sunnuntai 7. elokuuta 2011

Se Loiro.. Lordi.. eikun LOIRI.

Amatöörikoomisesta otsikosta huolimatta, taiteilija Loiri on mielestäni suomenmestari monipuolisuuden ja komiikan saralla. En varmasti ole ainoa joka pitää Loiria yhtenä suomen arvostetuimmista ja kunnioitetuimmista taiteilijoista. Uunoistahan Loiri on suuren yleisön tietoisuuteen parhaiten päässyt. Näin myös kohdallani. Lukemattomat on ne hetket jotka Uunoa katsellessa on nauruhermoja koeteltu.

Ehkä juuri tästä syystä on ollut varsin surullista median välityksellä seurata Veskun sairastumista ja diabeteksen kanssa taistelemista. Samasta syystä on ollut mukavaa kuulla että uudesta lääkkeestä on ollut korvaamaton apu terveyden kohentamiseksi.

Koskaan aikaisemmin elämässäni en ole suunnitelut postin lähettämistä julkisuuden henkilölle jota en henkilökohtaisesti tunne mutta Loirin tapauksessa, jos olisin sopivan sähköpostiosoitteen löytänyt, olisin näin tehnyt. Ihan vain kertoakseni omakohtaisen kokemukseni ja miten itse pääsin lähes samanlaisesta tilanteesta "Kuiville". Pidän Loiria varsin älykkäänä miehenä, eihän tuollaiseen menestykseen tyhmä olisi onnistunut edes Speden avustuksella. Joten tuskin mitään saarnaamista olis tarvinnut laittaa, vain esimerkki ja vähän tietoa faktoista. Fiksu mies kyllä osaa rivien välistäkin tehdä omat johtopäätökset. Suomalaisena kansanmiehenä pihvi ja lihaisa makkara varmasti maistuu ja meille karppaaville erityisesti.

Uskon vakaasti että Loiri on saanut lääkäriltään hyvinkin tarkat ja virallisterveelliset ohjeet ruokavalionkin osalta. Eli hiilihydraatit ylös ja rasvat alas. No ei puida tässä enempää sitä miten hiilihydraatit nostavat diabeetikon verensokeria, lääkäri olisi varmaan sen osannut kertoa jos sitä olisi osannut kysyä. Samaan hengenvetoon hän olis varmaan ohjeistanut rasvan vaarallisuudesta kuten virallisella linjalla on tapana. Siitä varoitellaan vaikket sitä edes kysy. Eikä se lääkärin vika ole. Lääkäri tehtävissään vain välittää virallisia ohjeita ja suosituksia potilailleen. Ei jokainen lääkäri voi ja ehdi itse ottamaan jokaisesta pienestä yksityiskohdasta selvää. Mutta jokaisella itsellään on oikeus sitten vetää johtopäätökset siitä mikä on itselle hyväksi ja mikä ei. Johtopäätöksiä on vaikea tehdä ilman tietoa.

Valitettavasti Loiri julkisuuteen tulon myötä on vain jäävuoren terävin huippu. Suomalaisia, hengenvaarallisen ylipainoisia kakkostyypin diabeetikkoja jotka kärsivät aivan vastaavista oireista on pilvin pimein. Itse olin tuolla virallisella valtatiellä hyvän matkaa kohti totaalista terveyden menettämistä. Poikkivirallinen sivutie sitten toi totaalisen muutoksen asiaan.

Ilokseni luin lehdestä, ettei Vesku-dokumentti jäänytkään Loirin viimeiseksi elokuvaksi. Kieli pitkällä odottelen jo Tie pohjoiseen ilmestymistä.

Blogini välityksellä haluan toivottaa Taiteilija Loirille terveyttä ja hyvää vointia.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti