tiistai 16. elokuuta 2011

Sekalaista mättöä

Toisinaan pukkaa juttua ihan ilman tarkempaa suunnitelmaa. Esimerkiksi nyt vaikka tuo helvetisti julkisuutta saanut sana muoti-ilmiö. Ne onnelliset jotka alottivat karppauksen jo 10 vuotta sitten, saivat tehdä sen kaikessa hiljaisuudessa, ilman että joka nurkan takaa tuli joku lommoposki jurnuttamaan miten vaarallista on voin syöminen. Toisaalta he joutuivat myös tekemään sen joko vaieten tai valehdellen jos eivät halunneet kuunnella sitä iänikuista putinaa voin vaarallisuudesta.

Karppaajien määrä on noussut tässä vuosien varrella ja vauhti näkyy kiihtyvän. Suosio on lisännyt julkisuutta ja julkisuus kiinnostusta karppausta kohtaan. Paskempi juttu että kaikki meistä eivät valehtele, vaikene tai kuuntele perusteettomia sössötyksiä. Nyt ei tarvitse antaa ympäripyöreitä selityksiä vilja-allergioista tms. tekosyistä miksi karppaa. Voi jo sanoa tutkimusten valossa että ihan siksi koska se on terveellistä. Ja ne joilla on oikeasti allergioita, joutuvat nyt tahtomattaan paskamaiseen asemaan karppaajien rinnalla. Selittämään ja perustelemaan.

Valitettavasti suosion ja mielenkiinnon myötä mukaan tulee niitäkin jotka lähtevät soitellen sotaan. Ryhdytään johonkin mistä ei olla perillä eikä vaivauduttu ottamaan selvää. Tehdään asiat päin helvettiä ja sitten ollaan nokka solmussa kun tää ei toiminutkaan niinkun muilla. Jää enää kaksi vaihtoehtoa... Tulla mukaan vertaistuki foorumille saamaan tietoa tai lopettaa koko homma ja todeta että oon kokeillu mutta ei sopinut mulle. Ei se sovi hätähousuille, laiskoille eikä tyhmille.

Miksi helvetissä tämmöiseen media myllytykseen sitten on jouduttu. No arvelisin että se johtuu paristakin syystä, tuon mainitsemani rehellisten, valehtelemaan ryhtymättömien lisäksi. Yksi syy on se että nyt karppaajat kertovat sen totuuden niistä eläinrasvoista. Ja sen nieleminen on monille kova paikka. Jo yksin siitä syntyy sellainen vastakkain asettelu että mediallakin riittää mielenkiintoa. Sinänsä tilanne on ihmeellinen etten muista missään muussa kuin ravintoasioissa, että olisi niin totaalisesti paukutettu päätä ja soitettu suuta selkeää kansainvälistä tutkimusnäyttöä vastaan ilman minkään näköisiä perusteluja.

Toisaalta yhä useampi on jo nähnyt mihin viralliset suositukset johtavat ja tullut siihen johtopäätökseen että homma ei toimi. Jossakin on mätää. Ja loputtomiin on turha syyttää ihmisiä siitä että he syövät liikaa tai liikkuvat liian vähän. Pieneen ryhmään se ehkä uppoaa mutta tällaisella vauhdilla lisääntyvä ylipainoisten ja diabeetikkojen määrä johtuu jo ihan jostain muusta kuin ihmisten laiskuudesta tai ahmimisesta. Eli ihmisiä on alkanut enenevässä määrin kiinnostamaan sekin vaihtoehto että ehkäpä ne karppaajat sittenkin ovat oikeassa. Ei oikein mene sattuman piikkiin se että niin moni on saanut karppauksesta avun mm. diabetekseen. Ei voi olla sattumaa että niin moni laktoosi intolerantiksi tuomittu karppaaja nykyään sietääkin maitotuotteita hyvin. Eikä voi olla sattumaa että niin moni on päässyt vatsavaivoistaan vain jättämällä leivän pois. Jo nyt saamani palautteen valossa tätä listaa voisi jatkaa kyllästymiseen saakka.

Alkaa olla Puskan jengillä liian monta sattumaa vastassaan, että joutuvat perustelemaan suosituksiaan ihmisille. Liian monta "yksittäis" tapausta jotka ovat tulleet kanssani samaan lopputulokseen. Vika ei olekkaan ihmisissä vaan suosituksissa. Unohdin aivan, eihän Puskan poppoo päätöksiään ja suosituksiaan perustele. Vänkäävät vastaan ja luottavat auktoriteettiinsa että kyllä kansa uskoo kun professorit sanoo. Ylimielisiä puolihulluja koko sakki. En tiedä noista salaliitto teorioista enkä ole niitä sen kummemmin pohtinut mutta eihän tuollaiselle tosiasioiden kanssa vastaan vänkäämiselle ole kuin kaksi vaihtoehtoa. Joko siellä on oma lehmä ojassa ja oma lompakko vaarassa tai sitten ovat jo vanhuuttaan niin helvetin sekasin että pitäs laittaa vaikka sairaseläkkeelle.

Tuntuu olevan THL:n linjat pitkälti täysin samat kuin jenkkilän diabetes- ja sydänyhdistyksillä. Ja ilmeisesti se vahva näyttö ja tutkimustuloksetkin on vain pelkkää sanahelinää. Loppujen lopuksi päätökset tehdään sen perusteella mitä nuo kaksi rapakon takana olevaa yhdistystä sanoo. Jos ne kerran on tuota mieltä niin sen on oltava totta ja meidän suositukset sen mukaisia. Hurraa saatana, kyllä kansaan uppoaa kun virkamies ohjeistaa.

Pääjohtaja Puska epäili mtv3:n uutisissa että ilman lääkefirmojen rahoitusta kansa ei pitäisi THL:ää luotettavana asiantuntijana (totaalinen repeäminen). On kuulemma se kotimainen ja ulkomainen tutkimusyhteistyö sen verran tärkeää. Kovin on valikoivaa se tutkimusten seuranta. Seurataan vain niitä tutkimuksia jotka tukevat lääkefirmojen intressejä mutta kaikki muu jätetään huomioimatta vaikka tulokset määriltään alkavat olla jo huimia. Kyllä tässä asioita tutkiessa olen tullut siihen tulokseen että koko THL on enemmänkin bisnesmaailman mainostoimisto eikä mikään kansanterveyttä edistävä instanssi. Ikävä juttu niitä siellä työskenteleviä kohtaan jotka ovat eri mieltä pääjohtajan kanssa. Niitäkin nimittäin on mutta ovat työnsä puolesta vaiennettu, luultavasti lopputilin uhalla.

Sellaistakin ihmettelin kun lääkäri Heikkilä on aika kovin sanakääntein arvostellut niin instansseja kuin ihmisiäkin mutta eipä ole vielä kukaan pistänyt Anttia käräjille sanomisistaan. Eikä ilmeisesti tule laittamaankaan koska siellähän joutuis perustelemaan tosiasioita. Käräjillä kun toinen syyttää valehtelusta niin on osoitettava että ei ole valehdellut. Se jolla on tutkimustulokset ja näyttö takanaan voittaa joten turha sinne on lähteä kunniaansa peräämään jos ei pysty valheitaan todeksi osoittamaan. Ja kun ei ole millä perustella, joutuisi aika outoon valoon julkisuudessa. Koko kansan edessä joutuisi myöntämään ettei ole mitään tuloksia vaan on lampaana seurattu suuren maailman kuvioita. Asiantuntemukseksi riittää kun osaa netistä lukea mitä siellä rapakon takana taas päätetään. Sitten joku kielitaitoinen kääntää ja hurraa, meillä on uudet suositukset, vahva näyttö ja kansan kiitollisuus. Ehkä se aikaisemmin toimi mutta nyt ei enää toimi.

Vaikka en yleensä ruotsalaisia kehu, jämy suomalainen kun olen, on nyt nostettava hattua naapurille. Siellä on jo korkeampaakin tahoa myöten jouduttu myöntämään että karppaaminen ei ole mikään vaarallinen huuhaa juttu vaan se todella toimii ja on varteenotettava vaihtoehto viralliselle linjalle. THL:ssä eivät ilmeiseti ole seuranneet naapurin tapahtumia vaan vänkäävät jo meidän karppaajien lisäksi ruotsin virkaveljiäänkin vastaan. Meillä muutoksia tapahtunee  sitten kun saadaan harmaahapset eläkkeelle ja nuoria kunnian himoisia ja vastuuntuntoisia ihmisiä tärkeille jakkaroille. Ehkä sitten vaakakupissa alkavat taas painamaan faktat ja tieto eikä uskomukset ja luulot.

Kiitos karppauksen, saavutin jo -50kg painon pudotuksen. Koitappas saada sama aikaan hiilareita vetämällä ja insuliinia tykittämällä vuodessa. Ei muuta kuin onnea kituuttamallesi tielle.

1 kommentti :

  1. Ootsä Koltta menny kyseleen siltä Fookelholmilta että mitä me karppaajat saadaan syödä? Kun se nyt tunkee joka mediaan entistä säälittävimmillä kommenteillaan. Jos Fookelholmi luet tämän niin sanon sulle, että "Me ei olla pyydetty sulta yhtään neuvoa karppaamiseen liittyen. Joten älä tyrkytä niitä. Jos joku liittyy porukkaan, osaamme kyllä neuvoa ihan ite."

    VastaaPoista