa jos saa, jälkikäteen ei takuulla riitä korvaamaan sitä haittaa ja vaivaa joka tulee kun riski konkretisoituukin haitaksi. THL nyt vain haluaa vaihtaa yhden riskin pariin kymmeneen muuhun riskiin joista osa on jopa alkuperäistä pahempia. THL perustelee turvallisuutta sillä että rokotetta on jo jaettu kymmenen miljoonaa ja vakavat sivuoireet on olleet harvinaisia (ei olemattomia). Voisi kääntää niinkin päin, olisiko kannattanut säilyttää riski hpv infektiosta ja parantaa se jos näin käy. Kuitenkin syöpään sairastuu vain pieni murto-osa infektion saaneista. Joten todellinen riski siinäkin on ihan yhtä pieni.

THL kirjaa hpv-rokotteen mahdollisia haittavaikutuksia:
 • Tavanomaisimmat haittavaikutukset ovat pistosalueen paikallisoireet, kuten kipu, punoitus ja turvotus.
 • Paikallista kipua on kertonut saaneensa yhdeksän kymmenestä.
 • Pistospaikan punoitusta tai turvotusta on ollut lähes joka toisella.
 • päänsärkyä tai sairauden tunnetta lähes joka toisella
 • kuumetta tai lämpöilyä noin 15 prosentilla
 • pahoinvointia, oksentelua ripulia tai vatsakipua runsaalla neljäsosalla
 • lihas- tai nivelsärkyä noin joka viidennellä.
Mahdolliset haittavaikutukset joita THL ei joko kerro tai tiedä:

Pelkästään yhdysvaltojen viranomaisten mukaan vuonna 2012 rokotteisiin liittyviä haittoja on rekisteröity 26.304, joista 118 kuolemantapausta

Muita sivuvaikutuksia ovat:
 • välitön 24 tuntia kestävä tajuttomuus rokotuksen jälkeen
 • kouristukset, lihaskivut ja heikkous
 • väsymysoireyhtymä
 • Guillan Barre-syndrooma
 • kasvohermohalvaus
 • aivotulehdus
 • aivovaurio
 • nivelreuma
 • lupus
 • veritulpat
 • silmähermon tulehdus
 • MS
 • halvaukset
 • sydänkohtaus
Rokotuksista huolimatta jokaisen olisi kuitenkin käytävä vuosittaisessa PAPA-tutkimuksessa, jossa virustulehduksen voi helposti havaita ja sen voi sitten hoitaa helposti. Siis, miksi rokottaa, kun on syytä käydä tutkimuksissa muutenkin.

Mitä mieltä on vaihtaa yksi riskitekijä, joka on vielä verrattaen pieni, rokotteesta saatavaan riskiin saada edes yksi noista sivuvaikutuksista. Ei mene mun jakeluun perkele millään että mikä muu tässä on taas kyseessä kuin RAHA. Vaihdetaan yksi riski 20 riskiin ja maksetaan siitä autuudesta että ehkä yksi säästyi, mutta se ei haittaa että muutama muu sairastui vielä pahemmin.

Haista THL itämeren pitkä VITTU. Onneksi Lex Puska ei mennyt läpi. Lapsien rokottaminen vanhemmilta salaa ei sentään saanut lainvoimaa.

2 kommenttia :

 1. Tämä saattaa kiinnostaa blogikirjoituksen lukijoita:
  http://suomenterveysjarjestostj.blogspot.fi/2013/10/peruutus-yle-aamuohjelmaan.html?m=1

  Miksiköhän toimittaja ja THL eivät halunneet keskustella rokotuksen haitoista, ja miksi lääkärin mielipidekirjoituksia ei suostuttu julkaisemaan..?

  VastaaPoista
 2. Kyllä tää sun blogi on sitten asiallista luettavaa. Hauskakin, eli tykkään! THL ja Puskat ja Uusituvat ja se yks Ursula Schwab sieltä Itä-Suomesta voivat munkin puolestani sen pitkän vitun. Aina samat nimet paasaamassa...ja aina sama laulu, ja ei varmaan oo puolueettomia ja sidonnaisuuksista vapaita näiden tyyppien höpötykset.....Joku (ei kukaan näistä mut silti) muistutteli kansalaisia siitä että täytyisi luottaa tieteelliseen tutkimukseen mututiedon ja ihmisten omien kokemusten sijaan. Monesti vaan perusjampalta puuttuu täysin kyky kyseenalaistaa kuka tutkimuksen on rahoittanut ynnä muuta settiä...tai muutenkaan kyky arvioida tutkimuksen luotettavuutta. Samalla kun tietoa ja erilaisia tutkimuksia on saatavilla nopeammin ja helpommin kuin koskaan on luotettavuus ja oikeasti puolueettoman näkemyksen löytäminen joskus vaikeaa. Mä en itse usko mitään virallisia suosituksia enkä paljo mitään muutakaan ennenkö yritän ottaa siitä itse selvää....ja kyllä vaan: raha laukkaa ja paskaa paukkaa...

  VastaaPoista