sunnuntai 7. elokuuta 2011

Salakarpit ja häpeä.

Lueskelinpa tässä iltalehdestä mielenkiintoista asiaa karppaamisesta.

Linkki lehtijuttuun.

Toisaalta on hienoa huomata että enenevässä määrin julkkiksetkin kertovat miten pysyvät hoikkana ja kauniina. Mutta on se sääli miten suuren itsehäpeän siitä saa jos myöntää karppaavansa. Satukin viimeiseen asti näemmä koittaa pysyä erossa tästä turmiollisesta ja pahamaineisesta karppaamisesta:
"Se ei ehkä ole ihan niin radikaalia kuin karppaus, mutta elämänmuutos."

Sitten melkein samaan hengenvetoon Satu kertoo miten hän on rajoittanut päivittäisiä hiilareitaan:
"tulee syötyä alle 50 grammaa päivässä. Joinakin päivinä menee jopa alle 20 grammaa"

Että sillälailla. Eipähän tarvitse julkisesti hävetä kun ei myönnä karppaavansa. Sillä ei ole sitten niinkään väliä vaikka älykkyys joutuu kyseenalaistetuksi. Vai onko tuossa enää mitään kyseenalaistettavaa. Kyllä on karppaaminen saanut ikävän leiman otsaansa. Vai liekkö kyse vain itsensä kusettamisesta, kuka sen tietää.

Mielehen vain juolahti että kuinkahan moni "kaappikarppaaja" meillä julkkisten joukossa todellisuudessa onkaan. Julkisuudessa mennään kunnon pintaliitäjän tavoin. Sitten illat ja yöt istutaan netissä ja haetaan salanimellä vertaistukea muilta karppaajilta.

Samaisessa lehdessä muuten ravintoterapeutti Hanna Partanen antaa vinkkiä miten kesäkiloista pääsee eroon. Karppaaminen ei kuulemma sovi kaikille mutta...
"Marjojen ja hedelmien välttelyä liian sokerin pelossa Partanen ei kuitenkaan suosittele. - Se ei saisi liikaa rajoittaa elämää. Ruokailu on sosiaalista, ja jos joutuu jättämään mummon 80-vuotiskakun väliin marjojen takia, mennään jo vähän liiallisuuksiin."

Sillälailla, just niiden marjojen takia me karppaajatkin jätetään se sokerikakkupohjaan tehty 80-vuotiskakku syömättä. Voi luoja mikä tampio. Ja noita hedelmiä suositellaan jatkuvalla syötöllä. Sokeriahan niissä on saman verran kun leivässä. Ja katalaa sokeria kun se hedelmä on niin "terveellinen". Hyvin on Hannallakin karppaamisen perusteet hallussa. Pitää päästellä mölyjä mahasta ja punahuulet ne vaan läpättää vaikkei edes tuule.

Satulle terveisiä; Kyllä sä karppaat, ole ylpeä siitä.
Ja Hannalle terveisiä; Lisää tietoa selvästi kaivataan. Yhden vinkin annan heti. Marjat kuuluu karppaajien ruokavalioon. Se sokerikakku ei.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti