lauantai 5. lokakuuta 2013

Tarkkaan mietitty


Uudet suositukset ja uudet pettymykset. Siinä se pähkinänkuoressa. Ravitsemussuosituksista en oikeastaan viitsi muuta kommentoida enää kuin sen että miksi ihmeessä ihmisille suoistellaan tärkkelystä. Esim. Kun Eviralla on niin pirusti luppoaikaa, että mietitään tosissaan voiko koirille myydä pakasteluita irrallaan vai pitäkö ne pakata pusseihin, miettiä miten tärkkelyksen myynti elintarvikkeeksi kiellettäisiin kokonaan.

Mutta D-vitamiinista on pakko hieman avautua. Suurimman tutkimustiedon suurruhtinatar Ursula Schwab läväytti taas kerran totaalisen aivopierun valloilleen. Uudet, edelleen poskettoman alhaiset D-vitamiini suositukset kun kuulemma perustuvat tarkasti aiempiin tutkimustuloksiin. Joko Ursula ei tiedä mistä puhuu, tai ei vain hiilaripöhnässä ymmärrä. Ja sitten he väittävät että aivot tarvitsee hiilihydraatteja. Mielestäni ne tarvitsee myös hitusen tervettä järkeä.


"Kyllä ne on mietitty tarkkaan ja tulos on hyvin yksiselitteinen. Me on käyty D-vitamiinitutkimuksia läpi ja sen pohjalta laadittu suositukset. Tieteellisen tutkimuksen arviointi ei ole helppoa, mutta meitä on ollut useita dosentteja mukana tutkimassa niitä. Kyllä vitamiinisuositukset voivat nousta joskus, jos saadaan lisää sitä pohjaavia tutkimustuloksia" hän kommentoi Ylen uutisille.


  • D-vitamiinisuositus EU:ssa on 50 µg
  • D-vitamiinisuositus Yhdysvalloissa 100 µg
  • Syyskuussa keskieuroppalainen 19 asiantuntijan paneeli suositteli terveille aikuisille 25–50 µg


Meillä UUDET suositusmäärät ovat 10 mikrogrammaa päivässä aiemman 7,5 mikrogramman sijaan joten muutos on siis kosmeettinen ja vaikutus sama kuin hyttysen paskalla itämeressä.

Jo aiemmissa kirjoituksissani osoitin taulukolla, että siitä lähtien kun suositukset pudotettiin alle 50 mikrogrammaan, on alle 14 vuotiailla todetun tyypin 1 diabtes kääntynyt räjähdysmäiseen kasvuun. Aikuisten kakkostyypistä puhumattakaan.

Meillä on pimeämpää, pidemmät talvet ja vähemmän aurinkoa mutta Ursulan tutkimusten mukaan me tarvitseeme vähemmän D-vitamiinia kuin KOKO MUU MAAILMA. Minusta tuntuu ihan siltä että siinä missä muualla tutkitaan ja työskennellään ihmisten parissa, Kuopiossa ilmeisesti kaikki kokeet ja tutkimukset tehdään vampyyreillä ja lepakoilla - eivät tarvitse aurinkoa. Niin eri maailmasta ovat toistuvasti Kuopiolaisten saamat tulokset verrattuna KOKO MUUHUN MAAILMAAN.

Yksi huti on vielä ymmärrettävää, ihmisille sattuu vahinkoja. Kaksi kertaa jo huolestuttaa, pitäisi kuitenkin olla kyse ihmisistä joilla on metrimakea korkeampi käsitys asioista - siis pitäisi olla. Kun on toistuvasti totaalisen pihalla omista tekemisistään, ja ulkona kuin pulkan naru, kannattaisi jo työnantajankin ryhtyä miettimään pitääkö henkilö siirtää kykyjään paremmin vastaaviin tehtäviin.

Vai onko nyt tosiaankin niin että SUOMALAINEN, eroaa kaikista muista 5 miljardista ihmisestä maapallolla niin paljon, että mikään tutkimustulos ei ole vertailukelpoinen ulkomaisten tutkimusten kanssa. Ihan maallikkonakin rohkenen hivenen epäillä että poikkeaisimme niin kovasti muista - ainakaan parempaan suuntaan. Mukavaahan se tietysti olis jos me olisimme niitä yli-ihmisiä.

1 kommentti :

  1. Onhan tuo ihan käsittämätöntä, joskaan ei valitettavasti yllättävää :( Mutta onneksi ihmiset osaavat nykyään kyseenalaistaa kaikenmaailman asiantuntijoiden lausuntoja.

    VastaaPoista