maanantai 29. elokuuta 2011

Joukkovoimaa

Miellyttävää huomata että blogia lukevat ovat innostuneesti mukana parissakin eri projektissa joissa pyrin keräämään tieto. Tuohon karppauskyselyyn uuden lomakkeen kautta on ottanut jo osaa yli 60 karppaajaa. Ja tutkimuslinkkien keräykseen on parissa päivässä ilmestynyt linkit 26 eri tutkimukseen. Pitkän päivätyön olisin saanut tehdä jos olisi tyhjästä pitänyt kaikki itse etsiä

Mukaan mahtuu vielä molempiin projekteihin, ei tässä onneksi niin tulen palava kiire ole. Jossakin sopivassa välissä teen uuden, ajantasaisemman yhteenvedon karppaajien kokemuksista ja tuloksista. Samoten käyn ilmoitetut linkit lukemassa lävitse ja teen niistä sitten oman sivunsa kaikkien halukkaiden luettavaksi. On sitten jokaisen käytössä kun tarvitsee jollekulle osoittaa oikeita faktoja.

Jos olin alkuun hämmästynyt blogini saamasta suosiosta, aivan yhtä hämmästynyt olen siitä miten hiljaiset ja jämyt suomalaiset ovat lähteneet mukaan keräämään tuota tietomäärää. Jännityksellä voimme seurata miten paljon materiaalia sitten loppujen lopuksi kertyykään. Toivon ja uskon että paljon.

Siitä voi sitten joku kaunis päivä kirjoitella sellaisen yhteenvedon että se on jo ammattilaistenkin pakko jollakin tavalla noteerata... vaikka todennäköisesti sanovatkin ettei tällainen mitään todista. Noh, tuskin tämä tapa kerätä tietoa on yhtään sen huonompi kuin mielisairaalatutkimuskaan oli. Tai pohjois karjala projekti jossa tulokset olivat jopa huonommat kuin muualla suomessa. Mutta jokaisesta asiasta kun voi vetää sellaiset johtopäätöksen kuin itse haluaa, eikä sillä välttämättä ole mitään tekemistä totuuden kanssa.

Olen kovasti kiitollinen myös kaikesta saamastani palautteesta, sitä on tullu uskomattoman paljon. Niin tänne blogiin suoraan kuin sähköpostiinikin ja alun muutaman haistatteluviestin jälkeen on palaute ollut ainoastaan kannustavaa. Ilmeisesti siellä ruudun toisella puolella moni ajattelee asioista pitkälti samalla tavalla kuin minä.

Kunhan uuden diabetesyhdistyksen toiminta saadaan kunnolla vauhtiin ja käyntiin, toivon että saamme mukaan ison joukon ihmisiä, sillä onhan vähähiilihydraattinen ruokavalio yksi perusajatus vaihtoehtoiselle, sille elinehtoiselle diabeteshoidolle. Ihmisiltä saamani palautteen myötä olen tullut siihen johtopäätökseen että se lievittää oireita monissa muissakin vaivoissa. 

Mutta ei silti unohdeta sen liikunnankaan merkitystä. Päinvastoin, kun karppaamalla saa painoa alas, on sitäkin suurempi syy nostaa perse ylös. Ottaen toki huomioon että jokaisen on liikuttava niissä puitteissa kuin terveys sallii. Kaikille se ei ole mahdollista ja heitäkin pitää kunnioittaa.

4 kommenttia :

 1. Hei! Millaista liikuntaa olet harrastanut ja missä määrin?

  VastaaPoista
 2. Ennen lihomistani pelasin lentopalloa, amerikkalaista jalkapalloa ja satunnaisesti tennistä. Lentopalloa ihan viikottain ja hyvinkin aktiivisesti, futista yhden kesän ihan rajulla 6x viikossa treenillä. Ja onhan tuota tullut kokeiltua kaikennäköistä vuosien varrella.

  Nyt sitten laihduttamisvaiheessa on tuo kuntopyörä tullut rakkaaksi. Muutaman kerran viikossa 30-60 minuuttia kerrallaan. Ajatuksena olis ensi kesäksi vaihtaa kuntopyörä ihan tavalliseen fillariin. Ajatuksena olis tuota lentopalloakin ryhtyä vielä kuntoilumielessä pelaamaan jos vaikka sopiva porukka löytyisi.

  VastaaPoista
 3. Hei Koltta,kun saat tehtyä yhteenvedon niistä tutkimuksista ja saat käytyä ne läpi,niin otappa yhteys M.O.T:n toimitukseen,siellä varmaan ollaan kiinnostuneita,heille varmaankin sopii että "rasvainen kupla" ja "kolesterolipommi" saa jatkoa.
  lueppa tuolta http://blogit.yle.fi/mot/kolesterolipommin-jalkikaikuja

  VastaaPoista
 4. Kiitos vinkistä. Ei se ainakaan mitään maksa heiltä kysyä että kiinnostaako :)

  VastaaPoista