torstai 18. elokuuta 2011

Helistimen karhunpalvelus

Lueskelin tuossa artikkelia helistin.fi:ssä. Mitä pitäisi välttää aamiaisella ja mikä on hyväksi. Voi taivahan talikynttilä miten oli puutaheinää eikä mikään ihme, olihan jutun lähteenä niinkin hieno totuuden torvi ja virallisten - lisää hiilaria, lyhyempi elämä - ohjeiden äänenkannataja kuin SymptonFind.

helistin.fi: "Kananmunia kuitenkin harvemmin syödään yksistään, vaan niiden kanssa tarjoillaan juustoa, pekonia, hollandaise-kastiketta tai suolaa, jotka kumoavat kananmunien terveydelliset vaikutukset." Tämä pohjanooteraus lyö laudalta jo itsensä Tohtori F:n aivopierut ja moiseen saavutukseen tarvitaan jo erikoisempaa lahjakkuutta. On lienee turha kysyä mihin moinen väittämä perustuu... niinpä niin, virallisiin suosituksiin.

helistin.fi: "Pekoni, makkarat ja kinkku ovat kaikki yleisiä vierailijoita aamiaislautasilla. Valitettavasti ne ovat myös yleisiä myötävaikuttajia sydäntauteihin, korkeaan kolesteroliin ja halvauksiin." Lisää kansantaruja ja uskomuksia. Ehkä tämä osaltaan selittää sen, miksi nämä uskomukset pysyvät ihmisten mielissä tutkimustulostenkin vastaisesti, kun niitä joka hemmetin pöljä sivusto totena toitottaa kaikelle kansalle. Eipä ole tuon sivuston "toimitus" pahemmin seurannut miten on edustamansa linja kusi sukassa ja paniikkihäiriöisenä yrittää jankuttaa jo paskapuheeksi todettuja "terveys" valistuksia. Valitettavasti asiaan vihkiytymätön saattaa uskoa nämä liirumlaarumit mukisematta.

helistin,.fi: "Etsi maitotuotteissa aina rasvatonta vaihtoehtoa." Miksi ihmeessä. Juuri kun pohjoismaiset laajat tutkimukset ovat osoittaneet että nimenomaan maitorasvat suojaavat sydänvaivoilta ja että niihin sairastuneet ovat tutkimusten mukaan syöneet vähemmän maitorasvoja kuin terveenä pysyneet. Sivuston ideologian kanssa aika raskaasti ristiriitaista ohjeistusta, mutta onhan se kuitenkin Puskan linjan mukaista. Ettei olisi THL:n maksettu mainos jota uutisena tässä esitettiin.

Tuonkin artikkelin kohdalla ilmeisesti lukijoiden ja "toimituksen" ajatukset eivät ihan napsahda samalle linjalle. 47 äänestäjän jälkeen jutun arvostelun keskiarvo on 1.1 (1=Ei pidä paikaansa - 5=Pitää paikkansa) josta voidaan päätellä että moinen paskapuhe ei ainakaan heidän tämänhetkiseen lukijakuntaansa uponnut. Tuollaisen terveyteen panostavan sivuston ehkä kaikkein ensimmäisenä kannattaisi miettä mikä ero on virallisella ja terveellisellä. Meillä suomessa ne ovat tällä hetkellä kaukana toisistaan. Vai lieneekö sivuston perimmäinen tarkoituskin olla vain ulkomaisten diabetes- ja sydänyhdistysten käännöskoneena suomalaisille.

Jos tuon artikkelin ja "virallisen" linjan mukaista rasvatonta, kevyttä ja hiilihydraateilla pakattua ruokavaliota noudattaa, on syytä katsoa myös ne mainokset siitä sivun reunasta. Mölleriä löytyy vähän joka vaivaan ja niitä tulee varmasti activian ja actimellin ohella tarvitsemaan, että selviää pönötyksestä, kiristämisesta ja suolen temppuilusta. Ei siitä tällä lukukerralla enää puuttunut kuin puikko alapään kutinaan ja verensokerimittari. Olisi koko tarvittava kokoelma ollut edustettuna kerralla.

Tulen jatkossa seuraamaan entistä tiiviimmin verkkomediassa näkyvää "uutisointia", ja ruotimaan näitä väittämiä ja höpö-juttuja. Onneksi tuollainen jonninjoutava paskapuhe ei enää karppaajan mieltä kiristä eikä tunteet kuumene. Toista se oli hiilaripullaa vedellessä. Otsalohkossa jytisi ja otsasuonet pullistui kun näki vastaavan kaltaisia kalavaleita artikkeleissa. Nykyisin tuosta jää vain pienen pieni sääli niitä kohtaan jotka uskovat lähinnä kaiken mitä kirjoitetaan, ja uskottavahan heidän on kun eivät muusta tiedä.

1 kommentti :

 1. Heippa, Koltta!

  Löysin sivuillesi sattumalta . Hyviä juttuja täällä.
  Mahtava tuo sinun tickerisi. Onnittelen.

  Olen maaliskuussa siirtynyt viljattomalle ruokavaliolle, en varsinaisesti karppaa, mutta läheltä liipaisee. Sokerit ovat jääneet automaattisesti pois kuvioista, kun sitä pullamättöä ei enää nenän alle tungeta. Makeanhimo häviää kuin itsestään.

  Antti Heikkilän reseptillä teen kukkakaalimuusia, perunaa ei enää tee mieli.

  Laitan linkin pojalleni tänne sinun blogiisi, hänkin on tullut äitiinsä ja pullistunut liikaa.

  Onnellista jatkoa vaan sinulle elämällesi.
  T. mamma. joka nyt voi tosi hyvin.

  VastaaPoista