keskiviikko 17. elokuuta 2011

Omia kokemuksia II

Palataanpa taas näihin matkalla saatuihin hyötyihin. Monet ongelmat joihin terveyden kohdalla on vuosien varrella törmätty, ovat yhteisiä kaikille pahasti lihaville mutta on myös näitä jotka ovat tyypillisiä nimenomaan diabeetikoille. Kun se karppaaminen nyt kuulemma on ÄÄRIMMILLEEN vietynä niin kovin vaarallista niin jatketaan tuota listaa näisä toteutuneista vaaroista. Kannattaa vilkaista myös tuo listan ensimmäinen osa arkistosta jos ei ole jo tullut aikaisemmin vilkaistua.

Haavojen paraneminen

Tuollainen aika yleinen diabetekseen liittyvä vaiva on noiden naarmujen ja haavojen hidas paraneminen. Pahimmillaan pieni haava saattoi pysyä auki parikin viikkoa. Ei juuri vuotanut mutta oli helvetin arka ja punotti pitkään. Tällaiselle pelle pelottomalle joka tekee käsillään kaiken näköistä tietokoneen korjauksesta grillikatoksen rakentamiseen, välillä sattuu ja tapahtuu ja naarmuilta ja haavoilta ei millään välty. On ollut tosi hienoa huomata että nykyään haavat ja naarmut paranevat parissa päivässä ihan poikkeuksetta.

Mieskunto

Ehkä yksi vittuimaisimmista oireista miehen elämässä on nuo erektiohäiriöt. Nämäkin kuulemma ovat diabeetikoille tyypillisiä. Mutta voihan niitä toki tulla monesta muustakin syystä eikä vähiten sieltä korvien välistä. Kyllä se miestä syö jos nainen häärä kimpussa kun arosusi mutta pikkuveli vetää sikeitä autuaan tietämättömänä otsalohkossa käynnissä olevasta kohinasta. Ei helvetti, reilu kolmekymppisellä miehellä ei kulli seiso vaikka römpsää on tyrkyllä pilvin pimein. Kävi jo mielessä että lyhyt on se aika kun saa miehuutensa parhaita vuosia nakuttaa. Saihan niitä lääkäriltä pillereitä mutta jotenkin se pillerillä aikaansaatu kunniavartio oli semmnen väkinäinen, niinkun telttaa pitelis narusta tuulessa ettei kellahda. Menetteli se kun ei muutakaan ollut. Eipä ole nykyään näitäkään ongelmia. erektiohäiriön sijaan suurempi ongelma on häiriöerektio. Kaveri olis valmis useammin kun on tarvetta.

Hammaskivi

Ilmeisen selkeä yhteys tuohon "makoisaan" ruokavalioon. Sitähän pitää kuulemma käydä ihan puolivuosittain joidenkin kapsututtamassa pois. Tämä tuli minulle ihan yllätyksenä ja bonuksena mutten kuulemma ole ollenkaan ainoa jolle näin on käynyt. Verensokerit kun normalisoituivat ja karppauksen myötä suu maistuu vähän entistä happamammalle, hävisi tuo hammaskivi kuin itsestään. Yks päivä vaan ihmettelin ensin kun kielellä tuntuu niinkuin olis just hammaslääkärissä käynyt hammaskivet putsauttamassa. Peilistä sitten itselleni irvistelin ja totesin että kas kummaa, leegot kiiltää niin puhtaana että alta pois. Eikä ientulehduksesta tietoakaan.

Verenpaine

Se oli kieltämättä korkealla. 165/120 lukemissa jo kohisi otsalohko. Ja lepopulssikin jumputteli siellä 90 tienoilla. On siinä ollut jätkällä pumppu kovilla. Tämähän oli ihan selkeästi tuon lihavuuden tekosia ja sitä mukaa kun paino on pudonnut niin verenpaine ja leposyke on tullut alaspäin. Nyt arvot on siellä 135/90 tasolla ja leposykekkin 60 tai hieman alle.

Et tämmösiäkin terveydelle vaarallisia juttuja voi sattua jos alkaa karppaamaan. Eikös ne ihan lehdissä näistä vaaroista varotelleet.

1 kommentti :

  1. Hahah, meinas lentää kaffet näppäimistölle häiriöerektiosta :D Kyllä karppaus on vaarallista!

    VastaaPoista