maanantai 15. elokuuta 2011

Uhkailut ja suuttumus...

Turun Sanomat: "Muotidieettiä arvostelevat joutuneet vainon kohteeksi" ja eiköhän sitä sontaa ole joutunut vastaanottamaan lähinnä itse TOHTORI Fogelholm. Onko se nyt niin ihmeellistä että kansa alkaa vittuuntumaan kun virallisia ohjeita tuputetaan ovista ja ikkunoista ja ihmiset nyt vaan voi huonommin ja huonommin kuin koskaan. Puska & Fogelholm vänkäävät vain rikkinäisen gramofonin lailla että ette liiku tarpeeksi. Kyllä hiilaria syömällä pysyy terveenä. Jo tuhannet ihmiset viestittävät että EI PYSY. Mutta ei mene paukapäihin perille. Muuta selitystä ei ole kuin se että ovat niin helvetin ylimielisiä meitä tavallisia kuolevaisia kohtaan että kentän ääni ei kiinnosta paskan vertaa. Ei edes kokemuksen ääni.

Kyllä minäkin olen kieltämättä ja ehkä aivan aiheesta katkera siitä että virallisia ohjeita seuraamalla ja kitudietillä kevyt paskoineen, paino vaan nousi tappavan varmasi. Ja lääkärit yksi toisensa jälkeen mäkättivät että syöt salaa rasvaa niin siksi lihot. No nyt syön ihan julkisesti rasvaa ja paino putoaa kuin nokian kurssi.

En sitä paitsi ymmärrä millä meriiteillä Fogeli edes pääsi uudelle jakkaralleen. Oli ilmeisesti Puskamaisen sopiva ja sekös vasta oli ministeri Risikon mieleen. Saa rasvakammoinen paskapuhe jatkua seuraavallekkin sukupolvelle. Eri asia sitten uppoaako enää kansaan.

Työni puolesta olen vuosien varrella ollut palkkaamassa useita asiantuntijoita, mutta on pakko todeta että minulta Fogelhomin cv:llä ei olis tuollaista paikkaa irronnut,se ei todellakaan vakuuta. Tilaustöitä bisnes-maailmalle, Nutrilett –mannekiinina ym. muuta vastaavaa. Ei oikein kuvasta sitä kokemusta mitä nykyisessä tehtävässä tarvitaan. Mutta kun on tohtoris mies ja pysyy kiltisti ruodussa. Taisi suurin valintakriteeri olla Puskauskovaisuus. Pätevää henkilöä ei kannattanut valita, olisi saattanut olla omilla aivoillaan ajatteleva ja laittaa kapuloita uskomuksiin joille ei löydy pohjaa. Oli melkein pakko ottaa sitten sopiva.

Jo toisen kerran törmäsin näihin Nutriletteihin. Ensin niitä olisi pitänyt kaupallisia tuotteita mättää kupuun viikko tolkulla jos olisi halunnut mahalaukun leikkaukseen. Kuka lienee myynyt tämän ehdon hoitoon pääsystä julkiseen terveydenhuoltoon. Ja kuka vitun vatipää sen on siellä hyväksynyt. Nyt se nutrilätty tömähti vastaan tohtorin työkokemuksessa. Ja mitä hemmettiä se pussimättö pitää sitten sisällään... sopivasti kaloreita ja se GI on matala ettei verensokeri pompi... kuulostaa yhdeltä tärkeältä tekijältä myös karpatessa. Eli Fogeli kyllä piti yhtä diettiä turvallisena virallisesta linjasta poiketen... kunhan se toi euroja "€€€" omaan taskuun. Niimpä niin. Onko se vahva tieteellinen näyttö siis se mikä jää omalla kohdalla viivan alle?

En tosiaan ihmettele jos ihmiset ovat vihaisia kun jokaisessa lehtijutussa tohtoris ja professoris miehet puhuvat karppaamisesta silkkaa paskaa. Sanotaan mitä sattuu ilman että sanomisille olisi mitään pohjaa. Mutta mitä muuta voi olettaa olkitalon päälle rakennetun ravitsemussuosituksen kannattajilta.

Sanoisin kyllä jokaiselle että malttakaapa mielenne. Mitään vihatekoja yksittäistä henkilöä kohtaan on ihan turha ryhtyä suunnittelemaan. Uhkailuista puhumattakaan. Sellainen peli ei vetele, olkoonkin kuinka omien harhaoppiensa orja. Suomessa on lupa olla mitä mieltä haluaa, vaikka olisikin muiden mielestä väärässä.

Vaikka Puskan, Fogelin ja Uusituvan kaltaiset höpöttäjät miten länkyttävät paskapuhetta, minkäänlaiseen väkivaltaan tai uhkailuun ei ryhdytä. Vituttakoon kuinka paljon tahansa. Me eletään terveellisesti ja ollaan esimerkkejä myös suvaitsevaisuudessa. Jos joku toinen haluaa syödä toisella tavalla niin se on sillä siisti. Niille jotka eivät ole kannastaan varmoja, esimerkki ja käytännön tulokset on se paras mittari.

5 kommenttia :

 1. Niin kuin miesten välisissä kisoissa, pääasia ei oo voitto vaan "vastustajan" nöyryyttäminen.

  Kirjoittelin eilen saman jutun pohjalta Fogelille avoimen kirjeen, http://ruoka-ja-kritiikki.blogspot.com/2011/08/miksi-mikael-fogelholmia-vainotaan.html

  VastaaPoista
 2. Ei voi muuta sanoa kuin että hienon kirjeen kirjoitit. En keksisi siihen mitään lisättävää.

  VastaaPoista
 3. Lienetkö taksisuhari kun niin "vitusti" kiroilet..

  VastaaPoista
 4. Paskanvitut mikään taksisuhari. Tyhmä koodari pikemminkin.

  VastaaPoista
 5. Muualla maailmassa ei pidetä dynaamisena sellaista johtajaa, joka toimii yli 5 vuotta virassaan. Kukin saa päätellä kuka on ollut virassaan yli 5v. Täällä taitaa olla Venäjän/neukkujen/venäjän systeemit vielä liikaa käytössä. Ihan huomamatta.

  VastaaPoista