lauantai 27. elokuuta 2011

Uusi diabetesyhdistys

Armon vuonna 2011, aikakirjoihin merkittävänä päivänä 27. elokuuta. Allekirjoittanut oli lupaustensa mukaisesti paikalla kun Suomen uusi diabetesyhdistys piti perustamiskokouksen. Christer Sundqvistin kiitettävän pohjatyön saattelemana meitä samanhenkisiä oli paikalla vajaa parikymmentä.

Paikalle saapuneiden ikähaitari oli laaja, samoin kokemukset ja taustat. Kaikkia kuitenkin yhdisti näkemys siitä että tällainen, hieman kokemuksiin mutta paljolti myös tieteellisiin tutkimuksiin perustuvia suosituksia ja neuvoja tarvitaan diabeteksen hoitoon sekä parantamiseen. Paikalla olijat olivat hyvin pitkälti yhtä mieltä siitä että nykyiset suositukset ja ohjeet eivät tarjoa sitä materiaalia jolla uuden yhdistyksen vähintäänkin kunnianhimoinen tavoite, diabeteksen puolittaminen, saavutetaan.

Oli hienoa huomata, että nettikeskustelujen ja blogien ohella ihmiset ovat kiinnostuneita myös käytännön toimista. Samanhenkisiä oli kokoontunut paikalle ja keskustelu oli hyvin rakentavaa. Allekirjoittanut on lupautunut uudessa yhdistyksessä luottamustehtäviin ja tarjoaa yhdistykselle käyttöön myös muuta, omaan asiantuntemukseensa ja ammattiinsa liittyvää osaamista, tukeakseen hyvän asian käyntiin saattamista.

Koska blogillani on näinkin laaja lukijakunta, voi yhdistykselle laittaa alkuvaiheessa palautetta myös minun kauttani. Yhdistykselle tarkoitettu palaute toimitetaan toimestani yhdistyksen hallituksen tietoon. Myöhemmin, nopealla aikataululla julkaistaan toki suora sähköpostiosoite.

Vaikka alkuun olin vähän varauksella lähdössä mukaan, on minulla nyt luottavainen näkemys uuden yhdistyksen suhteen. Keskusteluissa ei ollut mitään kiihkoilua, vaan hyvin asiallisia ja järkiperäisiä puheenvuoroja oli miellyttävä kunnella. Loistavia, jalat maassa tyyppejä oli paikalla. Taisin keskusteluun ottaa hieman osaakin vaikka olen pohjimmiltani ujo ja hiljainen. Todennäköisesti tämä oli sellainen päivä, joka tulee osaltaan vaikuttamaan vähähiilihydraattisen elämäntavan todellisuuden ja terveeellisyyden tiedostamiseen diabeetikkojen ja miksei muidenkin asiasta kiinnostuneiden keskuudessa.

Virallisten rasvakammojen näkemyksen mukaan, meillä oli varmasti vähintäänkin maanalaiseen armeijaan verrattava salainen kokous virallista ravintosuositus natsismia vastaan, mutta hyvin avoimesti oli tilaisuudesta tiedotettu myös median edustajia. Ilmeisesti asia ei mediaa juurikaan kiinnosta, karppauksen tiimoilta saatava uutisarvo tuli jo pari viikkoa sitten lunastettua euroiksi kassaan.

Tästä aiheesta tulette varmasti perästä kuulemaan vaikken ruisleivällä pärisytäkkään.

4 kommenttia :

 1. hienoa että jotain konkreettista saadaan aikaan!!

  VastaaPoista
 2. Hienoa kun tulit mukaan toimintaan!

  Perästä kuuluu

  Puri ruisleipää
  ja imi runoutta.
  Perästä kuuluu.

  Anja Karkiainen

  Kirjasta: Sietämättömiä runoja terveydestä.

  VastaaPoista
 3. Hienoa että asia saadaan etenemään oikein yhdistyksen voimin,taidan huutaa hurraata ihan vaan sen verran ettei kissa pelästy,hurraa,hurraa,hurraa...<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<.:)Hurras mauri

  VastaaPoista
 4. Voisin maksaa pientä jäsenmaksua tai kannatusrahaa siitä ilosta, että saan tuon uhkaavan diabeteksen siirtymään kauemmaksi tulevaisuuteen.
  Mitään tilpehööriä en halua vastineeksi. Netistä voisin ottaa tilinumeron (luotettavalta taholta) ja maksaa.

  VastaaPoista