lauantai 20. elokuuta 2011

Laupias samarialainen

Karppaajat pitävät kauheasti meteliä ja saarnaavat "uskonnostaan" silmät päässä seisoen. No ainakin tällaisen kuvan uutisoinnista tällä hetkellä saa. En tosin tiedä yhtään karppaajaa joka kulkisi varta vasten neuvoen miten muiden pitää tehdä ja elää. Niitä tiedän senkin edestä jotka eivät viitsi muille edes kertoa karppaamisestaan koska pääsääntöisesti alkaa armoton pelastustyö tuon paheen kitkemiseksi karppaajasta irti. Ja karppaamisesta mitään tietämättömät, toimittajia myöten julistavat saarnamiehen tavoin tuota pahetta vastaan.

Näkyvimmin tätä pelastustyötä tekevät toki median välityksellä meidän tohotorit ja professorit. Ilmeisesti karppaaminen aiheuttaa heille jonkinlaisen ristiretki reaktion ja sitä vastaan on hyökättävä kaikin mahdollisin keinoin. Kaikkihan on sallittua sodassa ja rakkaudessa. Ilmeisesti kyse on sodasta koska jopa silkkaa valehtelemista käytetään lyömäaseena.

Samanlainen ilmiö nähtävissä toki karppajien omalla foorumillakin. Viikottain ilmestyy joku ropelihattu kertomaan karppaajille autuaasti miten he nyt pilaavat elämänsä ja tulevaisuutensa. Näille neropateille yhteistä on se että he ovat saaneet jonkinlaisen kuningasajatuksen ja kuvittelevat että kukaan foorumin liki neljästäkymmenestä tuhannesta karppaajasta ei ole tuota tajunnut ajatella kun ovat niin tyhmiä. Tapana on tuoda tuo oma väittämä julki ainoana mahdollisuutena pelastukseen. Väittämää ei tietenkään juuri perustella ja näyttöä ei löydy muuta kuin sen oman päätelmän verran. Jos sen joku kyseenalaistaa tai siitä pyytää lisää tietoa, tämä pääsääntöisesti ohitetaan olankohautuksella tai jopa haukkumalla tyhmää kysyjää.

Normaali asetelma karppaajilla on se, että jossakin tilanteessa tarjotaan tai ehdotetaan jotakin sellaista joka ei karppaajan valikoimaan sovi. Tällaisessa yhteydessä tulee julki esim. se ettei karppaaja syö leipää. Sillä sekunnilla näkee vastapuolen naamasta että nyt alkoi aivonystyrät ylirasittumaan. Tällainen kauheus on päässyt heidän lähipiiriin aivan huomaamatta ja sehän on selvä että siitä on päästävä eroon. Varoitetaan nyt ensin niistä vaaroista. Siitä kovasta rasvasta. Se tappaa heti tai hetikohta. Sitten kun näitä tutkimustuloksia kerrotaan niin seuraavaksi tuo samarialainen etsii aseeksi kolesterolin ja veriarvot. Pääsääntöisesti nämä ovat karppaajalla parantuneet. Ja lopuksi tehdään johtopäätös että "kyllä siitä jotakin vaaraa VOI terveydelle olla". Niimpä niin, voivottelu alkaa kun tieto loppuu. Ja loppujen lopuksi koko keskustelusta jää se muistikuva että se karppaajakaveri tuputti sitä karppaamista ihan vängällä ja alkoi siitä saarnaamaan. Todellisuudessa karppaaja kertoi miksei hän leipää huolinut kun sitä kerran kysyttiin. Vastaavanlaisia keskusteluja tuntuu sikiävän tämän tästä.

Jostakin syystä juuri ruokavalio tuntuu nyt herättävän suurta kiinnostusta. En muista että esim. tupakoinnista tai viinan juonnista olis samanlaista pelastamis tarvetta esiintynyt. Ihminen voi rauhassa sauhutella 3 askia päivässä tai juoda itsensä pyörryksiin pari kertaa viikossa mutta ei hänen sitä tarvitse olla koko ajan jollekkin perustelemassa miksi näin. Mutta odotas jos kerrot syöväsi voita: "Etkö sä saatanan hullu tiedä että toi vie sut ennenaikaseen hautaan."

Olisko vittu liikaa pyydetty että huolehtisit vaan omasta ruokavaliostas, omista läskeistäs ja omasta terveydestäs ja jättäsit mun valitsemat rauhaan. Jatketaan sitten väittelyä kun oot käyny tankkaamassa uuden hiilaripanoksen että jaksat koipias oikasematta länkyttää. Karppaaja jaksaa tarvittaessa nälkästä jututtaa vaikka koko päivän. Hiilaririippuvainen ramppaa välipaloilla muutaman tunnin välein ettei verensokeri heilu. Eikä tajua että se jatkuva puputtaminen sitä heilumista just aiheuttaa.

Media tietysti kyselee näiltä meidän kaikkitietäviltä asiantuntijoilta, jotka tuntevat hyvin virallisterveellisen linjan ja suositukset mutta eivät niitäkään pysty perustelemaan, eivätkä itsekkään tunnu tietävän miten niihin on päädytty. Tietämys karppaamisesta tuntuu olevan tätäkin heikompi. Tästäkin huolimatta he ovat hyvin auliita antamaan neuvoja ja ohjeita karppaajille joka helvetin käänteessä. Kai siitä pienimunainen virkamies saa jotakin perverssiä tyydytystä kun kuvittelee tyhmää ja rahvasta karppaajaa ojentavansa takaisin luojan viitoittamalle polulle, tietämättä että nuo tyhmät karppaajat pitävät heidän kommenttejaan lähinnä vitsinä ja säälittävän sössötyksenä.

Muistatteko Quentin Tarantinon elokuvan Pulp Fiction. Elokuvassa Samuel L. Jackson teki hienon roolisuorituksen Jules Winnfield nimisenä konnana John Travoltan esittämän Vincent Vegan aisaparina. Hänen sanoillaan me karppaajat voimme toivotta terveisiä niin Puskalle, Uusituvalle, Fogelholmille kuin Mustajoellekkin:

I don't remember askin' you a Goddamn thing!

5 kommenttia :

 1. Keksin muuten just, miks karppaajia pidetään niin aggressiivisina! Fogelholm on käyny lukemassa sun blogia ja ottanu itteensä :)

  VastaaPoista
 2. Emmä oikein jaksa sukoa että se kuluttais sekuntiakaan tämmösen vääräuskosen blogissa. Tuskin on tästä koskaan kuullutkaan ja jos onkin niin ei taida tää osote yltää sinne rinnakkaistodellisuuteen.

  VastaaPoista
 3. Nää on kyllä loistavia kirjoituksia. Ajattelin kirjoittaa oman "anti-karppaus"-aiheisen blogikirjoituksen omaani,ihan vain katsoakseni kuinka moni kavereistani tajuais kirjoituksen vittuiluna karppauksen tietämättömille arvostelijoille... :)
  Hyviä tekstejä.

  VastaaPoista
 4. Joni mä kirjotin vähän samaan sävyyn keväällä yhen tekstin, löytyy tästä, http://ruoka-ja-kritiikki.blogspot.com/2011/08/pikaruoka-on-terveellista.html. Toivottavasti jotain jäi ees häiritseen. Ei nyt karppausta sinänsä moiti tosin

  VastaaPoista
 5. Siviilielämässä (sic! = IRL) en juurikaan valista kanssatallaajia hiirihyldaaateista ja voin ihanuudesta.

  Sukulaisia, ystäviä ja muita tuttuja muistutan tilaisuuden tullen, ei kannata ihan joka rohvessoria uskoa vaikka puoli yhdeksän uutisissa julistaakin asiantuntemustaan.
  Eipä nuo jaksa kuunnella, tarttis olla joku likainen skandaali Uusituvan menneisyydestä, seksiä ja väkivaltaa... Ei riitä sokerifirman rahojen vastaanottaminen.

  Vanha ihana salaliittoteoretismi - palvelus palveluksesta! :)

  (Ah, lihateollisuus on auvoinen ja ystävällinen taho, joka pyyteettömästi kustantaa karppimyönteisiä tutkimuksia, herralle kiitos!)

  Totuus on tuolla ulkona - liiterin takana! (Aku Ankka-lehti) :)

  VastaaPoista